27 Augustus 2021.
In Februari 2021 is er door de schooldirecteur Moses Sanneh van de Amazing Grace Primary School een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur om 2 extra klassen te bouwen. Deze lokalen zijn nodig om ruimte te maken voor onze 30 kinderen die in September 2021 vanaf de Burbage Nursery School doorstromen, plus de ‘normale’ aanmeldingen van overige leerlingen uit de regio. 8 Augustus is er uiteindelijk akkoord gegeven, lekker op tijd dus..

Dankzij het reeds ontvangen schoolgeld zijn ze nu in rap tempo begonnen met de bouw. Er is ook nog niet voldoende geld voor de afwerking, maar we gaan nu eerst beginnen om schoolmeubilair te regelen. Wij werden zelf pas vandaag op de hoogte gesteld van het tekort aan ruimte. Vraag ons niet waarom, want dat is Gambia. Uiteindelijk komt alles altijd goed!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als we dit met zijn allen bij elkaar kunnen krijgen, zodat de klassen in September, bij aanvang nieuwe schooljaar, klaar zijn.

Update 12 September 2021.
Grootste gedeelte is het stucwerk al af. De planning is deze week de ramen en deuren volledig geïnstalleerd en de daken erop, daarna het aanleggen van elektra en de betonnen vloeren, ondanks de enorme regenbuien zit het tempo, onder toeziend oog van Moses, er goed in en dat is uniek voor Gambiaanse begrippen.

Update 16 September 2021.

✅Het dak zit er op

✅Ramen en deuren zijn geplaatst

✅De muren zijn gestuct en geschilderd

✅Vloeren zijn gestort

✅De toiletten krijgen al vorm..

Update 21 September 2021.

✅De 2 klassen zijn in gebruik genomen.

Update 25 September 2021.

✅De toiletten zijn klaar.

Streefbedrag was € 1180,00 echter is er een bedrag gesponsord van € 1500,00 waardoor men ook nog 2 toiletten kan bouwen.
Hiervan koopt men de resterende producten:
Dakplaten, balken dragers dakplaten, spijkers, elektra, verf voor binnen en buiten, kozijnen ramen en deuren, deuren, tralies ramen, cement voor de vloeren, salaris voor de 5 werkmannen.
Uiteraard zullen de sponsoren een overzicht van facturen op verzoek ontvangen.

Mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Suzan Schouten, Nico & Annelies Waerts,  Gokhan Baydar,  Corrie Hokken Poldervaart,  Bob & Krijnie Schotel,  Kerkgemeenschap Terschelling,  Debbie ter Voert,  Annelies van Pijpen,                              Fam. van Zouwen,  Karin & Edward Bingley, Sandra & Michel Annot,  Jessica Obdam,  Rebecon Advies,  Reyhan Gozukara,  Trinja Feller,  Mevr. Schipper, en Diana Haring & Ed Kuiper.