7 Juli 2023.

– Dozen September Container

Vanaf maandag 10 juli kunnen de dozen voor de september-container bij ons in Medemblik worden gebracht. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer alles hier weggaat, dus probeer je doos in elk geval voor half augustus aan te leveren. Wel graag even een appje of belletje vantevoren als je komt en een aanmelding via Monique.

Heb je nog leuke kinderkleding voor ons, dan is dat ook van harte welkom!

Tips! ✅️

Let eens goed op hoe wij onze container laden (foto1) zodat we zo min mogelijk breuk hebben in onze bananendozen. Vandaar dat er bij ons nog wel kleine hoeveelheden vloeistoffen meemogen zoals nutridrink voor de ziekenhuizen, een fles shampoo, vloeibare verzorgings producten en wasmiddelen.

Grote hoeveelheden voor handel zijn niet toegestaan.

De meeste vervoerders laden de bananendozen op de zijkant, want dan passen er net wat meer dozen op een rij. Wij kiezen ervoor om wat minder dozen te laden (kwaliteit boven kwantiteit) maar dat het wel beter geladen is.

Zoals u de dozen inpakt worden ze zoveel mogelijk gestapeld in de container, zo zijn de dozen ook het sterkst.

Let wel dat er altijd wat kan breken.

Het ligt er ook veel aan hoe u het inpakt.

Glazen potten (foto2) die rechtstreeks tegen elkaar zijn ingepakt zijn veel kwetsbaarder dan wanneer er wat kleding tussen zit.

Ook een flatscreen TV in een plastic zak is geen goed idee.

Wij versturen het zoals u het aanlevert, dus graag wat noppenfolie erom en in een stevige doos.

Om de dozen geen extra plastic wikkelen (foto 3 rode folie) maar wel dichtplakken met tape en een stuk karton (foto 4 alles kan eruit vallen)in de doos om de gaten boven en onder af te dichten.

De dozen moeten aan 4 zijden zijn voorzien van tenminste het klantnummer.

(graag de pakbon van de Website gebruiken deze is duidelijk en alle informatie staat erop)

Bij het uitsorteren in de loods in Gambia

scheelt dat een hele hoop zoeken (foto 3 halve pallet aan 1 zijde genummerd).

Er komen daar iedere keer zo’n 1000 dozen binnen en als er een paar verkeerd zijn  neergezet (de uitladers worden betaald als de container leeg is)

Dan begint voor het team in Gambia het zoeken.

Als u met balpen bovenop uw nummer heeft gezet of aan 1 zijde een pakbonheeft geplakt en deze staat niet in het zicht dan kan het lang duren voordat uw dozen bij elkaar gevonden zijn en uw ontvanger gebeld kan worden.

Als aan alle 4 de zijden duidelijk uw klantnummer (pakbon) staat kunnen ze van ver uw dozen zien staan.

Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen en zodra de dozen bij elkaar gevonden zijn wordt de ontvanger gebeld.