Children are the Future

Month: January 2023 (Page 1 of 2)

29 Januari 2023. Bezoek gebracht aan HeartHouse in Kartong.

29 Januari 2023, bezoek aan het HeartHouse in Kartong.

H e a r t H o u s e

Steeds vaker weten familie en kennissen van Isatou haar te vinden als het om een gehandicapt kindje gaat. Omar woont sinds een paar maanden bij haar en we zagen nu al een groot verschil in vergelijking met ons 1e bezoek een paar weken geleden. Toen moest hij nog ondersteund worden met staan en lopen. Nu loopt hij zelfstandig en zijn handen zijn ontspannen en open. Hij is ook wat vriendelijker in de omgang, niet meer zo gefrustreerd. Praten kan hij nog steeds niet, maar dit is al geweldig!

Sinds een paar dagen is ook Fatou bij haar gebracht. Een zwaar verkrampt, spastisch meisje dat volgens de moeder zo is geboren en waar zij geen raad meer mee weet. Volgens Isatou was Ousainou er nog veel slechter aan toe toen hij bij haar werd gebracht en is hij nu een puber waar je niets meer aan merkt. Deze kinderen worden dagelijks door Isatou behandeld dmv massages, therapie en t gebruik van speciale olie en kruiden.

Isatou redt het redelijk met ondersteuning van onze stichting, maar mocht iemand nu of in de toekomst nog iets voor dit gezin over hebben in de vorm van schoolspullen, kleding voor de kinderen, toiletartikelen, waspoeder, een grote zak rijst, uien, olie etc. of contant geld.. dan is dat altijd van harte welkom!

We mochten van de familie van Rij 2 zakken rijst overhandigen en van Mieke Wezenberg 1 zak rijst en € 50,-00 contant.

28 Januari 2023. Verdeling rijst en uien nieuwe sponsorkinderen en willekeurige gezinnen.

28 Januari 2023.
Verdeling rijst en uien nieuwe sponsorkinderen en willekeurige gezinnen.
Rijst en uien voor de nieuwe sponsorkinderen en 3 willekeurige families. Iedereen kreeg van ons ook nog een mooie rugzak om mee naar school te gaan. Met dank aan alle nieuwe sponsorouders en de anonieme sponsor welke 3 pakketten doneerde.

 

28 Januari 2023. Op bezoek geweest bij het gezin van wijlen Blacka.

28 Januari 2023. Op bezoek bij het gezin van wijlen Buba ( Blacka). 

Dankzij iedereen die van Buba ( Blacka) hield, mochten we vandaag zijn weduwe, moeder en kinderen een fantastisch boodschappen-pakket en 5000 dalasis contant overhandigen.

2 x 50Kg rijst, maggi blokjes, chips, mayonaise, tomatenpuree, lolly`s, 10Kg suiker, thee, 12 messen, 18Kg uien, 3Kg macaroni, melkpoeder en nog veel meer dagelijkse benodigdheden.

Over een tijdje brengt Ousman de familie nogmaals voedsel en de rest van het geld, dat leek ons verstandiger dan alles in 1x te geven.

Met dank aan: Geeske & Martin, Ton Strieder,Blondy Bouwer,Herman Bremmert,Hubert, Corrie Hokken,Petra Zwaan,Jeffrey Padt,Wilco Wijsman,Monique & Fred,Natalie en Maarten,Ron & Cora,Harmen en Antonio van Haperen.

Geweldig lieve mensen, namens het gezin hartelijk bedankt.

26 Januari 2023. Verdeling van goederen op de Tree of Life Nursery.

26 Januari 2023.

♡❤️♡   G e v e n  m e t  L i e f d e   ♡❤️♡

Om de juffies en iedereen die op school helpt te bedanken (en om jaloezie te voorkomen) bracht ik vanmorgen (bijna) alle dozen die we nog hadden staan met kleding, schoenen, knuffels, wat gebreide mutsjes, zonnebrillen, kaplaarsjes etc. mee naar school en mocht iedereen wat uitzoeken. Eerst de 3 juffies en daarna de stagiaire, de schoonmaakster en verschillende moeders van kinderen die geen sponsorouder hebben.

