Children are the Future

Month: February 2024

11 Februari 2024. Vandaag de laatste dozen en voedsel verdeelt.

11 Februari 2024.

– Z o n d a g ?

De laatste dozen, 5 zakken rijst en een zak uien uitgedeeld in een grote compound.

Rijst & uien: willekeurige donaties

Dozen: Marjan en Jan Schins, Henk en Henny Osnabrugge, handwerk uit verschillende dozen Cindy en Bauke Gosselaar.

 

 

 

 

9 Februari 2024. Op bezoek bij HeartHouse Kartong.

9 Februari 2024.

H e a r t ? H o u s e

We hebben intussen 9 bedden opgeknapt met nieuwe houten bodems en matrassen. De timmerman was duidelijk te fanatiek begonnen, want in het eerste bed was veel meer hout gebruikt dan in de rest, maar okay.. En 1 matras ligt nog even los omdat het bed binnenkort gelast wordt. Er zijn dunne dekbedjes, lakens, een paar matrasbeschermers, dekbedovertrekken, kunststof drinkbekers en handdoeken besteld bij Ikea zodat die in maart meteen mee kunnen met de container.

We zoeken nog extra sponsorouders voor Heart House. Omdat sommige kinderen hier voor onbepaalde tijd onderdak vinden en andere kinderen weer alleen overdag door Isatou worden verzorgd, hebben we besloten om geen kinderen meer te koppelen aan 1 specifieke sponsorouder. Het is administratief te ingewikkeld om alle gegevens precies bij te houden van kinderen die er bij komen of weer gaan. Fatou, Yasin, Sanna, Omar en Muhammed hebben bijvoorbeeld geen vaste sponsorouder, maar delen ook graag mee met alles wat er wordt gestuurd en gedoneerd. Bij elkaar zijn er meestal zo rond de 20 kinderen aanwezig, die worden opgevangen en mee mogen eten. Isatou verdeelt altijd alles over alle kinderen die op dat moment iets kunnen gebruiken. De gekregen dozen (met inhoud) worden dan ook altijd eerst keurig bewaard en niet meteen uitgedeeld. Zo kan het dus voorkomen dat je als sponsorouder iets naar een bepaald kind stuurt, dat ook door de andere kinderen wordt gedragen of gebruikt.

– Yasin (4 jaar) kan niet praten en verblijft overdag in Heart House

– Fatou (4 jaar) is gehandicapt en woont in Heart House

– De broertjes Sanna (3 jaar) en Muhammed (4 jaar) wonen voor onbepaalde tijd in Heart House

– Omar (9 jaar) is gehandicapt en woont in Heart House

Wil jij een financiële gift doen om Isatou te ondersteunen of vind je het leuk om een doos te sturen? Alles is van harte welkom!

Dozen kun je zelf versturen via een afgiftepunt bij jou in de buurt (zie onderstaande link) of in maart via ons in Medemblik.

Hoe verstuur je goederen naar Gambia.

Financiële giften mogen overgemaakt worden op onderstaand rekeningnummer met omschrijving ‘Heart House’. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Wil je een factuur, dan is dat mogelijk. Wij zijn ANBI gecertificeerd dus belastingtechnisch te verwerken.

Stichting Gambia Geven met Liefde

NL86ABNA0502945176

Tips om de bananendoos te vullen:
Paracetamol, verband, pleisters, bodycreme, shampoo, douchegel, deodorant, tandenborstels, tandpasta, zak macaroni, suiker, melkpoeder, thee, schuursponsjes, waspoeder, kleding (alle maten 2 jaar tm 17 jaar),  schoenen,  ondergoed,  witte sokken (geen sneaker-sokjes),
schoolspullen en een rugzak.

 

8 Februari 2024. MyFarm on Wheels op bezoek bij de Amazing Grace Primary school.

8 Februari 2024.

– My Farm On Wheels ???

Vandaag hadden we My Farm On Wheels uitgenodigd op de Amazing Grace Primary School. De kinderen mochten op tablets werken, zeep maken, knutselen, dansen en kregen uitleg over het kweken van groentes en kruiden onder moeilijke omstandigheden.

5 Februari 2024. Wederom op bezoek bij Morro in Brikama.

5 Februari 2024.

Mo r r o ?

We hadden vanmorgen telefonisch met Morro afgesproken. Hij stond keurig op tijd op ons te wachten. Nadat we de zak rijst(50 kg) voor de familie thuis gebracht hadden en zn huisje hadden bewonderd, gingen we richting de bank M om zijn donatie te storten. Toen we binnenkwamen zat er een lange rij mensen te wachten, maar er kwam direct een bekende van hem naar ons toe en we werden vrijwel meteen geholpen. Morro zelf stond helemaal te glimmen van trots, hij was zo blij!

Het door jullie gedoneerde bedrag staat nu op zijn account en daar kan hij voorlopig mee vooruit. De bedoeling is eigenlijk.. totdat we in december weer komen. Hij heeft nogmaals beloofd om zo min mogelijk de straat meer op te gaan, omdat ie zelf ook wel weet dat dat onveilig is. Verder hebben we afgesproken dat hij in noodsituaties altijd onze Ousman mag bellen en Ousman zal zelf ook regelmatig contact met hem houden.

Met dank aan:
Elles Veltman, Corrie Hokken, Marjan van Roestel, Familie Berger, Petra Zwaan, Familie Lakeman, Jannine Braam, Ytsje Smink en
Piet & Clara vd Schoof.

2 Februari 2024. Het verhaal van Mariama Jallow, sponsorkindje HeartHouse Kartong.

2  Februari 2024.

Ma r i a m a Jallow?

Toen ze 6 jaar oud was werd Mariama door haar ouders bij Isatou (Heart House) gebracht. Ze was gehandicapt en er slecht aan toe. Isatou heeft haar de afgelopen 10 jaar met alle liefde verzorgd, veel aandacht, fysiotherapie M en massages gegeven, zodat ze nu alleen nog wat kracht mist in één arm. Ze groeide op tot een lief, bescheiden, zorgzaam meisje, volgde met succes een opleiding, fietste naar school, had veel vriendinnen, hielp Isatou mee om het gezin draaiende te houden en was gelukkig met haar pleeg- broer(tje)s en zusjes.

Tot zover ging alles goed..

De moeder die ver in het binnenland woont en nooit naar haar omkeek, kreeg ineens door dat Mariama nu een mooie hulp in de huishouding zou zijn en misschien zelfs wel aan t werk kon gaan. Puur in haar eigen voordeel. In augustus stond ze ineens bij Isatou voor de deur en nam Mariama mee. Mariama was natuurlijk totaal overstuur, maar omdat haar vader intussen is overleden (hij was het hier niet mee eens) had de moeder helaas nu het recht om Mariama uit haar veilige omgeving weg te halen.

Isatou en de andere kinderen missen haar vreselijk en Mariama wil dolgraag weg daar.

We besloten ons best te doen om haar terug te halen, omdat ze in de bush geen enkele kans meer heeft op een goede opleiding/toekomst, in de haast al haar spullen en ‘familie’ achter heeft moeten laten en gewoon diep ongelukkig is daar.

De broers van haar vader wilden ons graag helpen. Eén broer ging deze week op weg richting Barra (een pittige reis) en doet op dit moment zijn uiterste best de moeder te overtuigen om Mariama te laten gaan. Behoorlijk spannend dus..

Tot nu toe werkt ze niet echt mee, maar we houden hoop ???