19 Juni 2021.

Update 21 Juli 2021.

De eindstand is 500 stuks ❤.

Alleen al in de regio Tanji in The Gambia zijn in 2020 ruim 540 mensen beneden de 35 jaar overleden aan malaria en dat is nog maar een klein gebied. Voor wat betreft de regio Dippa Kunda, waar wij vrij actief zijn met jullie sponsorkinderen, zijn er geen gegevens-statistieken beschikbaar. Echter horen wij van velen dat de sterfgevallen ook hier redelijk hoog liggen, vandaar dat wij hebben besloten om samen met een Europese fabrikant 500 stuks!! ,het minimale aantal voor op maat gemaakte muskieten netten, te produceren naar onze wensen en deze zijn uiteindelijk in Nederland gearriveerd na 6 weken vertraging ivm sluiten van deze fabriek door Covid-regels. 18 Juni zijn deze op transport naar Gambia gegaan en zullen eind Juli aankomen en direct gedistribueerd worden omdat de weken erna het onmogelijk is om met de auto in deze regio rond te rijden.

Lamin en Ousman zullen deze gaan verdelen bij de gezinnen. Dit logistieke deel was voor ons een hele uitdaging qua financiën, distributieproces en hoe de verdeling vlekkeloos te laten verlopen. De afmetingen van een net zijn 2mtr x 2mtr x 2mtr, dus ruim voldoende voor 2 personen en hebben wij in overleg met de fabrikant er 8 lussen aan laten zetten om simpel op te hangen, zie inzetje in de foto.

Wij hebben bewust gekozen voor Durallin geïmpregneerde netten (de muggen landen niet op de netten) welke rond de 2-3 jaar bescherming bieden. Ousman en Lamin gaan uitleggen dat de ruimte goed geventileerd moet zijn, iedereen die de netten aanraakt ook goed de handen moeten wassen. Deze maatregelen zijn van kracht bij elk soort geïmpregneerde netten. Deze  netten zijn niet schadelijk voor de gezondheid van kinderen, zwangere vrouwen en mensen met lage weerstand mits de gebruikersaanwijzingen in acht worden genomen. Dat is de taak van Ousman en Lamin tijdens de verdeling en daar hebben wij het volste vertrouwen in.

De netten zijn geproduceerd van gerecycled polyester  unicode U+2678, oude plastic flessen bijvoorbeeld. (PET genaamd). De retail kartonnen verpakking hebben wij aan laten passen naar een plastic gerecycled zakje dit om de transportkosten (minder volume) laag te houden Voor een gemiddeld gezin adviseren wij 2 of 3 netten (advies van onze contacten in Gambia) , echter alles is vrijblijvend en welkom.

De prijs voor een Klamboe is € 10,50 (advies verkoopprijs € 39,95 p/s) wij leveren incl. 12mtr (4x 3mtr) milieuvriendelijk touw (per klamboe) van linnen vezels die recyclebaar zijn en afleverkosten bij uw sponsorgezin. Voor een paar euro is uw gezin veilig voor malariamuggen en hebben zij een ongestoorde nachtrust. Mede door anonieme sponsoren hebben wij de netten zo laag kunnen prijzen.

Actie sluit op woensdag 21 Juli en zolang de voorraad strekt.

Op dit moment kunnen wij geen Tikkie versturen.
Prijs is inclusief bezorgen bij jullie sponsorkindje of een willekeurig gezin.
Stichting Gambia, Geven met Liefde
Betaling ovv Klamboe en naam sponsorkindje of willekeurig gezin.
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
ANBI gecertificeerd, factuur is mogelijk vanaf 4 stuks.