Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Category: Sponsorproject (page 1 of 7)

26 November 2022. Kerstactie is gesloten.

26 November 2022.
Het zit erop.

De kerstactie is gesloten en in totaal mogen wij 112 x 50Kg rijst en 80 x 18Kg uien verdelen.
Ook zijn er ruim 70 kaarten binnengekomen en een flink aantal envelopjes met een mooi bedrag voor de kinderen.
Wij gaan nu alles bestellen en de route plannen met Lamin en Ousman. Heerlijke dag weer.
Hieronder tref je alle pakketten.

 

15 Oktober 2022 is Ousman wederom bij het HeartHouse geweest.

15 Oktober 2022.
Ousman heeft vandaag de dozen, voedselpakketten en contant geld naar Isatou en de kinderen gebracht.

Met dank aan:

-Bob & Krijnie Schotel,  Mieke Wezenberg en Christine Vermeulen.

Mieke (de sponsorouder van Buba) heeft via ons weer een nieuw fietsje gestuurd, zodat hij zich makkelijker kan verplaatsen en de andere kinderen hem niet mee hoeven slepen. De vorige fiets was na lange tijd intensief gebruiken in elkaar gestort.

Superbedankt! ❤️

18 September 2022. Verdeling voedselpakketen.

25 September 2022.
Vandaag zijn dan de laatste 3 pakketten afgeleverd.

 

24 September 2022.

 

 

23 September 2022.

23 September 2022.

22 September 2022.

18 September 2022.

Lamin en Ousman zijn vandaag begonnen met de verdeling van 47 voedselpakketen in Dippa en Manjai Kunda.

Vandaag zijn er 27 pakketten uitgeleverd, maandag gaan ze verder met het restant.

18 September 2022.

 

18 Augustus 2022. Verdeling rijst Mini-Dorpje watersnood ramp.

18 Augustus 2022.

  • W a t e r s n o o d r a m p ● H u l p a c t i e

Vandaag zijn er door ons 10 zakken rijst uitgedeeld  in het Mini Dorpje dat we ondersteunen. Ondanks het feit dat dit al 500 kilo is, is er eigenlijk nog veel meer nodig. Een bodemloze put hoor ik je denken.. Misschien wel, maar we blijven toch ons best doen om ook deze mensen van eten te voorzien. Wegkijken is voor ons geen optie.

Het Mini Dorpje ligt in een soort kuil, grenzend aan de vuilnisbelt. Je kunt je denk ik wel voorstellen wat er gebeurt bij zware regenval..

Wil je ons helpen te helpen? Maak dan een bedrag over op het onderstaande rekeningnummer, onder vermelding van ‘Watersnoodramp Hulpactie’.

We zijn Anbi gecertificeerd, dus vraag gerust om een factuur voor je bedrijf.

Met elkaar maken we het verschil ❤️

Stichting Gambia, Geven met Liefde

Medemblik

IBAN : NL86ABNA0502945176

11 en 12 Augustus 2022. Verdeling rijst watersnood ramp.

11 Augustus 2022.
Vandaag hebben Ousman & Lamin de eerste 56 zakken rijst uitgedeeld van de watersnood hulpactie. Onder leiding van de burgemeester en wat raadsleden werden de mensen die uitgenodigd waren eerst toegesproken en kregen daarna een ticket om een zak rijst op te halen. In eerste instantie zouden we de rijst in schalen verdelen, maar op deze manier kon iedere compound iemand sturen die dan later zelf de rijst weer onder de families kon verdelen. De families komen allemaal uit een zwaar getroffen gebied, regio Kotu en Manjai.

Ondanks de soms ietwat norse gezichten, zijn de mensen allemaal ontzettend blij met de rijst. Op de foto gaan is in Gambia nog wel een dingetje.. De actie was dan ook een groot succes!

12 Augustus 2022.
Ousman heeft vandaag de weduwe en kinderen van Blacka (in Jamburr) blij gemaakt met 2 zakken rijst en is daarna doorgereden naar Kartong met 5 zakken rijst voor Isatou en de weeskinderen. Het water heeft daar ook hoog gestaan, zoals je aan de muren kunt zien, maar verder gaat het goed met iedereen. De weduwe van Blacka is helemaal gelukkig met haar nieuwe dak. Met het oude dak en de extreme regenval zouden ze volledig zijn weggespoeld. Nu zitten ze heerlijk droog!

Ousman en Lamin hebben ook ieder een zak rijst gekregen, dus alle 65 zakken zijn nu verdeeld.

Intussen krijgen we nog steeds donaties binnen en hebben we op dit moment alweer een budget van €448,00 om te besteden. Alle hulp is nog steeds van ❤️ welkom.

 

 

 

 

01 Augustus 2022. Watersnoodramp Gambia aktie.

  • W a t e r s n o o d r a m p ● H u l p a c t i e

#Tussenstand: € 2400,00 datum 06-08-2022.

Op dit moment is er een crisissituatie gaande in grote gedeeltes van Gambia. De regen heeft de straten onbegaanbaar gemaakt, huizen staan vol met smerig water of zijn ingestort, veel families zijn alles kwijtgeraakt, kortom.. totale chaos, ziekte en ellende. Omdat voedsel de eerste levensbehoefte is, starten wij daar als stichting met onze hulpverlening.