De pakken macaroni die we tegenkwamen gebruiken we voor de schoollunch en de grote knuffels zijn zo geliefd bij de kinderen dat we besloten dat die op school mogen blijven voor de allerkleinsten. Zo zijn er nog wat spellen, doosjes paracetamol en andere dingen die we op school goed kunnen gebruiken. Ida had alle rode tasjes er tussenuit gehaald om onder de kinderen uit haar klas te verdelen (zie foto) De bananendozen werden weer hergebruikt als boodschappentas en thuis waarschijnlijk als ‘opbergmeubel’.

Ik weet dat er een aantal dozen van Lisenka vdr Kolk, Corrie Hokken-Poldervaart en van onszelf bij zaten, maar iedereen die hier verder aan heeft bijgedragen..

Superbedankt!

24 Januari 2023. Schoolreisje met de Tree of Life leerlingen.

24 Januari 2023.

– Schoolreisje Tree of Life Nursery School –
Alles leek volgens plan te gaan (bus op tijd, kinderen op tijd..), totdat de gids van de crocodilepool na 10 minuten klaar was met zijn praatje bij de krokodillen en de chagrijnige vrouw bij de ingang ons vertelde dat dit het einde was en er absoluut geen kinderen naar binnen mochten.

Nu begrijp ik natuurlijk wel dat het niet slim is om met 60 kinderen krokodillen te gaan aaien, maar het museum en een wandeling naar de boom moet gewoon kunnen. De discussie die hier op volgde liep behoorlijk hoog op en uiteindelijk mochten we toch naar binnen in 2 groepen van 30. Dat was dus eenmalig..

Omdat de krokodillen een beetje tegenvielen en het nog geen lunchtijd was, wilde ik nog graag iets anders met de kinderen doen, maar wat?.. Iets waar de kinderen nog nooit waren geweest, waar ze lekker de ruimte hadden, een beetje goedkoop was en waar we met zijn allen wat konden drinken.

We gaan naar  het strand!

Wij gaan zelf altijd naar Playa del Sol, dus dat leek me perfect. Ik ken iedereen daar (altijd handig) en er zijn paarden waar op gereden kan worden, wat het voor de kinderen en de docenten helemaal superleuk maakt.

De buschauffeur wilde gelukkig voor €15,- extra een ommetje maken en daar op ons wachten. Het scheelde in kilometers bijna niks, maar okay.. hij ook een goeie dag.

De kinderen vonden het fantastisch! De juffies zeiden dat dit de allermooiste excursie was die ze ooit hadden meegemaakt en ik denk zelf dat dit zonder overdrijven een van mijn beste spontane ideeën ooit was. Er kwam nog iemand van een toeristenorganisatie ofzo (in werkkleding en iets officieels om zijn nek) zeuren dat het niet toegestaan is om zomaar met kinderen het strand op te gaan, maar dit pakken ze ons nooit meer af! ❤️

Daarna op naar Kaddie Kaddie, een lokaal restaurantje waar Ilona voor de kinderen een lunch had geregeld. Bus dwars voor de deur geparkeerd, de hele hut werd verbouwd, we kregen iets anders dan besteld uiteraard, maar wat was het geweldig!

Lunch gesponsord door: Ilona Stevelmans-Ruijters

Deze dag is mogelijk gemaakt door:
Annelies van Pijpen
Ward Griffioen
Ilona Stevelmans-Ruijters
Corrie Hokken-Poldervaart

21 Januari 2023. Bezoek The Gambia Horse and Donkey Trust.

21 Januari 2023.

Vanmorgen hebben we de Gambia Horse and Donkey Trust bezocht. Deze stichting doet zijn best om de dieren in Gambia een beter leven te geven onder andere d.m.v het vervangen van slechte materialen door goed passende bitten en hoofdstellen voor paarden en ezels.

Vaak wordt er door de locals een touw gebruikt, waardoor de dieren verwondingen in hun mond oplopen. Ook wordt er uitgelegd waarom het geen nut heeft om de dieren constant met een stok te slaan. Aangereden (vaak honden) of zieke dieren worden opgehaald, opgevangen en medisch verzorgd, mocht het nodig zijn ook nog geopereerd. De kamelen zijn van ex-president Jammeh geweest. De honden worden zoveel mogelijk volgens een bepaald traject herplaatst, de apen gaan weer terug naar hun soortgenoten.

