07 Februari 2023.

Een veilige woonplek voor Sam  Jatta ???
Een paar dagen geleden schreef ik een stukje over Sam  Jatta ( een sponsorkindje bij ons). In het regenseizoen is het huis van zijn buren s`nachts plotseling ingestort en tegen hun huis aan gevallen, waarbij het puin op Sam terecht is gekomen. Hierbij is hij o.a gewond geraakt aan zijn gezicht. Op dit moment is het huis onbewoonbaar en hebben ze onderdak gekregen in een klein schuurtje van de overburen. Hier leven ze dus al maanden.. Omdat ze niemand lastig wilden vallen en ook eigenlijk nooit ergens om vragen, kwamen wij (en ook Lamin) daar pas afgelopen week achter.

We hebben er direct een paar vakmensen naar laten kijken en een begroting laten maken. Voor €900,00 kunnen zij de 3 buitenmuren vervangen voor sterke muren van cementblokken, de andere muur herstellen en het complete dak vernieuwen. De cementblokken hebben we nog over van een ander project, dus die doneren we met liefde aan de familie. We zullen de linker-muur dan tegen de muur van het nieuwe gebouw (zie foto) aan metselen, zodat het geheel nog stabieler en iets groter wordt.

Alles wat er boven de €900,00 binnenkomt zal worden besteed aan de afwerking en inrichting alsmede een plavuizen vloer zodat de regen in het regenseizoen niet naar boven kan komen.. We zullen dan verder kijken wat er nog meer nodig is om van dit huisje weer een echt ‘thuis’ te maken.

07-02-2023. De cementblokken zijn vanmorgen gebracht. De sleuf wordt gegraven, de ondergrond verstevigd en daarna worden de blokken in de sleuf gebouwd tot aan hetzelfde niveau als de grond. Hierna kan de muur neergehaald worden en opnieuw opgebouwd. Vervolgens de andere muur en als laatste de voorkant.

10-02-2023. Dankzij Simon Jatta ( vader van Aisha Zarmen Jatta) hebben wij 200 blokken cement stenen kunnen krijgen om verder te gaan met de bouw.

13-02-2023. De mannen zijn begonnen met de voorkant. Inmiddels hebben wij de maten voor de deur en het raam en kunnen wij met de lasser gaan praten om deze te gaan maken.

Wordt vervolgd.