Children are the Future

Month: January 2024 (Page 1 of 2)

30 Januari 2024. Vandaag een schilderdagje op de Tree of Life Nursery.

30 Januari 2024.

Vandaag was het weer een gezellig dag op de Tree of Life Nursery. Met klas 2 en 3 heerlijk wezen schilderen.

 

28 Januari 2024. Dagje uit met HeartHouse kinderen naar Paradise Beach.

28 Januari 2024.

Wat was dit een bijzondere dag ?

We zijn met Isatou en 19 kinderen (waaronder 3 gehandicapte kinderen) naar Paradise Beach geweest. Wel een beetje gesloopt nu, maar wat was het genieten! Dit vergeten ze nooit meer..

*Mogelijk gemaakt dankzij de willekeurige donaties.

24 en 29 Januari 2024. Random verdeling voedselpakketten.

24 Januari 2024.

Vo e d s e l a c t i e   (deel 1+2)

Het plan is om met de willekeurige donaties zoveel mogelijk gezinnen een steuntje in de rug te geven. Elk pakket bevat 25 kilo rijst, 9 kilo uien, een liter olie en kleding. Vandaag mochten we hier 10 families blij mee maken. Op de weg naar huis reden we langs een moeder die met haar kinderen in een huis in aanbouw woont. Geen ramen, geen deuren, helemaal niets. Tot overmaat van ramp is de vader ook nog in augustus overleden en staan ze er nu helemaal alleen voor. We hadden nog een zak rijst van 50 kilo in de auto liggen, die was voor hen.

Financiële gift: Thuy Tran

Kleding: Renate Meessen & Outletcenter Joure

 

 

 

 

23 Januari 2024. Tandenpoetsles op de Tree of Life Nursery school.

23 Januari 2024.

Vandaag op de Tree of Life Nursery de leerlingen weer uitgelegd dat het verzorgen van de mond-tanden zeer belangrijk is. Vandaar vandaag een tandenpoetsdag gedaan. Alle kinderen vonden het geweldig.

 

22 Januari 2024. Leerlingen Amazing Grace Primary op de foto.

22 Januari 2024.

Vandaag hebben wij de 126 leerlingen van de Amazing Grace Primary op de foto gezet, een aantal kinderen waren helaas niet aanwezig.

 

21 Januari 2024. Op bezoek bij het gezin van Blacka.

21 Januari 2024. 

– W e d u w e  v a n  B l a c k a –

Vanmorgen reden we eerst naar een riceshop om (van een anonieme donatie)uien, rijst, melkpoeder, suiker, waspoeder, thee, jumbo, koekjes, olie, een voetbal en alles wat ik nog vergeet te kopen. Daarna door naar Jambur, waar de familie woont. Onderweg kwamen we per toeval langs een leuke, lokale markt, dus volop in de remmen, want ik vind t altijd heerlijk om even rond te kijken. Resultaat: Fred en Ousman 10 vissen gescoord en een tasje vol okra en tomaten. Ik had zelf een grote hoeveelheid gezonde bladeren (waarvan ik de naam alweer kwijt ben) gekocht om mee te koken.

Daarnaast mochten we nog een financiële gift van een Baobab-vriend van Blacka overhandigen, plus 2 dozen kleding van Sabrina & Rienk en een anonieme sponsor. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe blij iedereen met ons was.

*Voor de mensen die Blacka niet kennen.

Hij was jarenlang taxicontroller bij Baobab. Een super hardwerkende, altijd vriendelijke, lieve man die helaas een paar jaar geleden na een ziekbed is overleden. Wij hebben hem destijds beloofd om voor zijn moeder, vrouw en kinderen te zorgen. Intussen hebben we het huis opgeknapt en zorgen dat ze altijd voldoende te eten hebben.

18 Januari 2024. Bezoek kliniek SOS kinderdorp met I.

18 Januari 2024.

Het ging niet zo goed met I… ????

