2 Januari 2024.

?Lieve, dappere Morro..

Op Facebook waren de afgelopen tijd al verschillende oproepen gedaan voor hulp. Onder het laatste bericht stonden meer dan 250 reacties, 2600 huilende poppetjes.. allemaal met ‘steunbetuiging’ maar al 27 jaar (zijn leeftijd) wordt er geen enkele daadwerkelijke hulp aan deze blinde, kwetsbare jongen verleend. Mensen uit de omgeving weten wie het is, zien hem dagelijks lopen of hebben hem zelfs thuis bezocht en beloftes gedaan…

Intussen heeft hij het steeds moeilijker en wordt het gevaarlijker voor hem om te bedelen langs de drukke hoofdstraat in Brikama. Hij wordt beroofd, geduwd, half aangereden, weggejaagd, uitgescholden en is laatst zelfs bijna verdronken. Ondanks het feit dat we als stichting hoofdzakelijk bezig zijn voor de kinderen hier, voelden we dat we iets moesten doen.

Ik zocht contact met Hamadi Sowe, die zelf (via sponsors) hulp biedt aan mensen die dit heel hard kunnen gebruiken. Geheel belangeloos en allemaal naast zijn drukke baan, diep respect voor deze man. Vandaag gingen we dus met elkaar op pad naar Brikama om Morro en zijn ‘zus’ volgens afspraak op te pikken en reden we met 2 auto’s naar de compound van de mensen die een beetje voor hem zorgen. Het klikte vrijwel meteen tussen mij en Morro. Toen zijn zus (van blijdschap en opluchting) begon te huilen en Morro mijn hand heel lief pakte werden we dan ook allemaal een beetje emotioneel.

We hadden van alles meegenomen: Rijst, olie, suiker, thee, uien, eieren, vitamines, wat knuffels en appels voor de kinderen en we lieten contant geld achter bij de dorpsoudste zodat hij dit in kleine beetjes aan Morro kan geven. We hadden geluk dat we nog wat mooie kleding in een doos hadden, want hij heeft bijna niks meer en loopt altijd in hetzelfde. Als je nog wat leuks hebt voor hem is dat van harte welkom!

We hebben afgesproken dat Ousman Morro vanaf nu maandelijks zal gaan bezoeken om hem te ondersteunen. Zelf gaan we in februari ook nog een keer terug. Op deze manier hoeft hij niet elke dag meer te gaan bedelen en zal hij hopelijk zo min mogelijk meer langs de straat te vinden zijn.

De donaties van vandaag zijn mogelijk gemaakt door de familie Kuit ❤️

Wil jij ons helpen met een financiële bijdrage, dan kun je dit overmaken op ons bankrekeningnummer onder vermelding van ‘Morro Brikama’.

Stichting Gambia, Geven met Liefde

Medemblik

Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com

WhatsApp : +31-621517885

IBAN : NL86ABNA0502945176

BIC-SWIFT: ABNANL2A

ANBI Registratie: 8568.68.127