Children are the Future

Month: July 2023

27 Juli 2023. Enorme donatie mogen ontvangen.

27 Juli 2023.

We zijn er even stil van…

Soms komt er iemand op je pad en vloeit daar zoiets bijzonders uit voort, dat je bijna niet kunt geloven dat dit een ‘toevallige ontmoeting’ was. Deze week kregen we te horen dat de stichting waar zij bestuurslid van was, wordt opgeheven en dat wij als stichting €4000,- krijgen om naar eigen inzicht te besteden. Wat een fantastisch bedrag!

Lieve mensen (die graag anoniem willen blijven): Ontzettend bedankt voor het vertrouwen, wij gaan er iets moois mee doen! ❤️

21 Juli 2023. Schoolrapporten Tree of Life.

21 Juli 2023.

Bij deze vast de rapporten van de kinderen die overgaan naar de Amazing Grace school. Momenteel hebben wij pas 15 van de 23 rapporten binnen gehad omdat de lerares vergeten was om foto`s te maken van de 8 kinderen die overgaan. Wellicht komen deze nog, Lamin is er hard mee bezig.

23 Juli 2023. Samenwerking met de Nike Store Roermond is rond.

23 Juli 2023.
Vandaag heeft de stichting een samenwerkingsverband afgesloten met de Nike Store Roermond.

Wij mogen namens Jan en Marjan Schins (vrijwilligers) de kleding gaan verdelen onder de ruim 600 inwoners van een ‘mini-dorpje’ dat rond een vuilnisbelt is gebouwd. Dit dorpje ondersteunen wij als stichting al enkele jaren met voedsel en kleding.

Dankjewel Jan en Marjan voor het vertrouwen in onze stichting.

 

19 Juli 2023. Gestart met het “schoolfonds”Tree of Life Nursery.

19 Juli 2023.

???  S C H O O L F O N D S  ???

We hebben iets nieuws!

Iedereen reageert zo enthousiast op de mogelijkheid om vrijblijvend een donatie te doen en daarmee een kindje (zonder officiële sponsorouder) te ondersteunen, dat wij hebben besloten om een ‘schoolfonds’ op te richten.

Wat houdt dat in:

De kinderen op de Tree of Life Nursery School worden vaak door hun moeder/verzorger al vroeg aangemeld op onze populaire school, ook voor volgend jaar is er alweer een wachtlijst. Normaal gesproken wordt er voor ieder kind door de ouder/verzorger 1000 dalasis per termijn(kwartaal) betaald aan Lamin. Dit is met een maandelijks inkomen van amper €30,- bijna niet te doen. In de praktijk blijkt dat de 2e en 3e termijn aan schoolgeld het zwaarst zijn om te voldoen.

Om in schrijnende gevallen bij te kunnen springen en indirect natuurlijk ook om de school goed draaiende te houden, hebben wij HET SCHOOLFONDS in het leven geroepen. Zo blijven de ouders/verzorgers in eerste instantie zelf verantwoordelijk en kan iedereen die de verplichting van sponsorouder liever niet op zich neemt- of iemand die al sponsorouder is en nog iets extra’s wil doen, vrijblijvend een donatie doen. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen zorgeloos onderwijs te kunnen laten volgen, zodat ze niet op de vuilnisbelt of elders rond hoeven te hangen, maar veilig, netjes schoon, (medisch)verzorgd en onder toezicht op school zijn.

Help je ons helpen?
Indien je een factuur nodig hebt is dat geen enkel probleem.

Op dit moment hebben we al € 845,00 in het fonds.
Met dank aan:
Nikki Goossens
Mieke Wezenberg
Sandra Annôt
Anoniem
Kim de Veij
Karin en Edward Bingley
Anoniem
Margriet Westland
Corrie Hokken
Fred & Monique
Esther Spachtholz

Stichting Gambia, Geven met Liefde
? gambiagevenmetliefde@gmail.com
☎️ of WhatsApp : +31-621517885
De donatie mag overgemaakt worden op onderstaand rekeningnummer o.v.v van Schoolfonds. Bij voorbaat dank ❤️
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
ANBI Registratie: 8568.68.127
Link naar Tree of Life Nursery School
Tree of Life Nursery Gambia
www.gambiagevenmetliefde.org

 

 

7 Juli 2023. Dozen versturen naar Gambia de komende weken.

7 Juli 2023.

– Dozen September Container

Vanaf maandag 10 juli kunnen de dozen voor de september-container bij ons in Medemblik worden gebracht. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer alles hier weggaat, dus probeer je doos in elk geval voor half augustus aan te leveren. Wel graag even een appje of belletje vantevoren als je komt en een aanmelding via Monique.

Heb je nog leuke kinderkleding voor ons, dan is dat ook van harte welkom!

