Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Category: Sponsorproject (page 1 of 3)

22 Oktober 2020. Aktie Huisje voor Ortance en haar 5 kinderen.

22 Oktober 2020.

– E e n h u i s j e v o o r O r t a n c e –

“✅” Tussenstand 26-10-2020 : € 685,00

Ortance heeft een tijdje geleden, naast haar eigen kinderen, ook de kinderen van haar overleden zusje in huis genomen. Het was eigenlijk al geen ‘huis’ te noemen, toch kon ze zich met wat hulp van ons aardig redden. De 3 jongste kinderen gaan intussen naar de Burbage Nursery School en de Amazing Grace Primary School, de oudste naar openbare scholen. Met 5 kinderen in een soort bouwval wonen is op zich al een prestatie, maar door de hevige regenval afgelopen weken is haar huisje volledig ingestort en onbewoonbaar geworden. Ze woont zelf nu met een paar kinderen bij de buren, de andere kinderen zijn bij familie onder gebracht. Een groot drama voor dit gezin!
Zo af en toe springen we als stichting bij in dit soort noodsituaties en Ortance is gewoon een vrouw die onze hulp verdient. We kunnen dit helaas niet alleen… Kun je iets missen voor dit gezin, zodat we o.a stenen, cement, hout en dakplaten voor ze kunnen kopen.. We zullen de bouw zelf gaan begeleiden, zodat iedere cent goed besteed wordt. Alle vooruitgang zal op deze pagina worden geplaatst.

Update 23-10-2020:
We gaan beginnen!
Hartverwarmend dat er op 1 avond al €525,- is binnengekomen. Dit terwijl we hier in Nederland op dit moment zelf ook allemaal moeten dealen met de gevolgen van Corona. Ontzettend lief van iedereen!
Vandaag gaat Ousman met een paar handige vrienden kijken welke materialen er hergebruikt kunnen worden en wat er verder nodig is. Op de foto zie je het huis in de oude (bewoonde) staat, links woonde Ortance en rechts een buurvrouwtje. We gaan proberen om ook haar gedeelte te herstellen, zodat ze terug kan komen. Fred heeft gisteravond meteen al met de bank geregeld dat Ousman een bedrag op kan halen, dus het plan is om zo snel mogelijk te starten.

Update 24-10-2020:
– P r o b l e m e n & o n z e k e r h e i d –
Gambia zou Gambia niet zijn als alles ‘normaal’ zou gaan, dus ook deze keer. Ousman, Lamin en de bouwvakkers waren gisteren bij de landlord om het bouwplan door te nemen en kregen een heel vervelend bericht.
De grond waarop de bouwval van Ortance staat is een familiebezit en er zijn nu ineens enkele familieleden die niet willen dat Ortance haar huis weer op gaat bouwen. Andere familieleden (waaronder de landlord, die haar en enkele kinderen in huis heeft genomen) willen dit wel heel graag, maar dit geeft dus veel ruzie, problemen en onzekerheid.
Het is voor ons niet duidelijk waarom hier zo moeilijk over wordt gedaan. Uiteraard gaan we hier in zo’n risicogeval geen geld in steken. De enige optie is nu voor haar om op korte termijn een ander huis te vinden in de omgeving van Dippa Kunda, zodat we haar met de huur en eventueel meubels kunnen helpen. Helaas is dit niet eenvoudig in deze regio… We zijn hier in 2019 namelijk ook al mee bezig geweest.
Klinkt misschien hard, maar we kijken wel vast vooruit en dat betekent dat we bezig zijn met de vraag, wat we gaan doen met het bedrag dat we ingezameld hebben voor dit gezin als er niets verandert in deze situatie?
Wij hebben als Stichting de instelling dat we met liefde ondersteuning bieden, maar dat de mensen zelf initiatief moeten tonen en de juiste stappen ondernemen. Daar ligt voor ons de grens van hulpverlening. Dit betekent natuurlijk niet dat we Ortance niet eerst ruim de tijd geven om een ander huisje te vinden.
Graag horen we van jullie of we met dit bedrag ook eventueel andere gezinnen in nood mogen helpen. Vind je dit een vervelende ontwikkeling, stuur ons dan een berichtje met je gegevens zodat we je schenking terug kunnen storten.
Transparantie is onze kracht !
Gambiagevenmetliefde@gmail.com
06-21517885 (via WhatsApp)

