15 Februari 2023.

Z i e k e n h u i s d a g j e  ???

Vanmorgen om 9 uur iedereen opgepikt en met een auto vol richting Banjul. Daar hadden we om 10u een afspraak in het kinderziekenhuis met Dr. M. Die hadden we na een half uur zoeken eindelijk gevonden en na nog es een half uur wachten werd Mariama onderzocht, kregen we een recept mee en een verwijzing voor bloedonderzoek. Bij het lab (hokje van 2 x 2) werden we teruggestuurd naar Dr. M omdat hij dit onderzoek zelf moest doen volgens hen. Vaag verhaal..

De dokter was natuurlijk weer nergens te vinden, waarna ik besloot dat de labuitslag die destijds in Bakau was gedaan voldoende had uitgewezen dat Mariama sikkelcelziekte heeft. De moeder was intussen alle documenten kwijtgeraakt, maar Ousman en Lamin waren daar ook bij geweest. Mariama werd al angstig als de dokter naar haar keek en heeft de hele ochtend geen woord gezegd, dus een onnodige bloedtest leek me niet echt verstandig. We hadden nu in elk geval de medicijnen.

Daarna op bezoek bij Aisha. Zij heeft een paar weken geleden haar bovenbeentje gebroken en ligt nu (na een week aandringen bij oma) in het ziekenhuis. We hadden een rugtas meegenomen met wat stickerboekjes en een lekkere warme poncho plus een geldbedrag van haar sponsor. In Gambia word je verzorgd door familie, oma is dus al 2 weken 24 uur per dag bij Aisha. Van dit geld kan ze o.a eten en drinken kopen. Binnenkort wordt er weer een foto gemaakt en misschien moet het been dan nog in t gips. Met een soort tractie (touw en zak zand) wordt intussen geprobeerd om de breuk te herstellen.

Na afloop voor iedereen blikjes limonade en stokbroden met omelet gehaald, dat hadden we wel verdiend!