Children are the Future

Month: August 2022

18 Augustus 2022. Verdeling rijst Mini-Dorpje watersnood ramp.

18 Augustus 2022.

  • W a t e r s n o o d r a m p ● H u l p a c t i e

Vandaag zijn er door ons 10 zakken rijst uitgedeeld  in het Mini Dorpje dat we ondersteunen. Ondanks het feit dat dit al 500 kilo is, is er eigenlijk nog veel meer nodig. Een bodemloze put hoor ik je denken.. Misschien wel, maar we blijven toch ons best doen om ook deze mensen van eten te voorzien. Wegkijken is voor ons geen optie.

Het Mini Dorpje ligt in een soort kuil, grenzend aan de vuilnisbelt. Je kunt je denk ik wel voorstellen wat er gebeurt bij zware regenval..

Wil je ons helpen te helpen? Maak dan een bedrag over op het onderstaande rekeningnummer, onder vermelding van ‘Watersnoodramp Hulpactie’.

We zijn Anbi gecertificeerd, dus vraag gerust om een factuur voor je bedrijf.

Met elkaar maken we het verschil ❤️

Stichting Gambia, Geven met Liefde

Medemblik

IBAN : NL86ABNA0502945176

11 en 12 Augustus 2022. Verdeling rijst watersnood ramp.

11 Augustus 2022.
Vandaag hebben Ousman & Lamin de eerste 56 zakken rijst uitgedeeld van de watersnood hulpactie. Onder leiding van de burgemeester en wat raadsleden werden de mensen die uitgenodigd waren eerst toegesproken en kregen daarna een ticket om een zak rijst op te halen. In eerste instantie zouden we de rijst in schalen verdelen, maar op deze manier kon iedere compound iemand sturen die dan later zelf de rijst weer onder de families kon verdelen. De families komen allemaal uit een zwaar getroffen gebied, regio Kotu en Manjai.

Ondanks de soms ietwat norse gezichten, zijn de mensen allemaal ontzettend blij met de rijst. Op de foto gaan is in Gambia nog wel een dingetje.. De actie was dan ook een groot succes!

12 Augustus 2022.
Ousman heeft vandaag de weduwe en kinderen van Blacka (in Jamburr) blij gemaakt met 2 zakken rijst en is daarna doorgereden naar Kartong met 5 zakken rijst voor Isatou en de weeskinderen. Het water heeft daar ook hoog gestaan, zoals je aan de muren kunt zien, maar verder gaat het goed met iedereen. De weduwe van Blacka is helemaal gelukkig met haar nieuwe dak. Met het oude dak en de extreme regenval zouden ze volledig zijn weggespoeld. Nu zitten ze heerlijk droog!

Ousman en Lamin hebben ook ieder een zak rijst gekregen, dus alle 65 zakken zijn nu verdeeld.

Intussen krijgen we nog steeds donaties binnen en hebben we op dit moment alweer een budget van €448,00 om te besteden. Alle hulp is nog steeds van ❤️ welkom.

 

 

 

 

6 Augustus 2022. Nieuwe uniformen Tree of Life kinderen.

6 Augustus 2022.
Lamin en Monica hadden 30 van de 50 gesponsorde kinderen gevraagd om langs te komen om de maten op te nemen voor de nieuwe uniformen. De kleermaker had het er maar druk mee.

Volgende week doen we de resterende 20 kinderen en medio eind augustus zijn alle 50 uniformen klaar.

01 Augustus 2022. Watersnoodramp Gambia aktie.

  • W a t e r s n o o d r a m p ● H u l p a c t i e

#Tussenstand: € 2400,00 datum 06-08-2022.

Op dit moment is er een crisissituatie gaande in grote gedeeltes van Gambia. De regen heeft de straten onbegaanbaar gemaakt, huizen staan vol met smerig water of zijn ingestort, veel families zijn alles kwijtgeraakt, kortom.. totale chaos, ziekte en ellende. Omdat voedsel de eerste levensbehoefte is, starten wij daar als stichting met onze hulpverlening.

We vragen jullie om een donatie te doen, zodat we zo snel mogelijk grote zakken uien en rijst uit kunnen delen. Niet met zakken tegelijk, maar met emmertjes en schalen zodat er zoveel mogelijk mensen van kunnen profiteren. In deze situatie is het opslaan van voedsel ook geen optie voor de families. De ‘burgemeester’ van de regio waar onze sponsorkinderen wonen, zal dit in samenwerking met Lamin en Ousman uit gaan voeren. We zullen hier ook foto’s van plaatsen zodat je kunt zien wat er met je donatie wordt gedaan.

Wil je ons helpen te helpen? Maak dan svp zo snel mogelijk het bedrag over op het onderstaande rekeningnummer, onder vermelding van ‘Watersnoodramp Hulpactie’.

We zijn Anbi gecertificeerd, dus vraag gerust om een factuur voor je bedrijf.

Met elkaar maken we het verschil ❤️

UPDATE 06-08-2022.

? Goedemorgen lieve mensen,

  • Er blijven nog steeds donaties binnen komen, de tussenstand is € 2400,00 waarvan we dus nu al 65 zakken rijst hebben ingekocht. De ‘burgemeester’ van onze regio is bezig om iedereen uit te nodigen, waarvan bekend is dat deze families als eerste hulp nodig hebben. Geen eenvoudige klus, vandaar dat het even duurt.. Rijst uitdelen in Gambia is natuurlijk heel makkelijk, maar wij doen altijd ons best om dit doordacht te doen. Dit betekent ook dat er niets door anderen uitgedeeld wordt zonder overleg met- en alleen onder toezicht van ‘onze’ Ousman & Lamin.

We zijn wel goed, maar natuurlijk niet gek ?

  • Ousman gaat vandaag met de auto naar de garage om alle remmen te laten vernieuwen en daarna, als alles volgens plan loopt, de zakken rijst bezorgen bij de weduwe van Blacka en dan door naar Heart House Kartong.
  • Ook gaat de tailor vandaag beginnen met maten opnemen van de kinderen, zodat hij de uniformpjes voor de Tree of Life Nursery School kan gaan naaien.