Children are the Future

Month: March 2023

21 Maart 2023. Tree of Life Nursery neemt deel aan de Commonwealth Day.

21 Maart 2023.
Vandaag zijn alle leerlingen van de Tree of Life in een optocht gegaan, een prachtig gezicht.
Op Commonwealth Day sluiten we ons aan bij 55 andere landen over de hele wereld om onze gedeelde waarden van welvaart en democratie te bevorderen en een duurzame en vreedzame toekomst te smeden.

11 Maart 2023. Schoolboeken zijn gehaald en het restant staat in bestelling.

11 Maart 2023.
Het is op Facebook iets rustiger dan de afgelopen maanden, maar achter de schermen zijn we lekker bezig.
Dankzij een mooie donatie van Kiwanis Club Brunssum konden we een groot aantal schoolboeken voor de Nursery School bestellen.
Als de kinderen met de boeken werken zullen we hier meer foto’s van plaatsen. We hebben gekozen voor de (iets duurdere) werkboeken met uitwisbare stiften, zodat we er zo lang mogelijk plezier van hebben.

Ook willen we iedereen bedanken voor andere donaties waar we op dit moment nog even niets mee hebben gedaan.
De statiegeld-donatie van M. Soppe en de donatie van J. Poldervaart zullen we later besteden.
Het extraatje van W. Velner voor de tegelvloer van Sams huisje was van harte welkom, want die viel iets duurder uit dan we hadden berekend.

 

 

8 Mei 2023. Huisjes van Aisha Zarmen Jatta en Bonuwarr Jatta krijgen een dak en veranda.

8 Mei 2023.
Vandaag kregen wij deze foto`s binnen. Inmiddels staan de pilaren op de veranda en gaan ze morgen verder met het dak.

30 April 2023.
De huisjes van Aisha Zarmen Sam Jatta en Bonuwarr Jatta.  We zijn er druk mee, en verwachten voor het regenseizoen dat alles ook echt wind en water dicht is.

Doordat de bouwplannen bijgesteld moesten worden (kosten materialen, extra veranda etc) vielen de kosten helaas een stuk hoger uit. Hierdoor moesten we het werk een paar weken stil leggen in de hoop op sponsoring. Deze sponsors hebben zich intussen gelukkig gemeld en nu gaan we stap voor stap door. Wel in rap tempo maar in fases vwb het overhandigen van geld en de inkoop van materialen.

Jan en Marian Schins dragen graag financieel bij om het project van 3-huisjes-onder-1-dak af te bouwen. Superbedankt namens ons en de families Jatta. Lamin en Ousman zijn vandaag langs geweest om te kijken hoe de bouw vordert. We hopen voordat het regenseizoen begint het dak dicht te hebben, zodat de families vast kunnen verhuizen. De huisjes waar ze nu wonen staan namelijk op instorten…

 

15 Maart 2023.
En ook de huisjes van Bonuwarr en Aisha Zarmen beginnen op te schieten. De vaders (Simon & Michael) werken keihard door om het dak af te hebben voordat t regenseizoen begint. De ‘huizen’ waar ze nu wonen staan op instorten.
De veranda wordt aangelegd en als die klaar is gaat het dak er op. Eerst moeten er nog een aantal nieuwe stenen gemaakt worden, want die hebben wij gebruikt voor het huisje van Sam Jatta.

14 Maart 2023. Lunch Tree of Life Nursery in de krant.

14-03-2023.
Ytsje Smink-Bakker is met haar zusters in Gambia. De lokale krant Op ë Skille heeft een mooi verslag gemaakt van haar werkzaamheden in The Gambia.