Mocht je voor de eerste keer naar The Smiling  Coast The Gambia gaan, zetten wij een aantal tips hieronder.

Wil je onbezorgd rondgereden worden in Gambia naar de meest mooie plekjes, van het vliegveld afgehaald worden of onze 2 scholen bezoeken neem dan kontakt op met onze driver Ousman Cham. Sinds December 2018 zijn wij in het bezit van een krachtige zeer nette Mitsubishi Pajero Sport 4×4 welke Ousman gebruikt om op de eerste plaats de bananendozen, rijst, olie en uien rond te brengen naar de sponsorkindjes en de weeskinderen in Kartong, daarnaast mag hij onze auto gebruiken als taxi om de klanten en vele sponsorouders het mooie Gambia te laten zien tegen “normale”prijzen.  Ousman kun je via Whatsapp bereiken op 00220-2920201 en 00220-9920211 of via Facebook Messenger.

Heb je Facebook, dan is de onderstaande link altijd erg handig om lid van te worden en vragen te stellen.

Reizen in Gambia | Wereldwijzer Reisforums

AbCa`s Creek Lodge :
In een mooi natuurgebied in het binnenland van Gambia is AbCa’s Creek Lodge gebouwd door Carlijn en Abdoul.
De lodge is een ideale verblijfplaats voor toeristen die kennis willen maken met het traditionele leven in het binnenland van Gambia en die willen genieten van de natuur.
Tijdens je verblijf kun je bij ons overnachten en deel nemen aan allerlei activiteiten en excursies.
Je kunt ook een dag bij ons door brengen zonder overnachting. Je hebt dan de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen, deel te nemen aan de activiteiten die wij aanbieden of gewoon lekker te relaxen en te genieten van een lekkere maaltijd en een drankje.
AbCa’s Creek Lodge ligt aan een zijtak van de Gambiarivier in het dorpje Kassagne op ongeveer een uurtje rijden van Senegambia-Bijilo.
Voor meer info kijk eens op de facebook pagina:

https://www.facebook.com/abcascreeklodge/

Telefoonnummer en Whatsapp : + 220 7994413 (Nederlands/English)

Bojang Kaira Kunda Resort :
Dit kleinschalige resort is opgezet door de Nederlandse Sabiene Brands, haar partner Lamin en hun zoon Ousman. Sabiene heeft jaren voor TUI en Corendon als reisleidster gewerkt,  Lamin heeft jarenlange ervaring als gids en chauffeur en hebben samen een schat aan ervaring opgedaan en dat gebruikt om dit resort op te zetten. Sabiene weet de behoeftes van Nederlandse toeristen en heeft daar zeer goed op ingespeeld. Dit resort heeft alles wat men nodig heeft om een fijne vakantie te hebben in The Gambia. 4 knappe kamers voor 2 personen en 1 familiekamer (4 personen), voldoende opbergruimte voor kleding, badkamer met warm water (wat niet vanzelfsprekend is in Gambia) zwembad, ligstoelen, parasols, een restaurantje voor ontbijt-lunch en diner, een barretje voor een verfrissing, wasservice, mogelijkheden om excursies te doen met gids-driver Lamin, airport pick-up en uiteraard niet geheel onbelangrijk…WiFi ! Kortom, van alle gemakken voorzien en een garantie voor een heerlijk verblijf in Ghanatown Brufut, een paar minuten vanaf het strand waar zich vele beach bars bevinden of zoek de drukte op, ga dan naar de strip (10km afstand) welke eenvoudig te doen is met de taxi of de resort-driver.

Voor meer info kijk eens op de facebook pagina:
https://www.facebook.com/Bojang-Kaira-Kunda-522955724719500/

Of neem contact op met Sabiene Brands via Whatsapp : + 31640156792 of Lamin via Whatsapp: +220 241 5425

My Farm in Nema Kunku is voor iedereen (gratis) toegankelijk en wil je blijven lunchen of bijvoorbeeld een workshop zeep of bodycream maken volgen, geef dit dan even ruim van tevoren door.  Het My Farm concept is een concept dat in Brazilië, Burundi en Gambia is opgezet door Erna en Knut Engs uit Noorwegen, 2 entrepreneurs die wereldwijd meerdere keren zijn onderscheiden voor hun activiteiten.

Tel: +220-7121212 of 7739673
www.gambiastartup.com
Email : Myfarm@gambiastartup.com

*Een extra vrijwillige bijdrage kunnen ze uiteraard wel goed gebruiken.

Blue Kitchen Bar en Restaurant, ligt in Brusubi en heeft terrassen met uitzicht op de velden waar de locals groente, fruit en cashewnoten telen. Je kan hier een drankje drinken of een lunch/diner in een heerlijke ambiance. Prijstechnisch gezien één van de toppers en ze hebben hier een heerlijke kartoffel-salade (tip) en een heerlijke droge witte chardonnay. Vanaf de strip 8 minuten met de taxi.

Facebook: https://www.facebook.com/bluekitchengambia/
Website: www.dbo-online.com/blue-kitchen.html
Telefoon: +220-9804961

Mymoonia Garden,  goed voor een lekker koud (tropisch) drankje, waar je elke zondag vanaf 17u aan kunt schuiven tijdens het Jamaicaanse buffet met allemaal gezellige mensen. Vanaf de weg lijkt het niks maar als je iets verder naar binnen loopt kom je in een knus restaurant met een prachtige tuin. Ze verhuren zelfs kamers. Neem gewoon Ousman als taxidriver want die weet inmiddels alles te vinden. +220-9920211 Whatsapp

 

Tulkuya Signs Restaurant, 50mtr voor de turntable aan de rechterkant als je vanaf Kololi komt.
Restaurant wordt gerund door 14 dames die doof zijn, en er een vaste baan hebben?
Op de menukaart stond zelfs frikandel speciaal!!
Super goed eten en een  bijzondere ervaring

https://www.facebook.com/Tulkuya/

The Gambia pakt je of pakt je niet. Heb jij iemand leren kennen in The Gambia en wil jij deze ondersteunen door goederen te versturen, neem dan eens kontakt op met Bennie Helpt Gambia. Deze organisatie heeft elke maand containers onderweg naar hun beveiligde warehouse in Gambia. Jouw kontakt in Gambia kan daar de door jouw verzonden goederen afhalen op vertoon van ID-kaart.
Bennie Helpt Gambia heeft 21 afgiftepunten in Nederland.

Stichting Bennie Helpt Gambia