Children are the Future

Month: June 2022

24 Juni 2022. Uitleveringen Tobaski.

24 Juni 2022.
Vandaag zijn Ousman en Lamin vast begonnen met het uitleveren vand de Tobaski actie.

Het regenseizoen is begonnen, dus als het echt hard regent moeten we wachten totdat de ‘wegen’ weer redelijk begaanbaar zijn. Bijna alle gezinnen wonen aan zandweggetjes waar dan grote, diepe plassen ontstaan plus t feit dat het voedsel onderweg nat wordt. Niet echt handig om dan rond te gaan rijden en risico’s te nemen.

Karin & Edward Bingley hebben een zak rijst geschonken aan de compound van hun sponsorkinderen. Sofia verdeelt alles eerlijk in de meegebrachte schalen, bakken en emmers. Kim Höster, Astrid Huijts en Eefje Kindt hebben hun gezin ook verrast met een zak rijst, de foto’s spreken voor zich ?

Lisanne van der Zouwen en Lisenka van der Kolk waren zo lief om 5 zakken rijst te schenken voor willekeurige gezinnen. Het leek ons een mooi idee om daar privé nog 5 zakken bij te doen en met deze 10 zakken 40 tot 50 gezinnen in het mini dorpje van voedsel te voorzien. Alle moeders en kinderen werden uitgenodigd en onder streng toezicht van de dorps-oudste werd alles eerlijk verdeeld.

Rijst:

Rijst en Uien.

Bonawarr Jatta,  Mariama Camara, Lamin Cham, Isatou Marong & Ebrima John en Kabba Sanyang ontvangen de komende dagen ook nog een geit of schaap.

Geit en Schaap.

 

21 Juni 2022. Tobaski actie is gesloten

21 Juni 2022.
De Tobaski actie is zeer goed ontvangen. De eindstand is geworden: 62 x 50Kg rijst, 48 x 18Kg uien, 5 x een geit en 4 x een schaap. Wat een geweldige opkomst. Lamin en Ousman gaan deze week al van start, foto`s komen er dus aan.

 

19 Juni 2022. Mini Dorpje ontvangt goederen.

19 Juni 2022.
Corrie Hokken-Poldervaart was zo lief om ook nog een aantal dozen voor het mini-dorpje mee te sturen. Deze werden vandaag uitgedeeld door Ousman & Lamin.

 

12 Juni 2022. Tafels Tree of Life geschuurd en gelakt.

22 Juni 2022.

T r e e  o f  L i f e  N u r s e r y  S c h o o l ?

Intussen zijn Lamin en zijn vrienden druk bezig om de picknicktafels te schuren en met een flinke laag beits te beschermen.

11 Juni 2022. HeartHouse ontvangt voedselpakketten namens de sponsoren.

– H e a r t ? H o u s e –

Na onze oproep voor de voedselactie hebben we dankzij jullie € 195,00 opgehaald. Hiervoor kon Ousman 4 zakken rijst, 4 zakken uien en een jerrycan olie (10 liter) naar Kartong brengen. Voorlopig is er dus weer voldoende te eten. Namens Isatou en de kinderen: “Iedereen ontzettend bedankt!”. ?

Karin Bingley, Corrie Hokken Poldervaart, Bianca Houthuijzen, Suzan Schouten, Fam. van Rommen Roestel,  Gitta, Sabrina en Hugo, Nicole Hulst du Plessis, Krijnie en Bob Schotel
Aline Wielenga, Fam. Schoof, Mieke Schouten Pauw en Mieke Wezenberg.

  • V o e d s e l a c t i e • H e a r t ? H o u s e •

De nood is hoog in Gambia! Isatou stuurde ons een paar weken geleden al een berichtje dat de rijst bijna op was. Nu vinden wij het eigenlijk niet onze taak om dit direct weer aan te vullen, maar zij blijkt helaas niet in staat te zijn om op een andere manier alle monden te vullen. Daarom vragen we jullie om hulp. Laten we met elkaar een mooi bedrag ophalen, zodat Ousman binnenkort weer rijst, uien en  olie kan gaan brengen.

26 April 2022. Schilder is binnen klaar.

26 April 2022.

☆ T r e e  o f  L i f e  N u r s e r y  S c h o o l ☆

De schilder is binnen klaar met de muren en de dakspanten. Morgen gaat hij buiten verder, superleuk om te zien hoe t opknapt. De electra is klaar, de ventilatoren hangen.

Intussen is Lamin druk bezig met de voorbereidingen voor zijn kantoortje en liggen de brieven voor de leerlingen te wachten, waarin staat op welke school ze in september worden verwacht. Oh ja, de tickets voor onze volgende trip zijn ook alweer geboekt!

 

07 Juni 2022. Tobaski actie is gestart.

– ? T o b a s k i  ?  O f f e r f e e s t  ? ?? –

Wil jij ook een familie superblij maken met het offerfeest op 9 & 10 juli, bestel dan een schaap of geit bij ons. Deze actie geldt uitsluitend voor onze sponsorouders en voor willekeurige schenkingen. Helaas zijn de prijzen weer hoger geworden dan vorig jaar.

Inclusief transportkosten en voer voor een aantal dagen:

? Schaap € 205,00

? Geit € 170,00

? 50 kg rijst € 25,00

? 18 kg uien € 14,00

*Bestel je alleen de rijst en uien, dan komt daar nog € 3,00 bezorgkosten bij. Een factuur is ook mogelijk.

Het betreffende bedrag mag overgemaakt worden op ons bankrekeningnummer, onder vermelding van de bestelling en de naam van je sponsorkind of ‘willekeurig gezin’. Zijn er nog vragen, stel ze gerust.

Stichting Gambia, Geven met Liefde

Hazewaal 14    1671 LB

Medemblik

Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com

WhatsApp : +31-621517885

IBAN : NL86ABNA0502945176

BIC-SWIFT: ABNANL2A

KvK-nr : 67189954

ANBI Registratie: 8568.68.127

30 April 2022. Schilderwerk Tree of Life is klaar.

30 April 2022.

? T r e e  o f  L i f e  N u r s e r y  S c h o o l ?

Hier word je toch superblij van? Lamin heeft prachtige ‘natuur-kleuren’ uitgezocht die bij de naam van de school passen.

31 Mei 2022. Picknicktafels en schoolmeubilair aangekomen.

  • •• T r e e o f L i f e  N u r s e r y  S c h o o l •••

31 Mei 2022.

Het is even wat rustiger met alle berichten vanuit Gambia, maar de picknicktafels zijn intussen klaar en het schoolmeubilair is ook aangekomen. Binnenkort worden de cassaveplanten geoogst en daarna kunnen we eindelijk het schoolplein leeg gaan ruimen.

6 Juni 2022. Update Amazing Grace Primary school.

6 Juni 2022.

Amazing Grace Primary School ?‍??‍??‍??‍?

Deze 27 studentjes hebben vandaag de brief met de bevestiging ontvangen, waarin staat dat ze in september op de Amazing Grace Primary School mogen starten. Dat leverde weer blije gezichtjes op!