11 Augustus 2022.
Vandaag hebben Ousman & Lamin de eerste 56 zakken rijst uitgedeeld van de watersnood hulpactie. Onder leiding van de burgemeester en wat raadsleden werden de mensen die uitgenodigd waren eerst toegesproken en kregen daarna een ticket om een zak rijst op te halen. In eerste instantie zouden we de rijst in schalen verdelen, maar op deze manier kon iedere compound iemand sturen die dan later zelf de rijst weer onder de families kon verdelen. De families komen allemaal uit een zwaar getroffen gebied, regio Kotu en Manjai.

Ondanks de soms ietwat norse gezichten, zijn de mensen allemaal ontzettend blij met de rijst. Op de foto gaan is in Gambia nog wel een dingetje.. De actie was dan ook een groot succes!

12 Augustus 2022.
Ousman heeft vandaag de weduwe en kinderen van Blacka (in Jamburr) blij gemaakt met 2 zakken rijst en is daarna doorgereden naar Kartong met 5 zakken rijst voor Isatou en de weeskinderen. Het water heeft daar ook hoog gestaan, zoals je aan de muren kunt zien, maar verder gaat het goed met iedereen. De weduwe van Blacka is helemaal gelukkig met haar nieuwe dak. Met het oude dak en de extreme regenval zouden ze volledig zijn weggespoeld. Nu zitten ze heerlijk droog!

Ousman en Lamin hebben ook ieder een zak rijst gekregen, dus alle 65 zakken zijn nu verdeeld.

Intussen krijgen we nog steeds donaties binnen en hebben we op dit moment alweer een budget van €448,00 om te besteden. Alle hulp is nog steeds van ❤️ welkom.