Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: October 2021

25 Oktober 2021. Update Heart House Kartong

25 Oktober 2021.

– Update H e a r t ? H o u s e –

Het gaat fantastisch in het Heart House!

Geen zieken gelukkig, ondanks Corona en extra gevaar voor malaria in dit seizoen. De kinderen doen het goed op school en Isatou heeft een kamer in het gebouw voor de kinderen verhuurd aan een echtpaar (foto 1). In ruil daarvoor helpen ze haar met de kinderen, met huishoudelijke taken, is er altijd een oppas thuis als zij naar haar werk is en omdat de man taxichauffeur is kan hij ze ook nog af en toe ergens naartoe brengen. Briljant!

Het dak op de keuken was overal lek en aan vervanging toe, dat had ik al op foto’s gezien.. maar we vinden dat ze zelf ook dingen op moeten lossen dus ik hield mn mond. Isatou zei deze week: ‘Monique, jullie doen al zoveel voor ons. We gaan niet weer om hulp vragen, we gaan dit zelf vervangen met de platen die van het slaapvertrek af komen.’

Op foto 2  zie je ons nieuwste familielid, Fatou (12-04-2020) Isatou neemt haar binnenkort op in haar pleeggezin. Door omstandigheden heeft dit meisje geen ouders meer en de vrouw waar zij nu is kan niet voor haar blijven zorgen.

Welkom Fatou ?

Hebben jullie trouwens gezien hoe Jainaba veranderd is? Van klein, mager en huilerig peutertje is zij nu uitgegroeid tot een vrolijke kleuter. Eerst woonde zij ook nog regelmatig bij haar eigen moeder, maar door haar zwakke, geestelijke gesteldheid ging dat niet meer en woont ze nu permanent bij Isatou. De moeder komt haar daar bezoeken. (Op foto 3 staat ze met fel roze shirtje)

Ik heb nog wat donkere foto’s gekregen die ik hier niet plaats, maar ben je sponsorouder van 1 van de kinderen en wil je deze graag via WhatsApp hebben, laat het me dan weten.

26 Oktober 2021. 166 schriften mogen verdelen dankzij de sponsoren.

26 Oktober 2021.

Wat hebben we gedaan met het geld dat overbleef van de voedselactie September 2021 ?

Ons idee was destijds (September) om jullie ietsje meer te laten betalen voor een pakket en met dit bedrag Lamin een vergoeding te geven voor zijn werk en voor zoveel mogelijk kinderen schriften te kopen. Dat is gelukt!

We konden voor dit bedrag grote schriften kopen voor alle kinderen van klas 1 tm 3 (6 klassen + nursery klas 3). Er zijn 1500 dalasis over, waar we nog eens 75 schriften voor aan zullen schaffen. Schooldirecteur Mozes had al 2x de hele voorraad van de leverancier opgekocht, dus we doen elke keer een gedeelte.

Zelf vinden we het een hele geslaagde actie op deze manier en hopen dat jullie net zo blij van de filmpjes worden als wij!

Iedereen bedankt voor de extra donatie ?