Children are the Future

Month: May 2023

31 Mei en 2 Juni 2023. Uitleveringen voedselpakketten Mei-Juni.

31 Mei en 2 Juni  2023.
– V o e d s e l a c t i e   ????

We zijn vandaag begonnen met het uitdelen van jullie voedselpakketten! Omdat Henk & Jainaba wat geluk hadden met de inkoop, krijgt iedereen 30 eieren i.p.v 15 van ze. Superlief! ??

Update bestellingen: 32 voedselpakketten.

Lamin heeft dankzij de voedselactie 6700 dalasis ontvangen voor de school. Dit wordt besteed aan huur, salarissen, electra, water en allerlei andere kosten. We zijn erg blij dat we op deze manier weer een extraatje kunnen geven om de school draaiende te houden. Hartelijk dank iedereen!

31 Mei 2023.

2 Juni 2023.

 

28 Mei 2023. Harold en Ria gaan mee met Ousman naar het HeartHouse in Kartong.

28 Mei 2023.
Harold & Ria hebben vandaag de kinderen in Heart ? House bezocht met kleding en rijst en daarna nog 3 gezinnen in Bijilo waarvan Ousman weet dat ze het moeilijk hebben.

Saikou heeft 4 dozen gehad van Christel Vermeulen.

 

 

 

22 Mei 2023. Even alles op een rijtje.

22 Mei 2023.

Alles op een rijtje.. ?

– Ousman is bezig om het motorblok van onze auto te laten reviseren (zie foto ). Met een beetje geluk kunnen we er dan nog een aantal jaren veilig mee rondrijden.

– Lisa Wigarda wordt de sponsorouder van Yaya, van harte welkom! ?.

– Voor de andere 3 kinderen (zie foto’s) zoeken we nog steeds een sponsorouder.

– Rina Zwart is bezig met onze bestelde cookingbags (er is een naaimachine onderweg) en als we in december weer in Gambia zijn, zullen we een dag organiseren in de compound van Lamin waarop zij de vrouwen gaat leren hoe ze de cookingbags zelf kunnen maken.

– We hebben een heus Speelgoed-schema op de Tree of Life Nursery School voor het speelgoed en de fietsen die laatst door Nikki zijn geschonken. Elke vrijdag (sportdag) mogen de kinderen 3 kwartier met alles spelen. De oudste jongens gaan dan met Lamin buiten de poort fietsen en de rest speelt onder toezicht van de docenten en hulpkrachten.

– De luxe (Nederlandse) geborduurde logo’s voor de uniformpjes zullen vanaf nu vervangen worden door goedkopere (Gambiaanse) logo’s. Kwalitatief minder, maar betaalbaar.

– Akke Meinsma wordt de sponsorouder van Muhammed. Vol trots showt hij zijn nieuwe uniformpje en schoenen, geschonken door Nikki. De schoenen worden meestal ‘op de groei gekocht’, zodat ze er lekker lang mee kunnen doen. Zwarte schoenen en witte sokken zijn volgens schoolvoorschrift. Van harte welkom Akke! ?

– In September kunnen er dozen verstuurd worden via Medemblik.

– Renate Meessen is de sponsorouder van Tida Baye , van harte welkom! ?

– We doen ons best om aan het eind van dit schooljaar foto’s van de rapporten voor jullie te maken. Dit geldt voor alle sponsorkinderen.

– We ontvangen het schoolgeld 2023/2024 graag voor 15 juli.

24 Mei 2023. Voedselactie gestart.

24 Mei 2023.

– V o e d s e l a c t i e   ????

We hebben weer een mooi voedselpakket voor jullie samengesteld, waarbij we vooral hebben gekeken naar de meest noodzakelijke basisproducten. Van ieder pakket zal €3,50 worden gedoneerd aan de Tree of Life Nursery School. Dit ter ondersteuning voor Lamin om de school draaiende te houden. Het is ook mogelijk om een pakket te bestellen voor een willekeurige familie. Alle pakketten zullen op school worden uitgereikt en kunnen worden besteld t/m donderdag 1 juni 2023.

