– C o m m o n w e a l t h D a y –

Elk jaar op de 2e maandag in maart wordt deze dag gevierd door landen die vroeger deel uitmaakten van het Britse Rijk. Dit herinnert ze aan de eenheid die ze nu vormen in ‘het gemenebest van Naties’. Dit wordt ook in Gambia gevierd, sinds Barrow president is.

Het Gemenebest van Naties (Engels: Commonwealth of Nations), voorheen het Brits Gemenebest, is een vrijwillig samenwerkingsverband (een confederatie) van 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd.

Zowel op de Burbage Nursery School als op de Amazing Grace Primary School werd dit vanmorgen gevierd. Alle kinderen kwamen in de traditionele kleding van hun stam (o.a Fula, Jola, Wolof, Mandinka, Manjago, Serahula) en brachten heerlijk eten mee van thuis. Een paar keer per jaar en voor speciale gelegenheden doen de moeders erg hun best om iets bijzonders klaar te maken met allerlei verse groentes, aardappel, kip en pasta’s, blikje frisdrank. Normaal gesproken is hier geen geld voor. Geniet van de foto’s.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op de Amazing Grace Primary School.