Een kleine impressie van hoe de meeste sponsorkindjes wonen, die op de Burbage Nursery School zitten.

De huisjes zijn rondom de vuilnisbelt gebouwd, die dag en nacht in brand staat. Je kunt je wel voorstellen hoe dat is als de wind ‘verkeerd’ staat. Deze mensen hebben echt helemaal niets en kunnen onze hulp heel hard gebruiken.

De kindjes die niet naar school kunnen, lopen overdag op de vuilnisbelt naar afval te zoeken wat nog iets op kan brengen. Soms zelfs op blote voetjes.. Ons doel is om zoveel mogelijk kindjes een veilig plekje binnen de school te geven, waarbij er ook meteen in kaart wordt gebracht door het schoolhoofd waar de hulp het hardst en `t eerst nodig is.

Op dit moment ( Februari 2019) zijn er op de Burbage Nursery School al 110 kinderen en op de Amazing Grace Primary School 6 kinderen door onze Stichting gesponsord. De kindjes die op school zitten worden naar huis gestuurd zodra het schoolgeld niet meer betaald kan worden, dit is dus heel onzeker en moeilijk voor de ouders, het kind en de schoolleiding. De ouders betalen een paar Dalasi om hun kind een paar maanden naar school te laten gaan en hopen dan maar dat ze het schoolgeld op kunnen brengen of dat zich een sponsor meldt.

Lukt dit niet dan moeten ze weer naar huis. De meeste gezinnen hier bestaan uit een alleenstaande moeder met kinderen. Deze vrouwen proberen te overleven door huishoudelijke klusjes voor andere mensen te doen, herbruikbaar afval op de vuilnisbelt te verzamelen of bijvoorbeeld pinda’s te verkopen op straat. Hier verdienen ze dan een paar Dalasi mee en als ze geluk hebben kunnen ze daarvan de huur van het huisje betalen en wat eten. Schoolgeld is dus een luxe die bijna niet haalbaar is.

Wij proberen 2x per jaar zelf dit project te bezoeken maar lukt dat niet, dan worden er foto’s gemaakt door Lamin Cham en of Buba Ceesay, Beiden hebben namens de stichting een betere telefoon gekregen zodat zij mooie, scherpe foto’s kunnen maken.

Wil jij ook een kindje sponsoren ?

De kosten zijn € 60,- per jaar schoolgeld Burbage Nursery School en voor het voortgezet onderwijs op de Amazing Grace School € 120,00 per jaar. Hiervan worden de docenten gedeeltelijk betaald, de schoolboeken, 3 x per week een lunch op de Burbage Nursery,een pakje voedingsdrank, schooluniform en allerlei extra dingen die ze nodig hebben. Het schoolgeld wat jij aan ons voor je kindje betaalt, wordt door ons persoonlijk en in gedeeltes overhandigd aan het schoolhoofd. Wij weten dus precies wat ermee gebeurt.

Elke maand vertrekt er een container via de Stichting Goods for Gambia vanuit Nederland. Met deze container versturen wij alle door ons ingezamelde dozen en kun je via ons ook een doosje voor je kindje mee sturen tegen een vergoeding van € 7,50 (bijv. rugzakje, schriftjes, pennen, kleding, toiletartikelen, ballonnen, speelgoed, snoepjes, knuffel, foto van jezelf of je gezin). Eventueel kun je ook nog een grote zak rijst (50Kg) doneren aan de familie, dit kost € 25,- en hiermee doet een gezin ruim 3 maanden, deze zakken kopen wij in Gambia in en ondersteunen daar ook weer de lokale middenstand mee. De overhandiging van de dozen en de rijst plaatsen wij online en op onze Facebook site.

In dankbaarheid ontvangen wij donaties, die ervoor zorgen dat we meer projecten kunnen begeleiden. Om ons werk voort te kunnen zetten hebben we gewoon donaties nodig. Wij zijn vrijwel volledig afhankelijk van de giften van vrijgevige mensen, die laten zien dat ze geloven dat geven en ontvangen hetzelfde zijn.

Stichting Gambia Geven met Liefde
Bankrekening: NL86ABNA 0502945176

Hieronder een lijst met spulletjes welke zij goed kunnen gebruiken :

Sinds onze oprichting in Oktober 2016 zijn wij officieel ANBI gecertificeerd.

ANBI staat voor: algemeen nut beogende instelling. ANBI gecertificeerde instellingen zijn kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen, of instellingen die op een andere manier bijdragen aan het algemeen nut. Als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen, een duidelijk beleidsplan bijv. , worden zij door de overheid als een ANBI gecertificeerd en geregistreerd. Sinds 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goede doelinstellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling-stichting aangemerkt is als Algemeen Nut Beogende Instelling. Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat u de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op uw belastbaar inkomen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift. Door slim gebruik te maken van het belastingvoordeel, kunt u meer schenken met hetzelfde geld omdat de Belastingdienst na aangifte inkomstenbelasting het verschil terugbetaalt. U kunt er dus zelf voor kiezen om het voordeel te houden of weg te schenken aan de instelling van uw voorkeur. Stichting Gambia, Geven met Liefde beschikt over deze ANBI status dus is het voor u als donateur zeer aantrekkelijk om een gift te doen of vaste sponsor te worden.

Heeft u nog vragen, laat het ons dan weten!

Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com of klik op deze link Contact

Volg onze sponsorkindjes door op deze link te klikken Sponsor kindjes