Update 10 December 2019.
De Jumbo statiegeld-actie van de maand Juli heeft voor onze Stichting het mooie bedrag van € 293,55 opgeleverd. Volgens de Jumbo in Baarn is dit zeker gezien de vakantietijd een hoge opbrengst. Iedereen heel erg bedankt voor het inzamelen en in het bijzonder Mieke Soppe voor de organisatie. We staan alweer op de wachtlijst voor een volgende actie!
Het bedrag zal gebruikt worden voor het transport van de computers voor de Amazing Grace Primary School welke 8 Oktober verscheept gaan worden met aankomst eind November.

27 November zijn de computers aangekomen en 10 December waren zij allemaal al in gebruik.

 

Update 16 September 2019.
Maandag 16 september was ook de 1e schooldag op de Amazing Grace Primary School. In totaal 26 gesponsorde kinderen zullen onderwijs op de Amazing Grace gaan volgen in het schooljaar 2019-2020. Veel succes allemaal!

Update 7 September 2019.
?? W A T E R ??
Voor ons zo gewoon, maar in Gambia mag je van geluk spreken als er een waterput in de buurt is. Een kraan met stromend water is dan natuurlijk helemaal geweldig! In april hadden we geld achtergelaten om de waterleiding aan te leggen. Gisteren kregen we deze foto’s…
“Fred as God answers our prayer a big thank to you and Monique for giving us life, jerejef”

We schieten al lekker op als je kijkt hoe de school er in het begin uitzag. Ramen en deuren geplaatst, schoolmeubilair voor de kinderen vervangen dankzij de Alliander Foundation, bureaus, stoelen en kantoorartikelen voor de docenten zijn onderweg, elektra aangelegd etc.
Op de foto’s Moses Sanneh (schooldirecteur en pastor), zijn vrouw Margret (docente Frans) en de hoofdleraar van de school Musa Koroma.

Update 24 December 2018.
Vanmorgen een fijn gesprek gehad met Moses Sanneh. Hij gaf aan enorm blij te zijn met de nieuwe tafels en stoelen die medio 2e week Januari 2019 aan zullen komen in Gambia. De hele christelijke community heeft voor deze gift gebeden tijdens de afgelopen kerkdiensten welke door Moses werden geleidt als pastoor. Zie foto`s van het nieuwe meubilair in het kader onderaan.

Op de vraag of er nog projecten lopen waar hulp bij nodig was kwam naar voren dat hij graag een eigen watertap / kraan zou willen hebben omdat de school momenteel het water “koopt” van de buurman. Met een eigen watertap kunnen de toiletten voorzien worden van water en kan men starten met de aanleg van een groentetuin die door de leerlingen onder zijn begeleiding onderhouden zal worden. Monique en Fred hebben privé een bedrag van € 110,00 ( 6000,00 Dalasi) aan hem overhandigd zodat zij eindelijk dit project kunnen gaan starten. In Februari 2019 zal alles gerealiseerd zijn en zullen er foto`s volgen.

Update 21 November 2018.

– G E W E L D I G N I E U W S –

De Amazing Grace Primary School heeft al jaren dringend nieuwe tafels en stoelen nodig. Het schoolmeubilair zelf was ons ooit beloofd door Stichting Goods for Gambia, maar de transportkosten van duizenden euro’s waren voor ons echt niet haalbaar.

Debby ter Voert-Wesselink (sponsorouder van Yacob Louwa) was zo lief om het project in te dienen via haar werkgever bij Alliander Foundation en deze week kregen we bericht dat de aanvraag is goedgekeurd. Echt onbeschrijflijk fantastisch!!

We mogen dus gewoon voor 7 klassen (de hele school) het complete schoolmeubilair gaan vervangen en daar begint Debby nu al mee zodat het in december nog mee kan. Met een beetje geluk ben ik zelf nog in Gambia als de container aankomt. Iedereen ontzettend bedankt dat we dit kunnen realiseren en Debby.. je bent een topper !!

