21 Januari 2023.

Vanmorgen hebben we de Gambia Horse and Donkey Trust bezocht. Deze stichting doet zijn best om de dieren in Gambia een beter leven te geven onder andere d.m.v het vervangen van slechte materialen door goed passende bitten en hoofdstellen voor paarden en ezels.

Vaak wordt er door de locals een touw gebruikt, waardoor de dieren verwondingen in hun mond oplopen. Ook wordt er uitgelegd waarom het geen nut heeft om de dieren constant met een stok te slaan. Aangereden (vaak honden) of zieke dieren worden opgehaald, opgevangen en medisch verzorgd, mocht het nodig zijn ook nog geopereerd. De kamelen zijn van ex-president Jammeh geweest. De honden worden zoveel mogelijk volgens een bepaald traject herplaatst, de apen gaan weer terug naar hun soortgenoten.

Het paard op de foto wordt behandeld aan zijn gebit. De tanden zijn veel te lang waardoor hij niet meer kon eten en worden nu stap voor stap afgevijld. Intussen krijgt hij het juiste voer.

Zie jij in Gambia een dier dat dringend hulp nodig heeft, dan kun je altijd contact opnemen met de Horse and Donkey Trust via het telefoonnummer of emailadres op de foto. Er is ook een mogelijkheid om als vrijwilliger te helpen.

Binnenkort zullen we afspraken in gaan plannen met de medewerkers van de stichting om onze scholen te bezoeken. Zij komen heel graag langs om de kinderen te leren hoe zij op een goede manier met dieren om kunnen gaan en uitleggen dat een dier zelfs een dierbare vriend van je kan zijn als je het met liefde behandelt ❤️