24 Juni 2022.
Vandaag zijn Ousman en Lamin vast begonnen met het uitleveren vand de Tobaski actie.

Het regenseizoen is begonnen, dus als het echt hard regent moeten we wachten totdat de ‘wegen’ weer redelijk begaanbaar zijn. Bijna alle gezinnen wonen aan zandweggetjes waar dan grote, diepe plassen ontstaan plus t feit dat het voedsel onderweg nat wordt. Niet echt handig om dan rond te gaan rijden en risico’s te nemen.

Karin & Edward Bingley hebben een zak rijst geschonken aan de compound van hun sponsorkinderen. Sofia verdeelt alles eerlijk in de meegebrachte schalen, bakken en emmers. Kim Höster, Astrid Huijts en Eefje Kindt hebben hun gezin ook verrast met een zak rijst, de foto’s spreken voor zich ?

Lisanne van der Zouwen en Lisenka van der Kolk waren zo lief om 5 zakken rijst te schenken voor willekeurige gezinnen. Het leek ons een mooi idee om daar privé nog 5 zakken bij te doen en met deze 10 zakken 40 tot 50 gezinnen in het mini dorpje van voedsel te voorzien. Alle moeders en kinderen werden uitgenodigd en onder streng toezicht van de dorps-oudste werd alles eerlijk verdeeld.

Rijst:

Rijst en Uien.

Bonawarr Jatta,  Mariama Camara, Lamin Cham, Isatou Marong & Ebrima John en Kabba Sanyang ontvangen de komende dagen ook nog een geit of schaap.

Geit en Schaap.