11 Januari 2024.. Update informatie transporten naar Gambia.
Helaas stopt de Stichting Bennie helpt Gambia met ingang van Maart 2023.
Hierdoor kunt u het beste goederen aanleveren bij een andere organisatie.

Gambia For You is een keuze:
Gambia for you | Export naar Gambia

BeNeGambia is een keuze:
BeNeGambia – Containertransport naar Gambia en Senegal

Stichting Container Hulpgoederen naar Gambia is een keuze:
Stichting Container Hulpgoederen naar Gambia.

Goods for Africa is een keuze:
Afgifte Punten Goods 4 Africa

Kans voor Gambia is een keuze:
Kans voor Gambia

Door en Voor Gambia Groningen is een keuze:
Door en Voor Gambia

We begrijpen dat dit niet voor iedereen ideaal zal zijn, maar dit is op dit moment de beste manier. Woon je vlakbij een afgiftepunt van een andere vervoerder, overleg dan even met ons of dit ook een optie kan zijn. Als het warehouse in Gambia op korte afstand is voor Ousman, dan kunnen we hem eventueel vragen om je dozen daar op te halen. Overleg dit  even met ons.

TIPS
Gebruik een bananendoos, en absoluut geen verhuisdoos  of Hello Fresh doos* zie uitleg bij LET OP. plak hem goed dicht en vermeld daarop de naam van de ontvanger en het betreffende kind zoals hieronder is beschreven.

Doe absoluut geen vloeistoffen in de dozen, de douane in Gambia kan dan de gehele container tegenhouden.

Voor de Amazing Grace Primary school vul je in als ontvanger Ousman Cham phone : 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of  Random-Willekeurig. Ousman zal in overleg met Lamin de algemene dozen verdelen onder de gezinnen in Dippa en Manjai Kunda die de hulp hard nodig hebben.

Voor de Tree of Life Nursery school vul je in als ontvanger Ousman Cham, Mobile : 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of  Random-Willekeurig. Ousman zal in overleg met Lamin de algemene dozen verdelen onder de gezinnen in Dippa en Manjai Kunda die de hulp hard nodig hebben.

Voor de pleegkinderen in Kartong HeartHouse vul je in als ontvanger Ousman Cham, Mobile: 9920211 en 2920201, uw naam en de naam van het sponsorkindje of Random-Willekeurig. Ousman en Isatou zullen de algemene dozen verdelen onder de gezinnen die de hulp hard nodig hebben. Hou er rekening mee dat Ousman ruim een uur heen en een uur terug moet rijden, de dozen worden eerst verzameld en dan na een aantal dagen-weken gebracht.

Mocht je een algemene doos willen versturen voor verdeling onder de gezinnen die de hulp hard nodig hebben stuur dan deze doos op met ontvanger Ousman Cham, Mobile 9920211 en 2920201, vermeld aub op de doos wat voor goederen erin zitten, bijv. jongens – meisjes kleding en de maten. in het Engels.  Ousman en Lamin zullen deze dozen in overleg met ons verdelen.

Wij plaatsen de foto`s van afgifte op facebook en de website.
De doos moet goed sluiten, sticker bovenop,  de handvatten niet afgeplakt en normaal te tillen zijn, maximaal 23Kg.

LET OP: Wij adviseren om geen pakken-flessen met frisdrank, houdbare melk of andere vloeistoffen,  in de dozen te doen ivm lekkages welke voor ongediertes  zorgen en schade aan de door jouw verzonden goederen en ook die van anderen. De Gambiaanse douane is daar heel strikt in.

* Uitleg waarom geen verhuisdoos of Hello Fresh doos. Deze zijn niet stapelbaar in een 40ft container,
1. De hoeken zijn te zwak om hoger dan 3 te stapelen,
2. De handvatten scheuren snel waardoor de kans zeer groot is dat deze scheuren zich uitbreiden met het gevolg dat goederen eruit vallen,
3. De ruimte die een 40ft container heeft is geschikt voor een vast aantal bananendozen, omdat een verhuisdoos afwijkt van de afmetingen van een bananendoos betekent dit dat er minder dozen in een container passen dan vooraf berekent is.,
4. Wij kunnen niet garanderen dat de doos onbeschadigd de tocht naar Gambia overleeft.

Onderstaand een tip om de dozen te vullen en een aantal voorbeeld “stickers” voor bovenop de dozen.