Reactie van een emotionele Pastor Moses (schooldirecteur) naar Fred:

“This is a great news to the entire Amazing Grace, we are indeed happy for everything…. today is not a school day but tomorrow we will spread the good news and sir, our prayers are been answered this is something that really bordered us for the past years but thanks so much for your concern and thanks to Debby, Renate and Allan”.

Update Oktober 2018.
De 3 schoolborden zijn deze week in gebruik genomen op de Amazing Grace. Geschonken door Natasja Juist en Anne Hoefman. Anne mocht dit helaas niet meer meemaken, zij overleed in Maart 2018.

☆ De Amazing Grace Primary School ☆

In Januari 2018 hebben wij voor het vervolg onderwijs ná de Burbage Nursery School, meerdere scholen gesproken en uiteindelijk hebben wij om een aantal redenen gekozen voor de Amazing Grace Primary School. Allereerst is deze school voor de meeste leerlingen lopend goed te doen, de afstand naar deze school is gelijk aan de afstand naar de Burbage Nursery. Het niveau van lesgeven was voor ons ook een doorslaggevende factor, in totaal telt Gambia 502 geregistreerde privé scholen welke onder controle staan van een aantal cluster-monitoren die weer verslag uitbrengen aan het ministerie van onderwijs. De Amazing Grace school heeft een ranking van nr. 41 en wordt geroemd voor de uiterste gedisciplineerde lesgeving in alle vakken.

De kosten voor deze school liggen hoger dan de basisschool, echter is dat goed te onderbouwen. De leerlingen krijgen elk jaar nieuwe lesboeken, uiteraard 2 x  nieuwe school-uniformen maar ook een sport-uniform, elk trimester een rapport welke wij online zullen plaatsen, elk trimester een wetenschappelijke excursie en persoonlijke begeleiding in de keuze welke richting de leerling graag op zou willen in de toekomst. Ook zijn de lestijden anders dan voorheen, bij de Amazing Grace school start men om 08:00 uur / 15:00 uur voorheen was dat van 09:00 uur / 14:00 uur.

In eerste instantie leken de kosten vrij hoog, echter als je alle extra’s bekijkt, weet dat de leraren verplicht omscholing krijgen en een behoorlijk salaris verdienen van ongeveer € 70,- per maand, er elke maand electra (de Burbage School heeft geen electra) en water betaald moet worden, dit per jaar inclusief schoolboeken en excursies is… bleek na ons onderzoek bij meerdere scholen en na een telefoongesprek met de Clustermonitor Mr. Jabbi dat dit een zeer acceptabel bedrag is. Voor € 120,- per jaar kunnen de kinderen hier dus eventueel het vervolg onderwijs volgen.

In overleg met Moses Sanneh (schooldirecteur) zijn wij overeengekomen dat er op dezelfde wijze gewerkt gaat worden v.w.b de aflevering van dozen en rijst, de goederen worden in ons warehouse afgehaald en door de leraren afgeleverd aan de sponsorkinderen thuis. Foto’s daarvan worden naar ons verzonden, zodat wij deze weer kunnen plaatsen op internet en facebook.

Deze school heeft niet de mogelijkheid om onze sponsorkinderen te voorzien van een lunch, dit omdat er ruim 300 leerlingen zijn en men geen onderscheid kan maken tussen onze sponsorkinderen en andere leerlingen. Het merendeel van de leerlingen wordt gesponsord op persoonlijke titel, er is hier geen enkele stichting die met deze school samenwerkt.

De keuze van vervolgonderwijs voor uw kindje is uiteraard vrijblijvend voor u als sponsor.

Tijdens ons verblijf in Januari hadden wij een oproep gedaan op facebook voor financiële steun om Klas 1 en Klas 6 te beveiligen met nieuwe ramen en deuren. Dankzij Annelies van Pijpen, familie Blom, familie Arends, Summer & Preston Ogden, Fred Eringaard, Katinka Stolk en Nelleke de Boer konden we de Primary klassen 1 en 6 voorzien van ramen en deuren zodat de ruimtes afgesloten konden worden.

De eerste 4 leerlingen krijgen in April 2018 de schriftelijke bevestiging van onze stichting om met ingang van 3 September 2018 onderwijs te volgen op de Amazing Grace School.