06 April 2022.

Vanmorgen heb ik een goed gesprek gehad met dhr. Baarslag van de stichting Bennie helpt Gambia. In samenwerking met deze vervoerder kunnen we jullie het volgende aanbieden:

– Zelf je doos versturen

Doos aanmelden via de vrachtbrief op de website www.benniehelptgambia.org

Bij ontvanger invullen: Ousman Cham

Telefoonnummer: +220 992 0211

Kosten: €11,00 per doos plus €1,50 afgiftepunt

De sticker blijft hetzelfde.

– Via Medemblik versturen (Mei container)

Zo snel mogelijk aanmelden bij Monique via whatsapp (06-21517885), email, messenger of onder dit bericht.

Kosten: €11,- per doos (incl. ophaalkosten vervoerder die aan ons worden berekend)

De sticker blijft hetzelfde.

Afgiftepunten:

Weerselo

Oostzaan

Nieuwerkerk

Aalten

Nijmegen

Steenbergen

Ammerzoden

Arnhem

Winsum

Haarlem

Coevorden

Waalwijk

We begrijpen dat dit niet voor iedereen ideaal zal zijn, maar dit is op dit moment de beste manier. Woon je vlakbij een afgiftepunt van een andere vervoerder, overleg dan even met ons of dit ook een optie kan zijn. Als het warehouse in Gambia op korte afstand is voor Ousman, dan kunnen we hem eventueel vragen om je dozen daar op te halen. Er is nog geen exacte datum bekend wanneer de dozen opgehaald- en per container verzonden worden. Het gaat allemaal ietsje anders dan voorheen, houd er ook rekening mee dat de containers soms wel 2 tot 3 maanden onderweg zullen zijn.

Kijk voor informatie op de website van Bennie helpt Gambia, heb je nog vragen..

Stel ze dan gerust.

10 Januari 2022. Update informatie transporten naar Gambia.

Momenteel zijn wij nog druk bezig om een gelijkwaardige vervoerder te vinden voor de dozen naar Gambia.

Indien hier duidelijkheid over is zullen wij alle sponsoren daar per email en facebook van op de hoogte stellen.

Als sponsor zelf dozen sturen naar uw sponsorkindje in Gambia via een vervoerder heeft geen zin, het is namelijk niet de bedoeling dat Ousman en Lamin her en der dozen gaan halen voor verdeling, dit kan dan ook helaas niet gebeuren.

TIPS

Gebruik een bananendoos, en absoluut geen verhuisdoos * zie uitleg bij LET OP. vul hem met de tips uit het lijstje welke hieronder staat vermeld en/of  met dingen die je zelf leuk vindt, plak hem goed dicht en vermeld daarop de naam van de ontvanger en het betreffende kind.

Voor de Amazing Grace Primary school vul je in als ontvanger Ousman Cham phone : 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of  Random-Willekeurig. Ousman zal in overleg met Lamin de algemene dozen verdelen onder de gezinnen in Dippa Kunda die de hulp hard nodig hebben.

Voor de Tree of Life Nursery school vul je in als ontvanger Ousman Cham, Mobile : 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of  Random-Willekeurig. Ousman zal in overleg met Lamin de algemene dozen verdelen onder de gezinnen in Dippa Kunda die de hulp hard nodig hebben. Wij adviseren met klem om geen dozen meer te versturen tav Buba Ceesay, de verdeling hiervan duurt ons te lang en het constant vragen waar de dozen blijven kost ons teveel tijd.

Voor de pleegkinderen in Kartong vul je in als ontvanger Ousman Cham, Mobile: 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of Random-Willekeurig. Ousman en Isatou zullen de algemene dozen verdelen onder de gezinnen die de hulp hard nodig hebben.

Mocht je een algemene doos willen versturen voor verdeling onder de gezinnen die de hulp hard nodig hebben stuur dan deze doos op met ontvanger Ousman Cham, Mobile 9920211 en 2920201, vermeld aub op de doos wat voor goederen erin zitten, bijv. jongens – meisjes kleding en de maten. Ousman zal deze dozen in overleg met ons verdelen.

Wij plaatsen de foto`s van afgifte op facebook en de website.

De doos moet goed sluiten, sticker bovenop,  de handvatten niet afgeplakt en normaal te tillen zijn, maximaal 23Kg.

LET OP: Wij adviseren om geen pakken-flessen met frisdrank, houdbare melk of andere vloeistoffen, mits zeer goed verpakt, in de dozen te doen ivm lekkages welke voor ongediertes  zorgen en schade aan de door jouw verzonden goederen en ook die van anderen.

* Uitleg waarom geen verhuisdoos. Deze zijn niet stapelbaar in een 40ft container, 1. de hoeken zijn te zwak om hoger dan 3 te stapelen, 2. de handvatten scheuren snel waardoor de kans zeer groot is dat deze scheuren zich uitbreiden met het gevolg dat goederen eruit vallen, 3. de ruimte die een 40ft container heeft is geschikt voor een vast aantal bananendozen, omdat een verhuisdoos afwijkt van de afmetingen van een bananendoos betekent dit dat er minder dozen in een container passen dan vooraf berekent is., 4. wij kunnen niet garanderen dat de doos onbeschadigd de tocht naar Gambia overleeft.

 

Onderstaand een tip om de dozen te vullen en een aantal voorbeeld “stickers” voor bovenop de dozen.