Children are the Future

Day: 24 January 2023

24 Januari 2023. Schoolreisje met de Tree of Life leerlingen.

24 Januari 2023.

– Schoolreisje Tree of Life Nursery School –
Alles leek volgens plan te gaan (bus op tijd, kinderen op tijd..), totdat de gids van de crocodilepool na 10 minuten klaar was met zijn praatje bij de krokodillen en de chagrijnige vrouw bij de ingang ons vertelde dat dit het einde was en er absoluut geen kinderen naar binnen mochten.

Nu begrijp ik natuurlijk wel dat het niet slim is om met 60 kinderen krokodillen te gaan aaien, maar het museum en een wandeling naar de boom moet gewoon kunnen. De discussie die hier op volgde liep behoorlijk hoog op en uiteindelijk mochten we toch naar binnen in 2 groepen van 30. Dat was dus eenmalig..

Omdat de krokodillen een beetje tegenvielen en het nog geen lunchtijd was, wilde ik nog graag iets anders met de kinderen doen, maar wat?.. Iets waar de kinderen nog nooit waren geweest, waar ze lekker de ruimte hadden, een beetje goedkoop was en waar we met zijn allen wat konden drinken.

We gaan naar  het strand!

Wij gaan zelf altijd naar Playa del Sol, dus dat leek me perfect. Ik ken iedereen daar (altijd handig) en er zijn paarden waar op gereden kan worden, wat het voor de kinderen en de docenten helemaal superleuk maakt.

De buschauffeur wilde gelukkig voor €15,- extra een ommetje maken en daar op ons wachten. Het scheelde in kilometers bijna niks, maar okay.. hij ook een goeie dag.

De kinderen vonden het fantastisch! De juffies zeiden dat dit de allermooiste excursie was die ze ooit hadden meegemaakt en ik denk zelf dat dit zonder overdrijven een van mijn beste spontane ideeën ooit was. Er kwam nog iemand van een toeristenorganisatie ofzo (in werkkleding en iets officieels om zijn nek) zeuren dat het niet toegestaan is om zomaar met kinderen het strand op te gaan, maar dit pakken ze ons nooit meer af! ❤️

Daarna op naar Kaddie Kaddie, een lokaal restaurantje waar Ilona voor de kinderen een lunch had geregeld. Bus dwars voor de deur geparkeerd, de hele hut werd verbouwd, we kregen iets anders dan besteld uiteraard, maar wat was het geweldig!

Lunch gesponsord door: Ilona Stevelmans-Ruijters

Deze dag is mogelijk gemaakt door:
Annelies van Pijpen
Ward Griffioen
Ilona Stevelmans-Ruijters
Corrie Hokken-Poldervaart

21 Januari 2023. Bezoek The Gambia Horse and Donkey Trust.

21 Januari 2023.

Vanmorgen hebben we de Gambia Horse and Donkey Trust bezocht. Deze stichting doet zijn best om de dieren in Gambia een beter leven te geven onder andere d.m.v het vervangen van slechte materialen door goed passende bitten en hoofdstellen voor paarden en ezels.

Vaak wordt er door de locals een touw gebruikt, waardoor de dieren verwondingen in hun mond oplopen. Ook wordt er uitgelegd waarom het geen nut heeft om de dieren constant met een stok te slaan. Aangereden (vaak honden) of zieke dieren worden opgehaald, opgevangen en medisch verzorgd, mocht het nodig zijn ook nog geopereerd. De kamelen zijn van ex-president Jammeh geweest. De honden worden zoveel mogelijk volgens een bepaald traject herplaatst, de apen gaan weer terug naar hun soortgenoten.

Het paard op de foto wordt behandeld aan zijn gebit. De tanden zijn veel te lang waardoor hij niet meer kon eten en worden nu stap voor stap afgevijld. Intussen krijgt hij het juiste voer.

Zie jij in Gambia een dier dat dringend hulp nodig heeft, dan kun je altijd contact opnemen met de Horse and Donkey Trust via het telefoonnummer of emailadres op de foto. Er is ook een mogelijkheid om als vrijwilliger te helpen.

Binnenkort zullen we afspraken in gaan plannen met de medewerkers van de stichting om onze scholen te bezoeken. Zij komen heel graag langs om de kinderen te leren hoe zij op een goede manier met dieren om kunnen gaan en uitleggen dat een dier zelfs een dierbare vriend van je kan zijn als je het met liefde behandelt ❤️