12 Januari 2021.

– W e e s k i n d e r e n  K a r t o n g –

Zondagavond sprak ik Isatou en alle kinderen via WhatsApp videobellen. Nadat ze me enthousiast de groentetuin hadden laten zien en iedereen vrolijk roepend en zwaaiend in beeld was geweest stelde ik de vraag of er nog voldoende eten was en hoorde tot mijn schrik dat alles bijna op was…

“Alleen nog rijst voor vandaag en morgen Monique en de uienoogst was al lang geleden verkocht”. Isatou is niet iemand die makkelijk om dingen vraagt, daarom dachten we dat het nog wel goed ging met de voedselvoorraad. Niet dus..

Er moest snel iets ondernomen worden. Ousman moest toch nog 4 dozen met kleding langsbrengen, dus nadat hij vanmorgen eerst naar de bank was geweest,inkopen had gedaan, ging hij op pad naar Kartong. Binnenkort zullen we weer een inzameling organiseren voor Isatou en de kinderen, want de boodschappen-pot is helaas leeg.

De rest van de kinderen was al naar school en Serean lag binnen te slapen. Alle kinderen zijn gezond en het gaat prima, volgens Isatou. We hopen volgende week met de verbouwing te kunnen beginnen!

150 kilo rijst, 20 kilo suiker, 20 liter olie, 2 balen met zakjes chips, 3 dozen bevroren kippen (ideaal de geschonken vriezer), 36 kilo uien (geschonken door Fred en Monique privé) en 4 dozen kinderkleding (geschonken door Bob & Krijnie Schotel)