Tips! ✅️

Let eens goed op hoe wij onze container laden (foto1) zodat we zo min mogelijk breuk hebben in onze bananendozen. Vandaar dat er bij ons nog wel kleine hoeveelheden vloeistoffen meemogen zoals nutridrink voor de ziekenhuizen, een fles shampoo, vloeibare verzorgings producten en wasmiddelen.

Grote hoeveelheden voor handel zijn niet toegestaan.

De meeste vervoerders laden de bananendozen op de zijkant, want dan passen er net wat meer dozen op een rij. Wij kiezen ervoor om wat minder dozen te laden (kwaliteit boven kwantiteit) maar dat het wel beter geladen is.

Zoals u de dozen inpakt worden ze zoveel mogelijk gestapeld in de container, zo zijn de dozen ook het sterkst.

Let wel dat er altijd wat kan breken.

Het ligt er ook veel aan hoe u het inpakt.

Glazen potten (foto2) die rechtstreeks tegen elkaar zijn ingepakt zijn veel kwetsbaarder dan wanneer er wat kleding tussen zit.

Ook een flatscreen TV in een plastic zak is geen goed idee.

Wij versturen het zoals u het aanlevert, dus graag wat noppenfolie erom en in een stevige doos.

Om de dozen geen extra plastic wikkelen (foto 3 rode folie) maar wel dichtplakken met tape en een stuk karton (foto 4 alles kan eruit vallen)in de doos om de gaten boven en onder af te dichten.

De dozen moeten aan 4 zijden zijn voorzien van tenminste het klantnummer.

(graag de pakbon van de Website gebruiken deze is duidelijk en alle informatie staat erop)

Bij het uitsorteren in de loods in Gambia

scheelt dat een hele hoop zoeken (foto 3 halve pallet aan 1 zijde genummerd).

Er komen daar iedere keer zo’n 1000 dozen binnen en als er een paar verkeerd zijn  neergezet (de uitladers worden betaald als de container leeg is)

Dan begint voor het team in Gambia het zoeken.

Als u met balpen bovenop uw nummer heeft gezet of aan 1 zijde een pakbonheeft geplakt en deze staat niet in het zicht dan kan het lang duren voordat uw dozen bij elkaar gevonden zijn en uw ontvanger gebeld kan worden.

Als aan alle 4 de zijden duidelijk uw klantnummer (pakbon) staat kunnen ze van ver uw dozen zien staan.

Wij doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te helpen en zodra de dozen bij elkaar gevonden zijn wordt de ontvanger gebeld.

 

 

 

 

 

17 Juli 2023. De weduwe van Blacka even in het zonnetje gezet.

17 Juli 2023.

De weduwe van Blacka en haar kinderen worden ook niet vergeten door ons. Zij kregen van Ousman een voedselpakket en contant geld zodat ze weer een tijdje ‘onbezorgd’ kunnen leven ?

 

10 Juli 2023. Dozen bezorgd bij de sponsorkinderen.

10 Juli 2023.

– Dozen bezorgd  ??

Fatou Sambou, Sainey en Assan Sanneh, Sainabou en Mbaye Saine, Isatou Marong en Tida Sanneh hebben de dozen dit weekend ontvangen.

17 Juli 2023. Graduation Day op de Tree of Life Nursery.

17 Juli 2023.

– G r a d u a t i o n ?‍??‍? D a y –

Het schooljaar werd zaterdag afgesloten met een feestje voor de leerlingen van de 3e klas. 23 kinderen van deze groep mogen dankzij hun sponsorouders doorstromen naar de Amazing Grace Primary School.

Mocht je denken: ‘waar ken ik die man in t geel ook alweer van?’.. Dat is inderdaad dhr. Buba Ceesay, directeur van de Burbage Nursery School. Dezelfde Buba die mij (Monique) meerdere keren dreigde iets aan te zullen doen als wij naar Gambia zouden komen. ‘Speciaal uitgenodigd’ door Lamin en ik hoef onze vaste volgers niet uit te leggen hoeveel respect we voor zijn keuze hebben.

Een grandioos dapper gebaar van een schooldirecteur zoals een schooldirecteur hoort te zijn. Een betrouwbare, bescheiden, hardwerkende man met karakter en ❤️ voor de kinderen. Een man die weet wat leiding geven betekent. Een man die eerst aan de kinderen denkt en daarna pas aan zichzelf. Een man die elke cent eerlijk en met verstand uitgeeft. We zijn ontzettend dankbaar dat we met elkaar zijn droom werkelijkheid hebben gemaakt. (Les)Geven met Liefde op een eigen school, de Tree of Life Nursery School. Het viel niet mee om alles financieel rond te krijgen, maar het is ons gelukt. Op naar een nieuw schooljaar!

We zijn natuurlijk supertrots op het complete schoolteam en wensen de kinderen van klas 3 heel veel succes op de Amazing Grace Primary!