16 November 2023.

Het nieuwe keukentje voor de Tree of Life  Nursery ?‍?

In Januari 2023 kregen we van Henk & Mieke Soppe een statiegeld-donatie van de Jumbo. Dit hebben we gebruikt om het ijzerwerk te laten maken, waarmee we een klein keukentje wilden bouwen op de plek waar altijd gekookt werd. Naast de school op het schoolplein. Omdat niets normaal verloopt in Gambia liet de landlord ineens weten dat er niet meer gekookt mocht worden op het schoolplein. Tsja en nu?..

Het materiaal stond alweer een paar maanden opgeslagen en intussen werd de lunch bij iemand thuis gekookt en werd dit dan later naar de school gebracht. Niet bepaald handig.

Een paar weken geleden kwam ik ineens op het briljante idee om aan de overburen te vragen of we het keukentje misschien in hun compound af mogen bouwen. Er is daar veel ruimte en dan kunnen zij er zelf in koken als wij er niet zijn. Een Win – Win situatie leek mij.

Nadat er familieoverleg was geweest kwamen ze met positief nieuws. Het plan was door iedereen goedgekeurd! Op deze plek moeten we alleen wel wat extra muren neerzetten, dus daar komen nog wat extra kosten bij. Geen probleem gelukkig, want Ytsje Smink neemt deze kosten graag voor haar rekening. We gaan zo snel mogelijk beginnen!

Met elkaar maken we het verschil ?‍?