2  Februari 2024.

Ma r i a m a Jallow?

Toen ze 6 jaar oud was werd Mariama door haar ouders bij Isatou (Heart House) gebracht. Ze was gehandicapt en er slecht aan toe. Isatou heeft haar de afgelopen 10 jaar met alle liefde verzorgd, veel aandacht, fysiotherapie M en massages gegeven, zodat ze nu alleen nog wat kracht mist in één arm. Ze groeide op tot een lief, bescheiden, zorgzaam meisje, volgde met succes een opleiding, fietste naar school, had veel vriendinnen, hielp Isatou mee om het gezin draaiende te houden en was gelukkig met haar pleeg- broer(tje)s en zusjes.

Tot zover ging alles goed..

De moeder die ver in het binnenland woont en nooit naar haar omkeek, kreeg ineens door dat Mariama nu een mooie hulp in de huishouding zou zijn en misschien zelfs wel aan t werk kon gaan. Puur in haar eigen voordeel. In augustus stond ze ineens bij Isatou voor de deur en nam Mariama mee. Mariama was natuurlijk totaal overstuur, maar omdat haar vader intussen is overleden (hij was het hier niet mee eens) had de moeder helaas nu het recht om Mariama uit haar veilige omgeving weg te halen.

Isatou en de andere kinderen missen haar vreselijk en Mariama wil dolgraag weg daar.

We besloten ons best te doen om haar terug te halen, omdat ze in de bush geen enkele kans meer heeft op een goede opleiding/toekomst, in de haast al haar spullen en ‘familie’ achter heeft moeten laten en gewoon diep ongelukkig is daar.

De broers van haar vader wilden ons graag helpen. Eén broer ging deze week op weg richting Barra (een pittige reis) en doet op dit moment zijn uiterste best de moeder te overtuigen om Mariama te laten gaan. Behoorlijk spannend dus..

Tot nu toe werkt ze niet echt mee, maar we houden hoop ???