Het paard op de foto wordt behandeld aan zijn gebit. De tanden zijn veel te lang waardoor hij niet meer kon eten en worden nu stap voor stap afgevijld. Intussen krijgt hij het juiste voer.

Zie jij in Gambia een dier dat dringend hulp nodig heeft, dan kun je altijd contact opnemen met de Horse and Donkey Trust via het telefoonnummer of emailadres op de foto. Er is ook een mogelijkheid om als vrijwilliger te helpen.

Binnenkort zullen we afspraken in gaan plannen met de medewerkers van de stichting om onze scholen te bezoeken. Zij komen heel graag langs om de kinderen te leren hoe zij op een goede manier met dieren om kunnen gaan en uitleggen dat een dier zelfs een dierbare vriend van je kan zijn als je het met liefde behandelt ❤️

 

16 Januari 2023. Lunch op de Tree of Life Nursery.

16 Januari 2023.

L u n c h  (Chicken Domoda, rijst met kip en een saus gemaakt van o.a verse pinda’s)

We hebben nog een budget over voor 5x lunch, dat zijn 6 weken. Vandaag werd de lunch gesponsord door Corrie Hokken-Poldervaart.

Wil jij een lunch voor de hele school sponsoren? Dat kan al voor €67,-  Als je dit bedrag overmaakt naar de rekening van onze stichting, dan zorgen wij er voor dat er met jouw donatie minimaal 105 borden worden gevuld.

 

20 Januari 2023. My Farm on Wheels op de Amazing Grace Primary.

20 Januari 2023.

Vandaag hadden we My Farm on Wheels uitgenodigd op de Amazing Grace Primary School. Een geweldig team dat zich belangeloos inzet om (tegen een kleine vergoeding) de kinderen iets extra’s te leren. Ilona vond het leuk om een dagje met me mee te gaan en heeft de kinderen mooi geschminkt. We hebben met 50 kinderen van klas 1 en 2 puzzels gelegd, tekeningen gemaakt, cake gebakken in een solaroven, stoelendans gedaan, met Duplo gebouwd en de volgende keer brengt het team ook de tablets nog mee.

Met dank aan Alagie, Bubacarr, Lamin & Sebastian

Gesponsord door: E. Lukkien

 

12 Januari 2023. Schilderdagje Tree of Life Nursery.

12 Januari 2023.

Creatief dagje op de Tree of Life  ??

Ik had van alles bij me om schilderijtjes met de kinderen te maken, maar uiteindelijk hebben we er de muren mee opgevrolijkt! Alle kinderen uit klas 2 en 3 mochten iets moois schilderen en de allerkleinsten uit klas 1 mochten een handafdruk met verf maken. Ze vonden het helemaal geweldig!

Vervolgens was alle (Action)verf op voor de canvas doekjes die we de volgende keer gaan maken en moesten we op pad voor nieuwe. Aangezien hier geen Action of Hema is, kwamen we uit bij een verfwinkel in Brusubi waar we 4 grote blikken met blauwe, groene, rode en gele verf hebben gekocht. Kleinere verpakkingen hadden ze niet, dus dat gaan we overgieten in lege waterflesjes. Ook meteen maar een bus matte, zwarte verf gekocht, zodat we de kinderen straks op 1 buitenmuur met stoepkrijt kunnen laten tekenen.

11 Januari 2023. Kookcursus compound Lamin met de “cooking bag”

11 Januari 2023.

Vandaag hadden we Rina uitgenodigd om naar de compound van Lamin te komen en de vrouwen daar te laten zien hoe je eenvoudig, goedkoop, gezond(er) en veilig kunt koken met een cookingbag. Een economische manier van koken waarbij je minder hout nodig hebt, minder rook inademt en minder gevaar loopt op brandwonden. Iedereen was superenthousiast en daarom hebben we meteen maar een vervolgdag gepland in februari waarop we de vrouwen gaan leren om zelf een cookingbag te maken. Ook zijn er nog plannen voor een workshop voor het maken van uitwasbaar maandverband.

Ik zeg: ‘Goed bezig!’ ?

 

« Older posts