Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: April 2019

30 April 2019. Smallsteps de Kindervloot aktie voor Burbage Nursery school

Update 30 April 2019.

De televisie is geïnstalleerd!!

Wij hebben wel even een traantje gelaten toen we vanmiddag deze foto’s kregen van Lamin. Er gaat een nieuwe wereld voor de kinderen open…

Met grote dank aan SmallSteps Kindervloot en iedereen die hier aan heeft bijgedragen.

Aangezien ze in Gambia nog niet zover zijn qua ontwikkelingen (kabel-TV) hebben wij een satelliet-tuner met schotel geïnstalleerd. Op deze manier kunnen de kinderen educatieve kanalen gaan bekijken maar ook bijvoorbeeld National Geographic en Discovery. De leraren filmen met regelmaat de activiteiten op de Burbage Nursery, nu kunnen zij dit en bijvoorbeeld foto’s/filmpje van onze facebookpagina ook op de Smart TV laten zien via SmartView.

6 April 2019.

“Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige dag gehad tijdens het pannenkoekenfeest en wat een opkomst! Het pannenkoekenrestaurant werd geopend, de spellen werden gespeeld, schat werd gezocht, de kinderen geschminkt en het rad van fortuin draaide goed ! We hebben een prachtige dag gehad samen met de kinderen mede dankzij jullie hulp! We hebben door middel van deze geweldige dag wel € 538,00 opgehaald voor de stichting “Gambia Geven met Liefde“ en wat zijn we trots!!!!” ❤️

“Wij willen iedereen bedanken voor hun komst en natuurlijk alle sponsors, want zonder hun hadden we dit nooit gered!! Bedankt”

Geschonken door Smallsteps de Kindervloot uit Medemblik.

€ 538,00

Superbedankt, iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. We gaan er iets moois mee doen!

Liefs,
Fred & Monique

13 April 2019. Groot feest in Kartong!

13 April 2019.

Enige tijd geleden vertelde Isatou ons dat ze 3 tot 4 uur per dag met de was bezig is. Het pleeggezin bestaat intussen uit minimaal 15 personen, dus dat is eigenlijk al lang geen doen meer. Isatou is rond de 70 jaar en het wordt haar allemaal wat teveel. Ze dacht er zelfs al vaker over om te stoppen.. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren! De chinezen bezorgen de inwoners van Kartong veel overlast en ter compensatie krijgt Isatou gratis water en een groot voordeel met elektra. Toen we dit hoorden, besloten we 1 van onze meest enthousiaste sponsors te benaderen.. Deze hoefde gelukkig niet lang na te denken. Na enig overleg mochten Ousman en Fred meteen op pad om een mooie wasmachine (bovenlader, zodat ze niet teveel hoeft te bukken) voor ze te scoren. Ook een aantal dozen met biologisch afbreekbaar waspoeder werd ingekocht.. en daar gingen we weer naar Kartong gistermiddag!

Eerst werden de bedden en al het beddengoed uitgeladen, daarna het biologisch afbreekbare waspoeder en toen vroeg Fred aan Isatou om nog even mee te lopen naar de auto. Wat een super-verrassing, dit had ze echt never nooit verwacht! We werden er zelf emotioneel van allemaal.. zo ontzettend fijn om dit te mogen doen voor haar. Nu kunnen we het gezin met een gerust hart achterlaten tot december. Mocht er toch nog wat zijn, dan kan ze altijd op onze Ousman terugvallen.

 

12 April 2019.

K A R T O N G –

Onder grote belangstelling en met veel ‘extra hulp’ hebben Ousman en Fred gisteren de basketbalpaal in elkaar gezet. Met het regenseizoen in aantocht hadden we weer van alles bij ons, zodat ze zich voorlopig geen zorgen over eten hoeven te maken.

Sponsoring:  Restaurant Het Gerecht Heerenveen.

27 Maart 2019.

2 zakken rijst gebracht van Jenny Poland-Schouten & Christel Vermeulen. Dozen, bedden, klamboes etc. van Mieke Schouten en een extra financiële bijdrage van Fred en Monique privé, bestemd voor dagelijkse lunch op school voor de kinderen en andere onkosten. Alle financiële donaties voor dit gezin zijn welkom!

Stichting Gambia, Geven met Liefde
Hazewaal 14
1671 LB
Medemblik
Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie: 8568.68.127

Omschrijving: weesgezin Kartong

28 April 2019. Burbage Nursery School gaat digitaal.

28 April 2019.

De Burbage Nursery School heeft samen met ons de kosten gedeeld voor de aanschaf van een Laptop 15.6 inch met een i7-core processor, 500GB SSD en een licentie Windows 10 Professional en Microsoft Office 2016. Hiermee kan men in Excel en Word alles beter bij houden, documenteren en communiceren met ons. Monique en Fred hebben privé een HP Deskjet 2130, extra cartridges en een doos papier gegeven. Daarnaast hebben wij een router gekocht met een internetverbinding via een Africell datakaart, zo hebben de leraren op het schoolterrein altijd wifi. Fred heeft de leraren een spoedcursus “werken op de laptop” gegeven en wegwijs gemaakt met Office 2016.