16 Oktober 2020. Uitleveringen voedselpakketten Kartong.

16 Oktober 2020.

Ousman mocht vandaag Isatou en de kinderen weer blij maken. Ze wilden graag ijsjes gaan maken en verkopen, dus hebben we ons best gedaan voor een vrieskist. Met de nieuwe tuinslang van 25mtr kunnen ze nu veel sneller de groentetuin besproeien dan met de gietertjes en misschien kan ie ook nog wel als douche gebruikt worden. Weer een stapje verder!

Het volgende pakket mede mogelijk gemaakt door Mieke Wezenberg en  Petra Zwaan.
1 Voetbal,1 zak lolly`s (50 st), 5 Kg suiker, 5 Ltr melk, 2x verse kip, 20 stukken zeep, 5 Ltr bakolie, 60 eieren
1 Kg tomaten, 2 Kg witte kool, 2 Kg wortelen, 1 Kg komkommer, 4 Kg watermeloen, 2 kroppen sla.

Donatie van Betsy en Awa:
5 Kg appels.

2 goedgevulde dozen zijn geschonken door Christel Vermeulen.

Donatie van Stichting Gambia Geven met Liefde:
Diepvriezer, UPS noodstroomvoorziening en tuinslang.

Oktober 2020. Uitleveringen voedselpakketten Dippa Kunda.

Oktober 2020.

99 pakketten gaan Ousman en Lamin verdelen medio 2e week Oktober in de regio Dippa Kunda.

Zie de foto`s in onderstaand kader.

Anonieme en willekeurige schenkingen:

Sponsor- kinderen schenkingen :

September 2020. Uitleveringen voedselpakketten Dippa Kunda en Kartong.

6 September 2020.

109 pakketten gaan Ousman en Lamin verdelen medio 1e week September.

Ondanks de zware regenval hebben Ousman en Lamin zondag 6 September de eerste 18 pakketten kunnen uitleveren.  Per dag zetten wij de foto`s in het kader.

Zondag 6 September 2020, 18 pakketten:

Maandag 7 September 2020, 30 pakketten:

Dinsdag 8 September 2020, 20 pakketten:

Woensdag 9 September 2020, 15 pakketten:

Vrijdag 11 September 2020, 14 pakketten:

– Willekeurige schenkingen –
Lamin en Ousman hebben vandaag naar eigen inzicht 14 zakken rijst en uien bij gezinnen gebracht in Bijilo en Dippa Kunda. Ook Jabou en de leerkrachten zijn niet vergeten. Zondag volgen de laatste leveringen aan 8 sponsorkinderen en 2 willekeurige gezinnen namens Christian Jansen en Melanie Klatt.

Met dank aan:
Margré Baars-Tijken, Sandra en Michel Annot, Caravanstalling Westwijk, Lisenka van der Kolk, Guus en Betsy Veltman, Annelies van Pijpen, Familie Verhoef, Marleen List (Texel), Riek Dorrestijn, Birgit Hoeve.

Zaterdag 12 September 2020 Kartong via deze link te volgen:

Uitlevering 11 September Kartong.

13, 14 en 15 September 2020, 10 pakketten:

– Willekeurige schenkingen –
Lamin en Ousman hebben vandaag naar eigen inzicht ook de laatste 2 willekeurige zakken rijst en uien bij gezinnen gebracht in Dippa Kunda, alsmede 8 sponsorkinderen. en Ousman Cham zelf.

Willekeurige pakketten met dank aan:
Christian Jansen en Melanie Klatt.

