14 September 2021. – V o e d s e l a c t i e –
We proberen het altijd positief te houden op onze website, maar we willen jullie (dmv onderstaand berichtje van een vriendin van ons) toch laten weten hoe ontzettend belangrijk de voedselpakketten op dit moment zijn voor de mensen in Gambia.
De nood is erg hoog..
Om deze reden zullen we de voedselacties dan ook zoveel mogelijk blijven herhalen. Het is niet voor iedereen financieel mogelijk om steeds mee te doen aan acties, dus voel je verder niet verplicht. Hier is alle begrip voor.

15 September zal Jainaba samen met Lamin starten met het bezorgen van de eerste (fase 1) 16  bestellingen en het pakket voor Ousman Cham haalt hij zelf af.

26 September zal men fase 2 gaan uitleveren, 31 bestellingen.

Het land gaat gebukt onder de corona pandemie; het aantal corona doden valt relatief mee, maar de neven effecten werpen een schaduw over het land dat bekend staat als de “Smiling Coast”.
Door het steeds maar uitblijven van het toerisme (de grootste inkomsten bron van het land) zakt het besteedbaar inkomen van de meeste Gambianen steeds verder onder de armoede grens.

Reken daarbij een regering die het toestaat dat alle prijzen, maar met name die van voedsel, de pan uit rijzen en de ellende is niet meer te overzien.
Steeds meer families hebben moeite om dagelijks een maaltijd op tafel te zetten.. ”
Bron: W.v.Westing

Fase 1, levering 15 September 17 pakketten:

Fase 2, levering 26 September 31 pakketten.