21 Maart 2022.

– N o o d s i t u a t i e ?

Kennen jullie Buba (Blacka), de taxicontroller van Baobab Resort nog?

Buba was jarenlang elke ochtend vanaf 5.15u onderweg om bij Baobab een paar dalasis (en soms dagenlang niks) te kunnen verdienen om zijn gezin te onderhouden. Hij overleed vorig jaar Juni 2021 na een kort ziekbed en we beloofden hem toen om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen.

Vandaag was ik daar samen met Ousman om rijst, uien, zakjes chips, wat dalasis en een doos met spulletjes te brengen. Het gezin leeft al langere tijd in een ‘woning’ dat bij ons niet eens een stal genoemd zou worden.

Mam (de weduwe) vertelde me met tranen in haar ogen dat ze vreselijk tegen het regenseizoen opziet, omdat ze nergens meer droog kunnen liggen. Buiten dat is er ook nog het gevaar op instorten, waardoor de zware stenen op hen terecht kunnen komen. Niemand hoort op deze mensonwaardige, onveilige manier te leven.. Ik zie hier natuurlijk wel meer slechte woonomstandigheden en we kunnen niet iedereen helpen, maar dit gezin is echt in nood. We hebben daarom besloten om haar te gaan helpen aan een nieuw dak.

Om dit te kunnen realiseren hebben we minimaal € 600,00 nodig en wat er meer binnenkomt wordt besteed om de rest van het huis op te knappen. Helpen jullie ons mee om dit lieve gezin te helpen? Elke donatie is van harte welkom ❤️

Stichting Gambia, Geven met Liefde
Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com
WhatsApp : +31-621517885
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie: 8568.68.127
Facturen zijn geen probleem