Children are the Future

Month: November 2020

29 November 2020. Uitlevering voedselpakketten Dippa Kunda.

29 November 2020.

Het is nu 15:17 uur in Gambia en nog steeds is Ousman (de eggman) niet met alles gearriveerd. Lamin, onze Ousman en vele ouders staan al vanaf 14:00 uur te wachten. Wederom een drama met deze man, dus we gaan het de volgende keren in eigen beheer doen en de winsten zullen dan verdeeld worden onder Lamin Jammeh en Ousman Cham. Zo jammer dat dit wederom afspeelt, wij begrijpen dat als je een paar pakketten af moet leveren dat het dan wel vlekkeloos kan verlopen, maar 57 pakketten is te hoog gegrepen voor deze man.

16:38 uur, Ousman is gearriveerd, ruim 1.5 uur te laat, maar ze gaan beginnen.

Onbegrijpelijk soms..

Het pakket wat bedoeld was voor 1 van onze sponsorkinderen, is na overleg met de sponsor aan deze mevrouw en haar kinderen geschonken. Nadat Lamin 3x tevergeefs op de betreffende moeder had zitten wachten en ze de 4e keer aangaf dat hij het pakket maar met een taxi moest komen brengen was voor ons de grens bereikt. Wanneer je niet de moeite neemt om je pakket op te halen, krijg je gewoon niks meer. Dit soort dingen gebeuren dus ook en gelukkig begreep de sponsor mijn uitleg, hoewel het eigenlijk te triest voor woorden is. Waarschijnlijk dacht deze moeder dat we t wel weer kwamen brengen als ze lang genoeg zou volhouden.

Niet dus.. Ook dat is Gambia..

 

 

 

21 November 2020. Uitleg waarom “einde verhaal” Burbage Nursery School.

Update 11 Maart 2022.

Goedemorgen lieve mensen,

Ik wil jullie bedanken voor de berichtjes ter ondersteuning, maar eerlijk gezegd is het alleen maar een opluchting om eindelijk de knoop door te kunnen hakken. Er is verder geen sprake van boosheid, hooguit teleurstelling omdat we het graag anders hadden gezien voor de kinderen. Naar aanleiding van een bericht van dhr Ceesay op zijn schoolpagina, wil ik er nog een laatste, korte uitleg aan toevoegen. Onze beslissing is niet genomen omdat iemand een donatie doet van wat t-shirts, hier hebben wij als stichting natuurlijk geen zeggenschap over. Het begin van een nieuwe samenwerking, zoals in de tekst wordt beschreven was voor ons wel de bekende druppel. Jullie kennen ons intussen goed genoeg om te weten dat we dit niet impulsief hebben besloten. Er spelen nog wat andere dingen mee, waardoor wij ervoor hebben gekozen om de samenwerking te beëindigen om nog meer negativiteit te voorkomen. Onder andere het contact met de leerkrachten zal beperkt worden, om hen niet verder in de problemen te brengen. Het is zeker niet de bedoeling om ons te profileren als eigenaar of iets dergelijks van deze school, zoals al langere tijd beweerd wordt door dhr. Ceesay. De goede samenwerking met Lamin en de andere leerkrachten is ontstaan doordat dhr. Ceesay altijd afwezig was op school, bezig was met zijn politieke carrière, langdurige ‘ziektes’ en vooral met zichzelf en zijn telefoon. Dat dit door hem negatief uitgelegd wordt en nu vooral Lamin in problemen heeft gebracht, betreuren wij zeer. Het mag duidelijk zijn dat wij Lamin dan ook ten alle tijden zullen blijven steunen. Jaloezie maakt meer kapot dan je lief is.. Dhr Ceesay is van mening dat wij hem en zijn school onderuit willen halen (zijn autoriteit ondermijnen), wat uiteraard niet waar is. Dit heeft voor onze stichting namelijk geen enkele toegevoegde waarde.

