– H e t  ?  v a n  S o f i a –

Sofia is een bescheiden, hardwerkende, alleenstaande moeder van 2 kinderen (Ebrimah en Mariama). Altijd als ik in de buurt ben krijg ik een soort oliebolletjes van haar mee in n stukje krant. Die bakt- en verkoopt ze elke dag om haar gezinnetje te onderhouden. Ze zal nooit ergens om vragen en mede daarom vonden haar lieve sponsorouders Karin en Edward het fijn om nu haar huisje te laten repareren. Ze zijn vorig jaar zelf bij haar op bezoek geweest en wisten dus dat tijdens het regenseizoen al het water naar binnen stroomt via het slechte dak en de achterdeur. Ook een paal van het afdakje, waar ze elke dag onder staat te koken, stond op afbreken. Vandaag wordt er buiten nog een muurtje om de achterdeur gebouwd met stenen die ze al had staan en dan is deze familie klaar voor het regenseizoen. Een huisje van 1 kamer, een deur gemaakt van een dakplaat, een donkere, kleine ruimte zonder ramen of enige luxe, maar wel in een supergezellige compound en wat zijn ze er blij mee!

*Heb jij goed contact met je gezin en zou je ze graag ergens mee willen helpen, vraag ons dan naar de mogelijkheden. Ousman maakt in samenwerking met ons een offerte en bekijkt ter plaatse wat verstandig is om wel en niet te doen.