21 November 2018. Alliander Foundation doneert transportkosten nieuw meubilair Amazing Grace school.

Update 21 November 2018.

– G E W E L D I G N I E U W S –

De Amazing Grace Primary School heeft al jaren dringend nieuwe tafels en stoelen nodig. Het schoolmeubilair zelf was ons ooit beloofd door Stichting Goods for Gambia, maar de transportkosten van duizenden euro’s waren voor ons echt niet haalbaar.

Debby ter Voert-Wesselink (sponsorouder van Yacob Louwa) was zo lief om het project in te dienen via haar werkgever bij Alliander Foundation en deze week kregen we bericht dat de aanvraag is goedgekeurd. Echt onbeschrijflijk fantastisch!!

We mogen dus gewoon voor 7 klassen (de hele school) het complete schoolmeubilair gaan vervangen en daar begint Debby nu al mee zodat het in december nog mee kan. Met een beetje geluk ben ik zelf nog in Gambia als de container aankomt. Iedereen ontzettend bedankt dat we dit kunnen realiseren en Debby.. je bent een topper !!

Reactie van een emotionele Pastor Moses (schooldirecteur) naar Fred:

“This is a great news to the entire Amazing Grace, we are indeed happy for everything…. today is not a school day but tomorrow we will spread the good news and sir, our prayers are been answered this is something that really bordered us for the past years but thanks so much for your concern and thanks to Debby, Renate and Allan”.

28 Februari 2018. Malaria project.

Malaria Project Burbage Nursery School en Amazing Grace Primary :

2017 was het jaar van extreme hitte waarbij temperaturen van 48-50 graden geen uitzondering was. Hierdoor konden de malaria-muggen enorme hoeveelheden larven produceren met alle gevolgen van dien. Buba en Marie J. gaven al aan dat veel sponsor kinderen, hun familie en mensen in de omgeving flink door de malaria waren getroffen en er zelfs kinderen en volwassenen hierdoor waren overleden. Dit heeft ons allen flink geraakt, sponsorouders en vele Facebook volgers gaven aan dat zij ons hier graag in wilden ondersteunen. Daarom hebben wij nu een Malariafonds opgestart zodat wij een aantal maanden de tijd hebben om voor het regenseizoen van 2018 ( Mei t/m Oktober) een flink bedrag kunnen omzetten in preventieve medicijnen. Kinderen kunnen wij al beschermen voor een bedrag van € 7,00 per persoon, voor de volwassenen zal dit bedrag rond de € 9,50 per persoon zijn. Onze doelstelling is om een buffer aan te leggen bij de Burbage Nursery School en de Amazing Grace Primary zodat als men de symptomen heeft er direct aktie kan worden ondernomen. In April zullen wij dit gaan overhandigen aan Buba en Marie j..

Dankzij de volgende sponsoren hebben wij al een flink bedrag weten te realiseren, dank u voor dit gulle gebaar.

Peut-Koper Medemblik € 139,23
Birgit Hoeve € 7,50
Karin Bingley € 20,00
A.A.B International BV € 450,00
Nurul `Ain Singapore € 280,00
Denis Solutions € 250,00
————————————–
Totaal in het fonds € 1.146,73 updated 28 Februari 2018.

Tank je niet (in Medemblik) maar wil je ons toch helpen in de strijd tegen malaria, dan is elke bijdrage in ons fonds uiteraard ook van harte welkom!

*Graag vermelden bij omschrijving: malariafonds
Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie: 8568.68.127

Update 18 Maart. 

Ousman heeft afgelopen vrijdag bij MediCare`s dr. Ebrima Bah voor 66 kinderen en 30 volwassenen malaria-pillen kunnen halen twv 750,00 €. Deze medicijnen heeft Ousman in bewaring, Buba en Marie J kunnen zodra een kind of familielid deze dringend nodig hebben met Ousman naar hen toe om deze te doneren namens de stichting. De bankkosten in deze transactie waren  te verwaarlozen.

Update 13 April.

Afgelopen vrijdag mocht Ousman wederom malaria-pillen halen voor 35 kinderen, dit restant zat nog in de malariapot en was eind Maart overgeboekt, ook hier waren de bankkosten te verwaarlozen.  Meer updates van uitleveringen volgen asap.

Familiedozen dag Burbage Nursery Maart 2019.

31 Maart 2019.

De leerlingen van basisschool Het Timpaan hebben met de kerstactie ruim 100 familiedozen verzameld. Hier hebben we vandaag heel veel gezinnen (zonder sponsorouder) blij mee kunnen maken. Met dank aan Debby ter Voert voor de organisatie en coördinatie & de Alliander Foundation voor het transport.