Children are the Future

Month: January 2020

25 Oktober en Januari 2020. Uitbreiding Amazing Grace Primary School.

Januari 2020. Uitbreiding Amazing Grace Primary School.

Tijdens ons bezoek in December 2019 hadden wij weer een evaluatiegesprek met de schooldirectie. Moses had het plan om meerdere lokalen te bouwen omdat er in September ruim 35 sponsorkinderen vanaf de Burbage Nursery doorstromen en in de regel 30-40 kinderen uit omringende scholen zich inschrijven bij de Amazing Grace. Het plan was duidelijk, de kerkgemeenschap draagt een flink bedrag bij, de rest komt uit de “schoolpot”. Er werd niet aan ons gevraagd om een financiële bijdrage, en dat was ook niet de verwachting. Uiteindelijk is de bouw begonnen in Januari, en dat gaat allemaal zeer voorspoedig, deze aannemer weet van wanten en aanpakken. Uiteindelijk komt er ook nog een extra ruimte voor toiletten en een bibliotheek waar de leerlingen in alle rust kunnen lezen en of leren.  Gezien de investeringen, de motivatie en de ideeën wilden wij graag een steentje bijdragen echter om nu weer een funding te starten op facebook ging ons net weer te ver. Daarom hadden wij het hele verhaal eens doorgenomen met een financieel gezond bedrijf waarvan wij de directie persoonlijk kenden en wisten dat deze ons graag financieel wilden ondersteunen. Met hun de afspraak gemaakt dat de kosten voor ramen-tralies-deuren- betonvloeren-sanitair-dakplaten en aanleg elektra door hun worden gesponsord. In Maart mogen wij dit aan Moses en Magret overhandigen. De bouw gaat gewoon door, de afwerking zal vanaf Maart plaatsvinden onder toeziend oog van Monique en Fred. Elke ontwikkeling zullen wij zoveel mogelijk gaan plaatsen op deze web-pagina. Word vervolgd….  De veranderingen zijn door Jolanda en Ronald niet onopgemerkt gebleven tijdens hun bezoek, dank voor de foto`s Ronald.

Update 14 April  2020.
Er staan 40 schooltafels,stoelen en 2 verrijdbare schoolborden klaar in Hoogeveen bij Goods for Gambia. Mede dankzij de steun van vele sponsoren gaan deze goederen April op transport naar Gambia.

Update 25 Oktober 2020.

De bouw van de nieuwe lokalen had door Covid-19 en het regenseizoen een flinke vertraging opgelopen. Afgelopen week was er weer gestart met het afwerken van de wanden binnen en buiten, aanleg van daken, traliewerk deurposten en deuren. Met man en macht is er van `s morgens vroeg tot laat in de avonden gewerkt om alles klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar 2020-2021. Het resultaat is overweldigend en de blijdschap is groot getuige de boodschap die wij vanmorgen per whatsapp mochten ontvangen van Moses.

Monique and Fred, May the heavens meet with the Earth on your behalf this day, to delivered your long awaited miracle in the mighty name of Jesus Christ. Good morning Happy Sunday Shalom!!!.

30 Januari 2020. Karin en Edward op bezoek bij hun sponsorkindjes.

30-01-2020. Vandaag was het dan zover. Om 10.00u heeft Ousman ons opgehaald. Hebben we de zakken rijst en uien gekocht en de dozen opgehaald in de opslag.
Daarna zijn we naar de school gereden, zo gastvrij ontvangen. Alle klassen gezien en we werden toegezongen.

Op de foto met sponsorkindjes uit Zeewolde was geen probleem. Daarna zijn we met Ebrima en Mariama in de auto naar hun “huisje” gereden. Moeder vloog me om de nek en vond het zo leuk dat wij er waren. We hebben ook een oudere broer en zus mogen ontmoeten. Zo leuk. Wat een bijzondere ervaring was dit. En Rianne Wienk, ik had nog één beer,die heb ik vandaag zelf gegeven. Maandag gaan we nog even terug om gedag te zeggen.?

 

 

29 Januari 2020. Jolanda en Ronald op bezoek bij hun sponsorkindjes.

29-01-2020. Vandaag dan eindelijk naar onze twee sponsorkinderen Therèse en Amelia geweest.?
Ousman, de vaste driver van de stichting, haalde ons op en we zijn naar de Amazing Grace Primary school gereden.
Therèse en Amelia zitten daar nu allebei op school.
Therèse kwam lachend de klas uit toen ze ons zag! Mooi om te zien, hoe ze vooruit is gegaan!
Van een schuchter, stil meisje naar een blij meisje wat lekker kletst!? Ook Amelia was blij en zag er goed uit!?
Op school wat rond gekeken, kinderen waren aan het leren en zingen.
Daarna de meiden meegenomen in de auto naar de compounds. De moeder van Amelia was blij en dankbaar.
En daar was er ineens een babybroertje van Amelia…. of ik hem mee naar huis wilde nemen…?Nou laten we dat maar niet doen…?
Wel een schatje trouwens!?
Vervolgens naar de moeder van Therèse ook zij was erg blij en dankbaar! Ook daar was een kleine baby, een dochter van de zus van moeder. Het meisje heette ook Therèse.
Spulletjes uitgedeeld en nog even gezeten… Fijn om de blije gezichtjes te zien!??

