10 Februari 2023.

Vanmorgen eerst naar dokter Sallah gereden om te praten over Mariama Touray (7 jaar). Er zijn destijds wat testjes gedaan, waaruit werd opgemaakt dat zij sikkelcelziekte heeft. Volgens dokter Sallah kan dit alleen op de juiste manier getest worden op een speciale afdeling van het kinderziekenhuis in Banjul. Omdat Mariama er vrij slecht uitziet en steeds ziek is zijn we er niet gerust op dat ze de juiste medicijnen slikt en of het überhaupt sikkelcelziekte is. Via internet al wel wat informatie gelezen en dat ziet er niet rooskleurig uit helaas. De afspraak staat voor woensdag. Als we dan toch in Banjul zijn proberen we ook meteen Aisha (3 jaar) te bezoeken die met een gebroken beentje in het ziekenhuis ligt. Eigenlijk was t plan om woensdag naar de sportdag (Interhouse) van de Amazing Grace te gaan, maar dit is even belangrijker nu. Anders gaan we toch niet echt met een gerust hart naar huis.

Tot een uurtje of 3 lagen we heerlijk op t strand, toen we ineens het bericht kregen dat ze 200 cementblokken tekort komen voor de bouw van Sams huisje. In eerste instantie zou de voorgevel blijven staan.. Geen idee waarom ze daar niet een paar dagen eerder mee kwamen maar okay… Afrekenen, handdoeken opvouwen en in de auto richting Simons huis, waar ik een partij stenen had zien staan. Dit is perfect omdat hun grond grenst aan de compound van Sam, dus geen transport nodig. Gelukkig mogen we deze stenen overnemen en kunnen ze morgen meteen opgehaald worden. Ik vertel t even in t kort, want zo rap ging t natuurlijk allemaal niet..

Wat wel rap gaat (ondanks prayday vandaag) is de bouw van de muren. Ook de dakconstructie voor het andere huis vordert goed. Al met al zijn we dik tevreden ?