Voedselpakket € 50,00

? 25 kilo rijst

? 18 kilo uien

? 15 eieren

?  5 liter olie

Het pakket kan besteld en betaald worden via Jainaba Food Express.

☎️ WhatsApp   +220 708 6280 Henk.

https://www.facebook.com/jainabafoodexpress

Elke overige financiële bijdrage voor de school is uiteraard ook van harte welkom!

Stichting Gambia, Geven met Liefde

Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com

WhatsApp : +31-621517885

IBAN : NL86ABNA0502945176

BIC-SWIFT: ABNANL2A

KvK-nr : 67189954

ANBI Registratie: 8568.68.127

(Factuur is mogelijk)

 

 

23 Mei 2023. Harold en Ria bezoeken de Tree of Life Nursery.

23 Mei 2023.

Bezoek aan Tree of Life Nursery School

Vandaag bezochten we in overleg met ‘Stichting Gambia, geven met Liefde’ de Tree of Life Nursery School. Met behulp van sponsors konden we de ruim 100 kleuters een maaltijd aanbieden en een bedrag achterlaten voor de school.

Het was zeer indrukwekkend te zien hoe zo’n schooltje met weinig middelen toch goed kan presteren, voornamelijk met de financiële middelen en inzet van deze stichting.

Daarna bezochten we met hoofdonderwijzer Lamin 5 gezinnen die wat hulp goed konden gebruiken. Daar brachten we een baal rijst, kleding en wat speelgoed.

Elke keer zien we weer wat Nederlandse stichtingen in Gambia betekenen voor de bevolking. Daar mogen we best trots op zijn.

Harold & Ria van de Beeten

*De financiële giften worden/werden besteed aan huur, salaris leerkrachten, electra, lunch en appels.

Heel erg bedankt voor jullie bezoek en ondersteuning.

17 Mei 2023. Tree of Life Nursery heeft de lesboeken binnen.

17 Mei 2023.
Vandaag heeft Lamin het restant boeken kunnen ophalen bij Timbooktoo, een lokale boekenwinkel in Gambia. Deze boeken hadden wij in Februari bij hun besteld. Het fijne van deze boeken is dat men erin kan schrijven en dat later weer kan uitwissen.

Deze boeken zijn gesponsord door Kiwanis uit Brunssum

16 Mei 2023. Groot feest op de Tree of Life Nursery.

16 Mei 2023.

F e e s t  o p  S c h o o l  ? ?????

Nikki Goossens heeft de kinderen (en het schoolteam) van de Tree of Life Nursery School vandaag verrast met een feestelijke lunch. Er was volop kip, een heerlijke saus, vers brood, blikjes limonade en daarnaast kregen ze ook nog poppen, ballen, knuffels, fietsjes, scooters en nog veel meer! De kinderen waren zwaar onder de indruk van de tatoeages die Nikki heeft, iedereen wilde er even aanzitten. We willen Nikki en iedereen die haar heeft geholpen om dit mogelijk te maken heel erg bedanken. Met elkaar hebben we er een onvergetelijke dag voor de kinderen van gemaakt ?

 

12 Mei 2023. Nikki bezoekt de Tree of Life Nursery.

12 Mei 2023.

Geven met Liefde.

In januari leerden we Nikki kennen op het strand in Gambia en dat klikte zo goed, dat zij nu een meisje via ons sponsort en graag nog meer wilde doen voor de Tree of Life Nursery School.
Op dit moment is zij in Gambia en na overleg met ons is ze samen met Ousman en Lamin op pad geweest om bureaus en stoelen te kopen voor de leerkrachten.
Tot nu toe zaten die op krukjes aan een kindertafeltje. In de winkel besloot ze enthousiast om ook meteen een paar fietsjes en scooters te kopen voor op het schoolplein.

Superbedankt namens ons, het schoolteam en de kinderen!

Aankomende week krijgen de kinderen nog meer verrassingen, dus blijf ons volgen.