 

 

12 September 2020 voedsel actie Kartong.

Zaterdag 12 September 2020 Kartong:

– F e e s t  i n  K a r t o n g – 🤍🤍

Vanmorgen gingen Ousman en Lamin eerst op pad om de koelkast (warehouse Goods for Gambia) en alle boodschappen bij Awa (Betsy van der Wal) op te halen, de spullen van Ousman (Henk Bronneberg) waren al eerder bezorgd. De koelkast ging op het dak, de rest achterin de auto.. En door naar Kartong!

Wat een verrassing voor Isatou en de kinderen, een gloednieuwe koelkast zodat ze alle voeding vers en koel kan bewaren. Daarnaast nog een enorme hoeveelheid boodschappen (couscous, maggiblokjes, macaroni, palmolie, waspoeder, lolly’s, aardappelen, rijst, vermicelli, azijn, appels, paprika’s, cornflakes, melk, groene boontjes, palmolie, verse kippen, een voetbal, suiker, mayonaise, wortelen, tomaten, watermeloen, sla, okra, komkommers, tomatenpuree, mayonaise, Ataya, bananen en pepers) We hebben het geld besteed aan andere dingen dan alleen rijst en uien, hopelijk zijn jullie het daar mee eens. Rijst is er nu even voldoende en uien heeft ze al uit eigen oogst.

De koelkast is mogelijk gemaakt door:
Miriam Entius, Jolanda Hoekstra, Familie Annot, Jessica Obdam, Familie vd Merbel, Bianca Houthuijzen, Familie de Wit, Petra Zwaan, Mieke Wezenberg, Familie Berends, Mieke Schouten, Monique van Raak, Nicole Knoop, Karin en Edward Bingley, Pauline van Berkel, Trinja Feller, Mevr. de Rooij, Massagepraktijk Your Body & Mind, Monique Dorrestijn en Fred Eringaard.

Het transport van de koelkast van Nederland naar Gambia is mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor.

Geschonken door Henk Bronneberg en Ousman :
100 kg rijst, 60 eieren, 20 blikjes sardientjes (10% van opbrengst vorige voedselactie mochten we omzetten in producten)

Geschonken door Betsy van der Wal en Awa :
25 blikjes sardientjes

De overige boodschappen-pakketten zijn mogelijk gemaakt door:
Mieke Wezenberg, Mieke Schouten, Petra Zwaan en Jenny Poland.

Tevens is er een financiële bijdrage overhandigd aan Isatou namens de sponsoren.

 

31 Augustus. De September voedselaktie was een enorm succes.

9 Augustus. Enorm veel positieve reacties op onderstaande vraag, mede hierdoor zullen wij in Augustus weer een voedsel actie gaan doen. Na rondvragen in Gambia bij meerdere gezinnen bleek dat de meeste behoefte was naar rijst en uien. Om het enigszins betaalbaar te houden hebben wij ervoor gekozen om 25Kg rijst en 18Kg uien te gaan distribueren voor een bedrag van € 32,50. Ousman en Lamin werken samen als een goed team en hebben er enorme zin in. Deze actie zal starten zondag 9 Augustus en de sluitingsdatum is maandag 31 Augustus. Verdeling zal plaatsvinden 2e week September.

EINDSTAND 31-08-2020, 114 pakketten.

26, 27, 28, 29 & 30 Juli 2020. Tobaski voedselactie sponsorkinderen.

26, 27, 28, 29 en 30 Juli 2020.      – Tobaski (offerfeest) voedselactie –
Van de Gambiaanse overheid hoeft de bevolking weinig te verwachten, daarom blijft onze hulp heel hard nodig.
Op dit moment loopt er een Tobaski actie, georganiseerd door Henk Bronneberg in samenwerking met onze stichting. De bestellingen zijn ook mogelijk voor het weesgezin in Kartong of voor een willekeurig gezin. In overleg zullen de bestellingen na 24 Juli door Ousman (kippenfarm), Buba Ceesay en/of Lamin Jammeh, bij de families in Dippa Kunda afgeleverd worden.

