Children are the Future

Month: November 2023

26 November 2023. Ousman heeft een flink aantal voetbalshirts mogen uitdelen.

26 November 2023.

Zondag heeft Ousman een paar tassen met voetbaltshirts uitgereikt aan de teams in Bijilo.

Met dank aan Jan en Corrie Hokken ⚽️

(wordt vervolgd)

 

24 en 25 November 2023. HeartHouse krijgt bezoek van sponsoren.

24 en 25 November HeartHouse.

Zaterdag 25 November bezochten Ralph en Emma hun sponsorkindje Lewentine in Heart House. Ze hadden voor iedereen wat meegenomen, dus het was wederom feest! ?

Ytsje & Piet bezochten vandaag 24 November hun 3e sponsorkindje Fatoumatta. Fatoumatta is één van de weeskinderen die door Isatou opgenomen is in Heart?House. Ytsje was erg onder de indruk van Isatou. Zij heeft op dit moment de zorg voor maar liefst 13 kinderen, waarvan sommige ook nog gehandicapt zijn. Bedankt voor de vrolijke foto’s en goede vlucht naar huis lieve mensen.

24 November 2023. Kerstactie gesloten.

24 November 2023.

“Giving is not just about making a donation.

It is about making a difference.”

Nog een paar weken en dan vertrekken we naar Gambia. Dankzij jullie mogen we daar meteen al een groot gedeelte van de 143 voedselpakketten uit gaan delen. Dat is 2950 kilo rijst & 1062 kilo uien, plus een grote stapel leuke kaarten en enveloppen. Een aantal willekeurige voedselpakketten wil ik graag later op verschillende plekken buiten de regio Manjai brengen, waar de nood ook heel hoog is.

Naast de kerstactie hebben we nog een aantal projecten zoals het mini-dorpje (900 kilo rijst en een aantal dozen), gezinnen verrassen die op plekken wonen waar (bijna) nooit iemand wat brengt, blikken melkpoeder voor een kraamkliniek waar baby’s opgevangen worden waarvan de moeder is overleden, Heart House, een schoolreisje en nog veel meer..

We zijn er hartstikke druk mee elke dag, maar we doen het nog steeds met Liefde. Ontzettend bedankt dat we dit met elkaar mogen realiseren ❤️

20 November 2023. Ilona op bezoek bij haar sponsorkindje Aisha.

20 November 2023.

En ook Ilona was gisteren op bezoek bij haar sponsorkindje Aisha.

Aisha is t meisje wat in januari in het ziekenhuis lag met een bovenbeenbreuk. Zij is gelukkig goed hersteld.

19 November 2023. In memoriam Ton Strieder.

19 November 2023.

In memoriam Ton Strieder ?

Jarenlang was je onze ‘buurman’ in Baobab en al die tijd probeerde je dapper je ziekte te overwinnen. Elke dag maakten we wel een praatje met elkaar en t was gewoon gezellig om jou als buurman te hebben. Ik nam regelmatig domoda bij Kadie Kadie voor je mee als ik onderweg van Dippa Kunda naar huis was met Ousman, en dan zaten we altijd gezellig met zn vieren te eten.

Toen Fred in december 2019 zijn herseninfarct kreeg heb je ons geholpen om die eerste dagen door te komen. Ik had nog allerlei afspraken staan en jij hield een oogje in het zeil, zodat ik weg kon gaan. Klinkt misschien raar voor een buitenstaander, maar zo liep het destijds.

Verschillende keren hebben we gedacht dat we je niet meer terug zouden zien en elke keer was je er toch weer. In Januari dit jaar ging je naar huis in de wetenschap dat de kanker weer terug was.. Regelmatig stuurde je een appje, maar dat is nu voorbij want tot ons grote verdriet vernamen we net dat je de strijd hebt verloren.

Rust zacht lieve Ton, we gaan je missen man ❤️

18 November 2023. Ytsje en Piet Smink bezoeken hun sponsorkinderen.

18 November 2023.

Ytsje en Piet Smink hebben vandaag (met Ousman) hun eigen sponsorkinderen en die van haar zusje Akke Meinsma bezocht. Ytsje vertelde dat het even zoeken was waar Kaddijatou en haar moeder op dit moment wonen, want hun huisje was ingestort tijdens het regenseizoen waardoor ze ineens moesten verhuizen.

Tip: Naast het voedselpakket en de goed gevulde dozen waren de moeders ook erg blij met de zakken waspoeder en melkpoeder.

16 November 2023. Nieuwe keuken voor de Tree of Life Nursery.

16 November 2023.

Het nieuwe keukentje voor de Tree of Life  Nursery ?‍?

In Januari 2023 kregen we van Henk & Mieke Soppe een statiegeld-donatie van de Jumbo. Dit hebben we gebruikt om het ijzerwerk te laten maken, waarmee we een klein keukentje wilden bouwen op de plek waar altijd gekookt werd. Naast de school op het schoolplein. Omdat niets normaal verloopt in Gambia liet de landlord ineens weten dat er niet meer gekookt mocht worden op het schoolplein. Tsja en nu?..

Het materiaal stond alweer een paar maanden opgeslagen en intussen werd de lunch bij iemand thuis gekookt en werd dit dan later naar de school gebracht. Niet bepaald handig.

Een paar weken geleden kwam ik ineens op het briljante idee om aan de overburen te vragen of we het keukentje misschien in hun compound af mogen bouwen. Er is daar veel ruimte en dan kunnen zij er zelf in koken als wij er niet zijn. Een Win – Win situatie leek mij.

Nadat er familieoverleg was geweest kwamen ze met positief nieuws. Het plan was door iedereen goedgekeurd! Op deze plek moeten we alleen wel wat extra muren neerzetten, dus daar komen nog wat extra kosten bij. Geen probleem gelukkig, want Ytsje Smink neemt deze kosten graag voor haar rekening. We gaan zo snel mogelijk beginnen!

Met elkaar maken we het verschil ?‍?

 

13 November 2023. Amazing Grace en Tree of Life krijgen bananen.

13 November 2023.

– Een lekkere banaan voor iedereen!

Alle kinderen van de Amazing Grace Primary School en de Tree of Life Nursery School kregen vandaag een banaan. Ytsje (sponsorouder) is in Gambia en heeft samen met haar man de Gambiaanse Edmond geholpen met het realiseren van een bananenplantage, dus zij heeft ons (en Ousman) meteen even geholpen met de levering. De bananen worden binnen no-time bruin dus we zijn blij dat het goed gelukt is.

?Donatie Amazing Grace Primary School:

Debby Ter Voert, Jessica Obdam, Lindy Lejeune, Trinja Feller, Corrie Hokken

?Donatie Tree of Life Nursery School:

Ytsje Smink

We hebben nog meer donaties in de bananenpot, dus wordt vervolgd ✅️