Children are the Future

Month: December 2022

26 December 2022. Kerstactie update.

26 December 2022.

K e r s t a c t i e  ?

Niets liep deze week volgens planning, maar uiteindelijk werd het gisteren toch nog een fantastische dag! Met dank aan Fred, die helaas nog te ziek was om er zelf bij te zijn, maar wel vele uren werk in de voorbereiding had gestoken waardoor alles gewoon door kon gaan. Cora en Ron (sponsorouders) waren zo lief om mij in zijn plaats te helpen. Op deze manier kon ik me zelf focussen op de foto’s. Namens Jeffrey & Lorena (hotelgasten)mochten we 150 appels uitdelen.

Vanwege de kerstvakantie zijn een aantal ouders en kinderen helaas al naar familie in het binnenland. Zij zullen hun giften later ontvangen. Ook zijn er 4 kinderen die door ‘een foutje’ nog een envelop met geld krijgen, dit komt allemaal goed. Heb je vragen, stel ze gerust.

Iedereen was vrolijk en zelfs na afloop werd Lamin nog door verschillende ouders thuis gebeld om te vertellen hoe dankbaar ze zijn voor alles wat we doen.

Onderstaand een kleine impressie van 26 december.

Dit was 100% G e v e n  m e t  L i e f d e ?

20 December 2022. Kerstfeest op de Amazing Grace Primary.

20 December 2022.

Op dezelfde dag hadden ze op de Amazing Grace en de Tree of Life een kerstfeest. Bij de Amazing Grace was het enorm druk, ruim 300 leerlingen dansten en speelden spelletjes met als afsluiting een heerlijk gemaakte kip benachin en een vruchtendrankje.
Alles wordt hier in de volle zon bereid, maar omdat t zo goed verhit wordt kunnen wij dit gewoon veilig eten. Wat we over hadden heeft Fred naar de jongens gebracht die hier altijd voor het hotel zitten, dus iedereen blij!

 

 

 

20 December 2022. Kerstfeest op de Tree of Life Nursery.

20 December 2022.
Het schoolteam (en een aantal moeders die vrijwillig mee kwamen helpen) waren maandag al begonnen met de voorbereidingen op de Nursery. Kippen, pasta (soort mie) en een heerlijke uiensaus. Ik heb nog nooit zoveel keurig gesneden uien bij elkaar gezien, een grote zwarte teil helemaal vol. De gemarineerde kippen werden op een soort barbecue klaargemaakt en waren perfect. We kregen van Lamin kip met uiensaus en een grote fles Wonjo juice (hibiscus) mee naar huis.

Ytsje en haar gezin kwamen gezellig langs en zelfs Buba (Burbage Nursery School) kon het niet laten om even aan te wippen. Een van de moeders liep rond met malaria, die heeft Ousman meegenomen naar de apotheek voor een bloedtest en de juiste medicijnen. Een andere moeder was zwaar mishandeld door de landlord en vroeg om hulp.. dus daar even een gesprek mee gehad, een van de kinderen (doofstom) heeft zn beentjes vol met vreemde vlekken en wondjes. En zo ben je hier eigenlijk de hele dag bezig met van alles. Toen de kinderen bijna naar huis gingen hebben we de verrassingstasjes en de appels uitgedeeld. Een mooie afsluiter voor deze geweldige dag!

 

19 December 2022. Weer lekker druk bezig in Gambia.

19 December 2022.
Gisteren na een rommelige vlucht aangekomen in The Gambia. Ousman pikte ons op van de airport en na een lange rit ( ivm wegopbrekingen} aangekomen bij Hotel Baobab. Kamers allemaal aangepast, overal nieuwe deuren en bij ons op de kamer een nieuw bed en een nieuwe kledingkast. Helemaal top weer.

In de avond even lekker India`s gegeten bij Vineyard en daarna met een tevreden gevoel gaan slapen.

Vandaag was Monique begonnen met het vullen van 110 tasjes voor de kids op de Tree of Life Nursery, een kerstcadeautje voor alle kids.

Vanmiddag hadden wij 150 appeltjes besteld en eind van de dag kwam het vrouwtje ze langsbrengen, ook dat weer helemaal top geregeld, met dank aan Corrie Hokken-Poldervaart.
(De overige donaties “appeltjes actie” gebruiken we om dit later nog een keer te doen)
Ook al de euro`s weer gewisseld bij Henky tegen een goede koers.

Heerlijk een hapje Sushi gegeten bij Mani Sushi, daarna nog even een geweldige milkshake genomen en wederom erg tevreden naar onze kamer gegaan, was weer een bewogen dag.

 

03 December 2022. Corrie en Jan Hokken bezoeken hun sponsorkinderen.

03 December 2022.
Corrie & Jan Hokken zijn in Gambia en hebben vandaag met Ousman en Lamin hun eigen sponsorkinderen en die van Ilona & Izet Altuntas en van Lindy & Sven Lejeune bezocht. Bedankt voor de leuke foto’s, echt superfijn om te zien ❤️

 

11 December 2022. Ytsje en haar gezin bezoeken hun sponsorkinderen in Gambia.

11 December 2022.
Ytsje en haar gezin bezochten vandaag hun 2 sponsorkinderen Muhammed en Kaddijatou. Muhammed kan (nog) niet praten, maar begrijpt veel waardoor hij wel naar school kan. Iedereen was erg blij met de spullen. Kaddijatou en haar moeder waren ietwat overmoedig geworden en begonnen meteen al over een mobiel, een tablet en een nieuw huis.. Bescheidenheid is helaas niet voor iedereen weggelegd ? Evengoed was het een geweldige dag, vertelde Ytsje. Bedankt voor de foto’s! ?

 

12 December 2022. Bezoek van Corrie en Jan Hokken op de Tree of Life Nursery.

12-12-2022.
Corrie en Jan zijn al een aantal dagen in Gambia en hebben hun sponsorkinderen en die van Lindy en Ilona bezocht en verrast.
Vandaag stond er een bezoek op de agenda van de Tree of Life Nursery en dat was helemaal top gegaan, wat een vreugde en liefde kwam hierbij kijken.