 

 

 

23 en 29 Januari 2020. Greetje en Theo op bezoek bij hun sponsorkindje.

23-01-2020. Vandaag samen met Eric en Marijke naar onze sponsorkindjes geweest. Eerst naar hun school en toen naar hun huis. Geweldig om te zien en merken hoe blij ze met de donaties zijn.
Fatoumatta kreeg van ons kleding, schoenen en speelgoed!

29-01-2020. Vanochtend nog even samen met Theo naar Fatoumatta, ons sponsorkindje geweest.Theo was vorige week niet mee, moest zeevissen.
Wij hebben een zak rijst (50 kg) gebracht en nog wat extra kleren. Wij werden wederom warm onthaald.

 

 

10 en 23 Januari 2020. Marijke en Erik op bezoek bij hun sponsorkindjes.

10-01-2020. Vanmorgen zijn we op de school geweest en ook thuis bij onze sponsorkids Ousman Jallow (mama Marri), Ajie Fatou Saidi (Mieke) en Binta Bah (ons wondertje). Wat was het weer een feest daar op school. En wat zijn ze allemaal gegroeid! Het is casual vrijdag vandaag, dus gymles en geen verplicht schooluniform. Er werd weer uit volle borst voor ons gezongen en de kinderen lieten zien wat ze al geleerd hebben. Ousman de vaste driver van de stichting reed ons er weer zonder problemen naar toe. Onderweg nog 50 kg rijst, een zak uien en een kan olie gekocht voor alle drie de sponsorkids. Daar kunnen ze toch weer een maand van leven. Meester Lamin Jammeh ging ook met ons mee toen we de kinderen uit school thuis gingen brengen met de auto van Stichting Gambia Geven met Liefde. Alle drie om beurten thuis gebracht en een verrassingsdoos, de rijst, olie en uien afgeleverd. Wat waren ze allemaal blij. Zo bijzonder om dit te kunnen meemaken.

23-01-2020. Vandaag afscheid genomen van de sponsorkinderen. Greetje was ook mee om voor het eerst haar sponsorkind te zien. Het was lastig om gedag te zeggen. We hebben ze nu toch wel vaak gezien dit jaar en afgelopen jaar, dus het geeft toch wel een band. Ik vrees dat we volgend jaar weer naar Gambia moeten.? Binta is nog steeds verlegen. Ousman en Ajie weten het inmiddels wel. Na het schoolbezoek naar de gezinnen thuis om gedag te zeggen. Heel erg leuk! En daarna de kinderen weer naar school gebracht. Dat zegt toch wel wat dat ze allemaal weer naar school terug wilden i.p.v. thuisblijven.

21 Januari 2020. Pauline en Danny op bezoek bij hun sponsorkindjes.

21-01-2020.

Vandaag kwam eindelijk het moment waarvoor Danny en ik überhaupt naar Gambia waren gegaan, het ontmoeten van de sponsorkindjes! We mochten rondkijken op de school en elke klas heeft voor ons gezongen. ❤️

Daarna zijn we te voet naar Muhammed zijn huis gelopen, want die woont dichtbij. De schooldirecteur Buba is met ons mee gegaan. De ouders van Muhammed spreken Engels en zijn vader is ook goed opgeleid, maar door iets met de politiek is hij zijn baan en bezittingen kwijt geraakt. Ze waren heel blij met onze hulp voor hun zoon en de dozen die we af en toe sturen.

Vervolgens zijn we met Ramatoulie in de auto naar haar compound gereden. Dat zag er zo mogelijk nog armoediger uit dan bij Muhammed. Ook daar werden we breed lachend en met blijdschap ontvangen. Haar ouders spreken helaas geen Engels, maar Buba was er nog steeds bij en kon alles vertalen. We hebben binnen mogen kijken in het minihuisje waar het hele gezin woont. Voor Ramatoulie had ik een pop meegebracht en toen we terug reden naar de school heb ik haar een appel gegeven die ze meteen met smaak op at. Sommige spullen uit de doos zullen ze ongetwijfeld verkopen of ruilen, maar ik hoop dat ze de pop mag houden. ?

De bezoekjes waren heel kort, ik had graag langer gebleven. Maar heel indrukwekkend. Ik dacht dat de buurt waar onze B&B staat armoedig was, tot ik door deze buurten reed.