– T o b a s k i  ?  R i j s t a c t i e –

Het Offerfeest (Eid al-Adha, ‘Slachtfeest’, ‘Feest van Ibrahim’ of ‘Schapenfeest’) is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Dit jaar komt dat overeen met dinsdag 20 juli. Deze datum kan echter afwijken per land.

Nu zou het natuurlijk helemaal geweldig zijn als we alle families een geit of schaap cadeau zouden kunnen geven, maar dat is ons (en jullie waarschijnlijk ook) toch net iets te gek. Daarom bieden we de mogelijkheid om 50 kilo rijst of 50 kilo rijst & 18 kilo uien te schenken. We houden rekening met het feit dat de prijzen altijd omhoogschieten rond deze periode, dus het bedrag ligt nu iets hoger. Zo zorgen we ervoor dat Lamin, Ousman en onze vriend Alagie van de rijstshop er ook nog iets aan verdienen, de auto volgetankt kan worden en iedereen er een fijn gevoel aan over houdt.

Wil je hieraan meedoen, maak dan svp het betreffende bedrag over op onderstaand rekeningnummer ovv de naam van je sponsorkind. Het is ook mogelijk om een schenking te doen aan een gezin dat door ons wordt uitgekozen. Vul dan bij omschrijving in ‘Willekeurig gezin’. Wil je een schenking doen namens je bedrijf, vraag ons dan om een factuur. In Heart House Kartong is nog ruim voldoende voedsel op voorraad, dus die slaan we deze ronde over.

We krijgen van meerdere mensen de vraag of er  toch nog eventueel een mogelijkheid is om een schaap of geit te doneren. We hebben Ousman daarom  laten informeren en komen op dit moment uit op € 130,00 voor een geit en € 170,00 voor een schaap. Dit is inclusief transportkosten en voer.

Ons advies is om niet te wachten tot de Tobaski datum nadert, omdat de prijzen dan schrikbarend stijgen. We kunnen bij voldoende animo de dieren laten kopen en afleveren bij je sponsorgezin, zodat de familie ze nog een paar weken kan verzorgen totdat ze geslacht kunnen worden. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om aan een willekeurig gezin te schenken.

Keuze uit:

– 50 kilo rijst € 27,50
– 50 kilo rijst en 18 kilo uien € 42,50
– 1 geit € 130,00 (incl. voer en transport)
– 1 schaap € 170,00 (incl. voer en transport)

Actie sluit op zaterdag 19 juni
Prijs is inclusief bezorgen
Stichting Gambia, Geven met Liefde
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A