Donderdagavond 30 Juli begint de viering van Tobaski tot en met vrijdag 31 Juli. Ousman (kippenfarm) heeft met Tobaski een speciale actie en bezorgt dan van tevoren een pakket bestaande uit 1 tray van 30 eieren, 8 blikjes sardientjes in olie en voor 250 dalasi gemengde groenten. Van ieder pakket wordt in overleg met Monique Dorrestijn 1 euro gedoneerd aan de Stichting Gambia Geven met Liefde, die dit bedrag o.a zal besteden aan een gevarieerd voedselpakket  Kartong. De bestellingen voor Kartong worden door onze eigen Ousman gebracht wanneer er weer voldoende dozen, bestellingen etc. zijn om een rit van 2 uur rendabel te maken.

26, 27, 28, 29 & 30 Juli zijn Ousman (kippenfarm), Lamin (hoofdleraar) en Buba (schooldirecteur Burbage) al gestart met het uitdelen van de Tobaski pakketten die via Henk Bronneberg besteld zijn. Doordat de bestellingen onaangekondigd geleverd worden, zijn sommige spullen door iemand anders in de compound aangenomen, het kan dan zijn dat er dan bijvoorbeeld een tante op de foto staat.

15 Augustus was de opbrengst voor Kartong bekend, wij zullen in de 2e September gaan leveren : 2x 50Kg rijst, 20 blikjes sardientjes en 60 eieren.

Onderstaand een overzicht van de bestellingen die gedaan zijn door de sponsoren bij Henk Bronnenberg.

Onderstaand een overzicht van de uitlevering 26 Juli.

Onderstaand een overzicht van de uitlevering 27 Juli tot in de late uurtjes.

Onderstaand een overzicht van de uitlevering 28 Juli.

Onderstaand een overzicht van de uitlevering 29 Juli.

Onderstaand een overzicht van de uitlevering 30 Juli.

Kerstactie 2019 rijst en enveloppen.

1 December 2019.
– Zondag –

Om 15u reden we samen met de vrachtwagen richting rijstshop om 106 zakken rijst te laden. Kan snel gaan, maar niet in Gambia natuurlijk. Toen we aankwamen zaten de verkopers net te lunchen, geen probleem.. We wachten wel even. Daarna moest er nog van alles overlegd worden. De rijst lag op 2 verschillende plekken en ons advies om 2x te rijden werd weggewuifd, want liever de kans op schade aan je vrachtwagen dan tijd verspillen. De vrachtwagen hing dan ook helemaal achterover en toen moesten we nog een flink stuk over zandweggetjes die niet bepaald goed te noemen zijn maar we hebben het gered. Rond 16u kwamen we op school aan. Alles uitgeladen, chauffeur (en sjouwers) betaald die ineens ruim 500 dalasi in prijs omhoog was gegaan. Dacht het niet vriend..

Lamin had iedereen gezegd dat we om 15u zouden starten en ‘volgens verwachting’ zat er om 16u dan ook pas n man of 20. Niemand komt op tijd.. De megafoon deed t niet, batterijen leeg, de nieuwe bleken nog bij Buba thuis te liggen.. ook snel opgehaald. Er waren zakjes chips voor alle kinderen. Iedereen kon met zn nummertje een zak rijst afhalen bij Ousman. Binnen 2 uur tijd hebben we evengoed 99 zakken uitgedeeld, vandaag volgen de laatste 7 als het volgens plan gaat. We zijn wel 100x bedankt voor alles, iedereen was ontzettend blij! Al met al was het een geweldige dag

*De nummers op de zakken corresponderen met het nummer van je sponsorkind op de website:
https://gambiagevenmetliefde.org/?page_id=1654

De voorbereidingen :

 

De uitleveringen :
De geschonken willekeurige zakken:
48. Kumba Kandeh – Renate Tervoort
45. Makuta Kinteh – Ingrid Slotemaker
86. Kumba Drammeh – Riek Dorrestijn
79. Claiber Jarjue – Riek Dorrestijn
91. Sheik Secka – Jorien de Bruijn
94. Makange Drammeh – Fit by Breg
100-101. Assan & Saineh Sanneh – Fit by Breg
123. Ida Badjan – Annelies van Pijpen
33. Peter Gomez – Karin Bingley
Namens deze gezinnen bedanken wij deze sponsoren voor hun bijdragen.

