19 November 2023.

In memoriam Ton Strieder ?

Jarenlang was je onze ‘buurman’ in Baobab en al die tijd probeerde je dapper je ziekte te overwinnen. Elke dag maakten we wel een praatje met elkaar en t was gewoon gezellig om jou als buurman te hebben. Ik nam regelmatig domoda bij Kadie Kadie voor je mee als ik onderweg van Dippa Kunda naar huis was met Ousman, en dan zaten we altijd gezellig met zn vieren te eten.

Toen Fred in december 2019 zijn herseninfarct kreeg heb je ons geholpen om die eerste dagen door te komen. Ik had nog allerlei afspraken staan en jij hield een oogje in het zeil, zodat ik weg kon gaan. Klinkt misschien raar voor een buitenstaander, maar zo liep het destijds.

Verschillende keren hebben we gedacht dat we je niet meer terug zouden zien en elke keer was je er toch weer. In Januari dit jaar ging je naar huis in de wetenschap dat de kanker weer terug was.. Regelmatig stuurde je een appje, maar dat is nu voorbij want tot ons grote verdriet vernamen we net dat je de strijd hebt verloren.

Rust zacht lieve Ton, we gaan je missen man ❤️