21 Januari 2024. 

– W e d u w e  v a n  B l a c k a –

Vanmorgen reden we eerst naar een riceshop om (van een anonieme donatie)uien, rijst, melkpoeder, suiker, waspoeder, thee, jumbo, koekjes, olie, een voetbal en alles wat ik nog vergeet te kopen. Daarna door naar Jambur, waar de familie woont. Onderweg kwamen we per toeval langs een leuke, lokale markt, dus volop in de remmen, want ik vind t altijd heerlijk om even rond te kijken. Resultaat: Fred en Ousman 10 vissen gescoord en een tasje vol okra en tomaten. Ik had zelf een grote hoeveelheid gezonde bladeren (waarvan ik de naam alweer kwijt ben) gekocht om mee te koken.

Daarnaast mochten we nog een financiële gift van een Baobab-vriend van Blacka overhandigen, plus 2 dozen kleding van Sabrina & Rienk en een anonieme sponsor. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe blij iedereen met ons was.

*Voor de mensen die Blacka niet kennen.

Hij was jarenlang taxicontroller bij Baobab. Een super hardwerkende, altijd vriendelijke, lieve man die helaas een paar jaar geleden na een ziekbed is overleden. Wij hebben hem destijds beloofd om voor zijn moeder, vrouw en kinderen te zorgen. Intussen hebben we het huis opgeknapt en zorgen dat ze altijd voldoende te eten hebben.