26 December 2023.

H e a r t 《❤️》H o u s e

Het gaat goed met het Heart House, zo goed dat we het aantal, de namen, geboortedata etc. van de kinderen niet meer bij kunnen houden. En dat hoeft ook eigenlijk niet. Het zijn er nu minimaal 19. Alle kinderen op de foto verblijven hier momenteel en sommige kinderen (o.a Mariama en Kebba) waren helaas niet thuis.

Update:

❤️Buba is sterker geworden in zijn enkels en kan zichzelf redelijk goed verplaatsen.

❤️Omar is in korte tijd verandert van een totaal verkrampte, boze jongen, die niet los kon staan en regelmatig epileptische aanvallen had tot een blije, ontspannen jongen die nu zelfstandig rondloopt, contact zoekt, graag helpt met de was en nog maar af en toe een aanval heeft.

❤️Fatou is ziek geweest. Bij haar is ook al een groot verschil te zien in de mate van verkramping, maar vooral in haar gedrag. Van een meisje dat dag en nacht wanhopig huilde is ze veranderd in een meisje dat veel lacht en door iedereen gezellig rond gesjouwd wordt.

❤️Lewentine mept momenteel iedereen vanuit het niets en heeft een hele sterke eigen wil. Zo wilde ze vanmorgen niet mee naar de kerkdienst, vertelde Isatou. De oudste kinderen helpen Isatou dan op een rustige manier bij het corrigeren van haar gedrag.

De andere kinderen gaan allemaal naar school en helpen in hun vrije tijd zoveel mogelijk mee in de huishouding en de moestuin(en). Eén slaapkamer wordt voor een klein bedrag verhuurd aan een echtpaar, waarvan de vrouw Isatou helpt met het huishouden en de kinderen. Zo is er ook altijd iemand thuis.

Dozen: Mieke Schouten, Jenny Poland
Rijst en uien: Ytsje Smink
Contant geld: Mieke Wezenberg
Schommel: Ralph en Emma