We vragen jullie om een donatie te doen, zodat we zo snel mogelijk grote zakken uien en rijst uit kunnen delen. Niet met zakken tegelijk, maar met emmertjes en schalen zodat er zoveel mogelijk mensen van kunnen profiteren. In deze situatie is het opslaan van voedsel ook geen optie voor de families. De ‘burgemeester’ van de regio waar onze sponsorkinderen wonen, zal dit in samenwerking met Lamin en Ousman uit gaan voeren. We zullen hier ook foto’s van plaatsen zodat je kunt zien wat er met je donatie wordt gedaan.

Wil je ons helpen te helpen? Maak dan svp zo snel mogelijk het bedrag over op het onderstaande rekeningnummer, onder vermelding van ‘Watersnoodramp Hulpactie’.

We zijn Anbi gecertificeerd, dus vraag gerust om een factuur voor je bedrijf.

Met elkaar maken we het verschil ❤️

UPDATE 06-08-2022.

? Goedemorgen lieve mensen,

  • Er blijven nog steeds donaties binnen komen, de tussenstand is € 2400,00 waarvan we dus nu al 65 zakken rijst hebben ingekocht. De ‘burgemeester’ van onze regio is bezig om iedereen uit te nodigen, waarvan bekend is dat deze families als eerste hulp nodig hebben. Geen eenvoudige klus, vandaar dat het even duurt.. Rijst uitdelen in Gambia is natuurlijk heel makkelijk, maar wij doen altijd ons best om dit doordacht te doen. Dit betekent ook dat er niets door anderen uitgedeeld wordt zonder overleg met- en alleen onder toezicht van ‘onze’ Ousman & Lamin.

We zijn wel goed, maar natuurlijk niet gek ?

  • Ousman gaat vandaag met de auto naar de garage om alle remmen te laten vernieuwen en daarna, als alles volgens plan loopt, de zakken rijst bezorgen bij de weduwe van Blacka en dan door naar Heart House Kartong.
  • Ook gaat de tailor vandaag beginnen met maten opnemen van de kinderen, zodat hij de uniformpjes voor de Tree of Life Nursery School kan gaan naaien.

 

24 Juni 2022. Uitleveringen Tobaski.

24 Juni 2022.
Vandaag zijn Ousman en Lamin vast begonnen met het uitleveren vand de Tobaski actie.

Het regenseizoen is begonnen, dus als het echt hard regent moeten we wachten totdat de ‘wegen’ weer redelijk begaanbaar zijn. Bijna alle gezinnen wonen aan zandweggetjes waar dan grote, diepe plassen ontstaan plus t feit dat het voedsel onderweg nat wordt. Niet echt handig om dan rond te gaan rijden en risico’s te nemen.

Karin & Edward Bingley hebben een zak rijst geschonken aan de compound van hun sponsorkinderen. Sofia verdeelt alles eerlijk in de meegebrachte schalen, bakken en emmers. Kim Höster, Astrid Huijts en Eefje Kindt hebben hun gezin ook verrast met een zak rijst, de foto’s spreken voor zich ?

Lisanne van der Zouwen en Lisenka van der Kolk waren zo lief om 5 zakken rijst te schenken voor willekeurige gezinnen. Het leek ons een mooi idee om daar privé nog 5 zakken bij te doen en met deze 10 zakken 40 tot 50 gezinnen in het mini dorpje van voedsel te voorzien. Alle moeders en kinderen werden uitgenodigd en onder streng toezicht van de dorps-oudste werd alles eerlijk verdeeld.

Rijst:

Rijst en Uien.

Bonawarr Jatta,  Mariama Camara, Lamin Cham, Isatou Marong & Ebrima John en Kabba Sanyang ontvangen de komende dagen ook nog een geit of schaap.

Geit en Schaap.

 

21 Juni 2022. Tobaski actie is gesloten

21 Juni 2022.
De Tobaski actie is zeer goed ontvangen. De eindstand is geworden: 62 x 50Kg rijst, 48 x 18Kg uien, 5 x een geit en 4 x een schaap. Wat een geweldige opkomst. Lamin en Ousman gaan deze week al van start, foto`s komen er dus aan.

 

23 April 2022. Voedselaktie regio Dippa Kunda gestart.

  • • S u i k e r f e e s t ? V o e d s e l a c t i e ••

23 April 2022. Vandaag zijn Lamin en Ousman vast begonnen met de verdeling. In totaal zijn er 80 pakketten te doen de komende dagen.

23 April 2022, verdeling 22 pakketten.
In de hitte, zonder zelf water te mogen drinken hebben Ousman en Lamin het toch voor elkaar gekregen om vandaag 22 voedselpakketten te bezorgen. Respect ❣️

24 April 2022, verdeling 16 pakketten.

25 April 2022, verdeling 10 pakketten.

28 April 2022, verdeling 22 pakketten.

29 April 2022, verdeling 5 pakketten.

1 Mei 2022, verdeling 5 pakketten.

30 Maart 2022. Schoon drinkwater in Darsilami.

Schoon drinkwater ??? #Ramadan

Een lieve (sponsor)familie uit Nederland wilde graag een mooie gift doen voor de Ramadan. We mochten deze compound in Darsilami blij maken met de aanleg van een watertap. Voorheen moest iedereen helemaal naar het einde van de straat lopen om water te halen, dat was vooral ook met de groentetuin bijna niet te doen. Nu betaalt iedereen een paar dalasi mee aan de maandelijkse waterrekening en hebben ze altijd schoon drinkwater. Prachtig als je op deze manier een verschil kunt maken in het leven van (voor hen) onbekende mensen. Ontzettend bedankt!

Met elkaar maken we het verschil.

« Older posts