Ze is nu 11 weken zwanger en er waren wat zorgwekkende complicaties, dus we gingen samen naar de kliniek van SOS kinderdorp voor een echo en lab-onderzoek. Eigenlijk was t niet echt ‘samen’ want I. ging vanmorgen al uren eerder in de rij zitten wachten en belde mij heel lief pas op toen ze bijna aan de beurt was. Omdat ik nog niet fit ben was ik daar heel blij mee en tis hier toch niet zo ver vandaan.

Ik was de enige blanke in het hele ziekenhuis volgens mij, dus I. was stiekem ook wel een beetje trots dat ik als vriendin met haar mee was. En niet alleen voor mijn portemonnee (voor de negatieve lezer) want als er iemand bescheiden is, is het I. wel.

Met de baby bleek gelukkig alles in orde te zijn en de labonderzoeken waren ook goed. Bij SOS hebben ze een soort ‘compleet checkpakket voor zwangere vrouwen’, dus daarna gingen we ook maar meteen door naar de tandarts. Omdat veel vrouwen hier een slecht gebit hebben is het de bedoeling om grotere ingrepen bij voorkeur meteen in het begin van de zwangerschap aan te pakken. Ik heb geen medische achtergrond, maar vond het logisch klinken en I. bleek gewoon al langere tijd met een zwaar ontstoken kies rond te lopen. In het gat werden stukjes katoen gepropt tegen de pijn..

De tandarts kwam tijdens de controle ook nog 2 andere kiezen/tanden tegen die dringend een wortelkanaalbehandeling nodig hebben. Wat moet deze vrouw een pijn hebben gehad, naast de complicaties van de zwangerschap. Uiteraard willen we dat ze haar tanden behoudt en maakten een behandelplan samen met de tandarts. Na een gebitsreiniging, een noodvulling en een afspraak voor de volgende stap gingen we weer huiswaarts.

Voor ons zo gewoon, hier niet te betalen voor veel mensen. Tanden worden dan (in het beste geval) uiteindelijk maar getrokken, dat is lekker goedkoop..

Mogelijk gemaakt door:
Annelies van Pijpen, Mevr. Reiling en Marian Schins

 

 

15 Januari 2024. Voetbalkleding uitgedeelt bij de Dahaba Soccer Academy.

15 Januari 2024.
Dankzij Mirjam Entius mochten we vanmorgen 2 dozen met voetbalkleding en bidons overhandigen aan de trainer (Ansumana Jallow)en één van zijn teams van de Dahaba Soccer Academy  ⚽️

Voetbalkleding, voetbalschoenen, sokken, trainingspakken etc. voor volwassenen en kinderen zijn van harte welkom!

 

15 Januari 2024. Lengtematen Tree of Life sponsorkinderen.

15 Januari 2024.

Vandaag hebben we de sponsorkinderen op de Tree of Life Nursery school gefotografeerd bij de meetlat.

 

 

13 Januari 2024. Met Haddy op bezoek bij dokter Dings.

13 Januari 2024.

Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld…

Haddy verloor bij de geboorte van haar zoontje (2 maanden geleden) veel bloed en kreeg zelfs een bloedtransfusie. Daarna ligt ze nu dus al 2 maanden het grootste gedeelte van de dag op bed, is erg duizelig, eet bijna niets, haar borstvoeding bleef uit en ze kon amper voor de baby zorgen. In het ziekenhuis van Serrekunda stuurden ze haar 2x naar huis met paracetamol.

Vanmiddag heb ik haar meegenomen naar een goede arts die allerlei testen bij haar heeft gedaan.  Uitslag: Bloeddruk en hartslag te hoog en zware bloedarmoede. De juiste medicijnen meegekregen en haar met een tros bananen weer opgelucht thuis gebracht. Kosten: €35,-

Hier een maandsalaris, voor ons gelukkig te betalen. Hopelijk knapt ze nu snel op en kan ze van haar baby gaan genieten.. die trouwens met de nieuwe babyvoeding meteen al veel meer slaapt, vertelde oma.

Hoe kan ik je bedanken, zei ze ontroerd tegen me. Dat hoeft echt niet lieverd. Ik ben blij dat ik dit voor je kon doen ? #sisters

« Older posts