Children are the Future

Month: September 2021

25 December 2021.Gestart met uitdelen kerstkaarten en enveloppen.

25 December 2021.

Wat een verrassing Merry Christmas
We hadden er niet meer op gerekend, maar wonder boven wonder kwam de doos met kerstkaarten toch nog op tijd aan. Lamin en Ousman gingen meteen naar t warehouse en daarna aan de slag om de enveloppen te vullen met dalasis. Dit was nog een hele klus, maar het is ze gelukt om zelfs al een aantal kaarten (en een doos) rond te brengen. Er is helaas geen tijd om iedereen een bedankje in te laten spreken, je ziet aan de blije gezichten wel hoe welkom deze verrassing is. Even geen zorgen meer voor deze lieve families.

8 uitleveringen 25 December:

52 uitleveringen 26 December:

17 uitleveringen 27 en 28 December:

3 uitleveringen 31 December Heart House Kartong:

??? K e r s t a c t i e ???

Update 30 September 2021, actie gesloten.

✅Wij hebben 30 September 44 kerstkaarten en 37 enveloppen mogen klaarmaken voor de kerstactie.

Na lang twijfelen en met pijn in ons hart hebben we om verschillende redenen besloten om dit jaar toch niet naar Gambia te gaan. Dit betekent helaas ook dat we deze keer in december niet ‘persoonlijk’ iets aan jullie gezinnen kunnen overhandigen. Omdat de containers veel vertraging hebben op dit moment, kan het ook nog heel goed zijn dat de oktober container de laatste is die voor de kerst aankomt in Gambia. Daarom hebben we voor jullie nog snel iets bedacht..

Je kunt natuurlijk zelf kerstspullen, een kaart of iets anders in de doos doen. Maar voor de mensen die deze maand geen doos versturen of daar liever geen geld in willen doen hebben we de ‘Kerstactie’.

Hoe werkt het:

Stuur voor 30 september een gezellige brief, kerstkaart (tip: maak n kaart online met foto’s van jezelf en/of je sponsorkind. Bijvoorbeeld bij kaartje2go), foto, tekening of iets dergelijks naar ons adres. Wij zullen dit in een doos versturen naar Ousman en Lamin, die alles persoonlijk gaan bezorgen bij de families.

Wij sturen geadresseerde enveloppen mee waar pas in Gambia geld wordt gedaan. Je hebt de keuze uit € 11,00 of € 21,00 Dit is inclusief een kleine vergoeding voor het bezorgen. Het betreffende bedrag mag overgemaakt worden op het rekeningnummer van de stichting met omschrijving ‘kerstactie’ en de naam van je sponsorkind. Vermeld svp ook even of je met of zonder kaart schenkt, zodat wij alles bij elkaar kunnen zoeken.

Wil je een willekeurige familie blij maken met een kerstkaart en een financiële gift, dan is dat ook mogelijk. Er worden altijd foto’s van de overhandiging gemaakt, zodat je kunt zien welke familie met jouw ‘kerstcadeautje’ is verrast.

Adres:
Stichting Gambia Geven met Liefde
Hazewaal 14
1671 LB Medemblik
Bankrekeningnummer :
IBAN : NL86ABNA0502945176
Heb je nog vragen, stel ze gerust!

14 September 2021. Voedselactie regio Dippa Kunda.

14 September 2021. – V o e d s e l a c t i e –
We proberen het altijd positief te houden op onze website, maar we willen jullie (dmv onderstaand berichtje van een vriendin van ons) toch laten weten hoe ontzettend belangrijk de voedselpakketten op dit moment zijn voor de mensen in Gambia.
De nood is erg hoog..
Om deze reden zullen we de voedselacties dan ook zoveel mogelijk blijven herhalen. Het is niet voor iedereen financieel mogelijk om steeds mee te doen aan acties, dus voel je verder niet verplicht. Hier is alle begrip voor.

15 September zal Jainaba samen met Lamin starten met het bezorgen van de eerste (fase 1) 16  bestellingen en het pakket voor Ousman Cham haalt hij zelf af.

26 September zal men fase 2 gaan uitleveren, 31 bestellingen.

Het land gaat gebukt onder de corona pandemie; het aantal corona doden valt relatief mee, maar de neven effecten werpen een schaduw over het land dat bekend staat als de “Smiling Coast”.
Door het steeds maar uitblijven van het toerisme (de grootste inkomsten bron van het land) zakt het besteedbaar inkomen van de meeste Gambianen steeds verder onder de armoede grens.

Reken daarbij een regering die het toestaat dat alle prijzen, maar met name die van voedsel, de pan uit rijzen en de ellende is niet meer te overzien.
Steeds meer families hebben moeite om dagelijks een maaltijd op tafel te zetten.. ”
Bron: W.v.Westing

Fase 1, levering 15 September 17 pakketten:

Fase 2, levering 26 September 31 pakketten.