24 Januari 2023.

– Schoolreisje Tree of Life Nursery School –
Alles leek volgens plan te gaan (bus op tijd, kinderen op tijd..), totdat de gids van de crocodilepool na 10 minuten klaar was met zijn praatje bij de krokodillen en de chagrijnige vrouw bij de ingang ons vertelde dat dit het einde was en er absoluut geen kinderen naar binnen mochten.

Nu begrijp ik natuurlijk wel dat het niet slim is om met 60 kinderen krokodillen te gaan aaien, maar het museum en een wandeling naar de boom moet gewoon kunnen. De discussie die hier op volgde liep behoorlijk hoog op en uiteindelijk mochten we toch naar binnen in 2 groepen van 30. Dat was dus eenmalig..

Omdat de krokodillen een beetje tegenvielen en het nog geen lunchtijd was, wilde ik nog graag iets anders met de kinderen doen, maar wat?.. Iets waar de kinderen nog nooit waren geweest, waar ze lekker de ruimte hadden, een beetje goedkoop was en waar we met zijn allen wat konden drinken.

We gaan naar  het strand!

Wij gaan zelf altijd naar Playa del Sol, dus dat leek me perfect. Ik ken iedereen daar (altijd handig) en er zijn paarden waar op gereden kan worden, wat het voor de kinderen en de docenten helemaal superleuk maakt.

De buschauffeur wilde gelukkig voor €15,- extra een ommetje maken en daar op ons wachten. Het scheelde in kilometers bijna niks, maar okay.. hij ook een goeie dag.

De kinderen vonden het fantastisch! De juffies zeiden dat dit de allermooiste excursie was die ze ooit hadden meegemaakt en ik denk zelf dat dit zonder overdrijven een van mijn beste spontane ideeën ooit was. Er kwam nog iemand van een toeristenorganisatie ofzo (in werkkleding en iets officieels om zijn nek) zeuren dat het niet toegestaan is om zomaar met kinderen het strand op te gaan, maar dit pakken ze ons nooit meer af! ❤️

Daarna op naar Kaddie Kaddie, een lokaal restaurantje waar Ilona voor de kinderen een lunch had geregeld. Bus dwars voor de deur geparkeerd, de hele hut werd verbouwd, we kregen iets anders dan besteld uiteraard, maar wat was het geweldig!

Lunch gesponsord door: Ilona Stevelmans-Ruijters

Deze dag is mogelijk gemaakt door:
Annelies van Pijpen
Ward Griffioen
Ilona Stevelmans-Ruijters
Corrie Hokken-Poldervaart