Rijstactie Juni 2019.

– RIJSTACTIE REGENSEIZOEN 🛒

In Nederland kijkt iedereen elk jaar vol verlangen uit naar de zomer. In Gambia begint dan het regenseizoen. De natuur wordt prachtig fris en groen maar er is helaas ook veel bijkomende ellende. Huisjes die hier niet tegen bestand zijn en lekken of nog erger.. wegspoelen en instorten, wegen die onbegaanbaar worden, malariamuggen die zich razendsnel vermeerderen in de regenplassen en veel mensen ziek maken, vuilnis en andere narigheid wat overal heen drijft, hogere prijzen van voedingsmiddelen (en bijv. zand, cement, stenen) een dieptepunt qua toerisme dus bijna geen inkomsten meer etc. Om de mensen in deze zware periode te ondersteunen, organiseren we weer een rijstactie. Help je ons mee?

Alles voor Dippa Kunda zal op de Burbage Nursery School uitgedeeld worden. De transportkosten van de vrachtwagen zijn gesponsord door Massagepraktijk Your Body & Mind.

Wil je een zak rijst aan je sponsorfamilie, het schoolteam, ons pleeggezin in Kartong of aan een willekeurig gezin doneren? Maak dan voor 5 juni onderstaand bedrag over op onze rekening.

In totaal zijn er 77 zakken voor de leerlingen van de Burbage Nursery, 5 zakken voor de leraren, 4 zakken voor Kartong en 9 zakken voor willekeurige gezinnen gekocht. Hieronder tref je de foto`s van de uitlevering zondag 30 juni 2019 op de Burbage Nursery school.

Juni 2019, nieuw klaslokaal voor de Burbage Nursery.

Juni 2019.
De Inspecteur van Onderwijs heeft in januari geconstateerd dat er teveel kinderen op de Burbage Nursery School zitten. Nog elke week komen er nieuwe aanmeldingen binnen. Deze kinderen moeten worden afgewezen omdat er simpelweg geen plaats voor is. Dit is helaas het nadeel van het succes van onze stichting. We willen dit probleem grotendeels oplossen voordat het nieuwe schooljaar begint. Er waren 2 opties.. of minstens 30 kinderen naar huis sturen of een nieuw klaslokaal (7 x 5m) bouwen. Om onze goede wil te tonen zijn we in April 2019 begonnen met de bouw van de fundering en een gedeelte van de muren. Dit is privé door Fred en Monique betaald.

De kosten zijn direct met de aannemer besproken, 45 tafels en stoeltjes zijn gratis beschikbaar gesteld door Stichting Goods for Gambia en elke donatie is fiscaal aftrekbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Autoschadebedrijf Grou en Matri Naaimachines Europa hebben ieder €1000,00 gedoneerd, en meerdere sponsoren vulden het restant aan.

De eindstand was verbluffend, er is € 415,00 meer binnengekomen dan verwacht, dit bedrag en de aanvulling van € 500,00 gesponsord door A.A.B. International BV zullen wij gaan gebruiken voor de transportkosten van het nieuwe schoolmeubilair dat geschonken is door Bureau Novitaz Projectmeubelen Medemblik.

Stichting Gambia, Geven met Liefde
Hazewaal 14
1671 LB
Medemblik
Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com
WhatsApp : +31-621517885
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie: 8568.68.127

Mede mogelijk gemaakt door Matri.eu,  Autoschade Grou, en vele sponsoren.

« Older posts