Wat we wel doen is.. nooit accepteren dat er spullen uit dozen verdwijnen, moeders geld wordt afgeperst omdat ze anders geen doos ontvangen of vanwege het doorstromen naar de Amazing Grace Primary School, dreigen met van school sturen als de moeders een doos aannemen van onze Ousman en nog een aantal punten die ik hier liever niet noem. Het lijkt ons dus beter om hem de kans te geven alles ‘volgens eigen plan’ te herstellen. Het is nooit de bedoeling geweest om hem moedwillig te beschuldigen van dingen, er zijn alleen aantoonbare feiten benoemd door ons.

Wij nemen daarom met pijn in ons hart afstand van de school op zich, echter niet van jullie kinderen. Op dit moment zijn er nog 83 sponsorkindjes op de Burbage Nursery School en we hopen dat deze uiteindelijk door mogen stromen naar de Amazing Grace Primary School. Daar ligt dan ook onze focus. We hebben goed contact met de leerkrachten daar en zullen volgende week weer wat foto’s en informatie plaatsen.

Vandaag 22-11-2020 gaan Ousman en Lamin weer op pad om jullie dozen weg te brengen. Volgend weekend worden de voedselpakketten uitgedeeld die jullie via Henk Bronneberg hebben besteld. Met elkaar maken we nog steeds het verschil. Heb je vragen, stel ze gerust

Liefs,

Fred & Monique

Update 14 December 2023.

De eigenaar van de Burbage Nursery Mr. Buba Ceesay heeft een lening bij de bank afgesloten welke hij niet kan terug betalen. De bank heeft daardoor de school in de verkoop gedaan, volgens bronnen is op het laatste moment toch de lening bij de bank af betaald.

 

 

 

20 November 2020. Financiële ondersteuning Burbage Nursery gestopt.

20 November 2020. Financiële ondersteuning Burbage Nursery gestopt.

Met vriendelijke dank aan de familie Tetteroo, die de Burbage Nursery School vanaf nu zullen ondersteunen. Altijd fijn als mensen die nog nooit in Gambia zijn geweest en er dus ook niets van begrijpen, zich gaan bemoeien met iets wat je in jaren hebt opgebouwd. De ‘amazing gift’ van een paar t-shirtjes is voor dhr. B. Ceesay blijkbaar meer waard dan onze investeringen van de afgelopen tijd. Dit speelt helaas al een tijdje achter onze rug. Voor de stichting zal er verder niets veranderen, maar onze grens is nu bereikt.

We blijven onze sponsorkinderen en de leerkrachten uiteraard steunen zoals we altijd hebben gedaan. Andere donaties en/of lopende plannen betreffende de Burbage Nursery School worden vanaf nu stop gezet. Het schoolgeld en de lunch zal in eigen beheer gewoon keurig doorgaan en vrienden van ons zullen binnenkort de school bezoeken en verslag uitbrengen. Ook loopt er nog een onderzoek van het ministerie van onderwijs (onder leiding van dhr. M. Jabbi) waarin de school aan een aantal punten behoort te voldoen. Een van de hoofdpunten is een contract voor de leerkrachten en daarnaast o.a het organiseren van een oudercommissie. Vooralsnog is er aan deze verbeterpunten-eisen niet voldaan wat uiteindelijk zal kunnen resulteren in een sluiting in opdracht van de overheid.
Ousman regelt voor ons alles betreffende acties en dozen, geen zorgen dus verder.
Met elkaar maken we het verschil ❤️
Transparantie is onze kracht.

2 November 2020. Ousman deelt dozen uit in Tujereng West-Gambia.

2 November 2020.

Ruim 20 goedgevulde bananendozen mocht Ousman uitdelen op een plaats waarvan hij vond dat het hard nodig was. Hij kwam met Tujereng aan en vertelde dat hier de hulp zeer welkom zou zijn. Dus de wagen volgeladen en op naar Tujereng in West Gambia. Je ziet aan het ontvangst en de gezichten hoe blij deze mensen waren met babykleding, speelgoed, 2 stepjes, kleding voor kinderen en volwassenen. Voor allen een geweldige dag dankzij sponsoren Henny de Wit, Manon van Steenwijk, Sandra Lakeman, Sonja Hoosbeek en meerderen.