Children are the Future

Month: February 2023 (Page 1 of 2)

27 Februari 2023. Jan en Corrie eten mee op de Tree of Life Nursery.

27 Februari 2023.

Jan en Corrie waren vandaag op de Tree of Life Nursery waar zij wat lessen konden volgen van de klassen. Omdat het vandaag ook de Lunch dag was konden zij meteen meehelepen en mee eten. Ze hadden erg genoten, dat zie je wel aan de foto`s. Dankjewel Jan en Corrie.

 

–  L u n c h op de Tree of Life Nursery –

Deze week werd de schoollunch (plus voor iedereen een appel) gesponsord door Jan en Corrie Hokken. We hebben nog een budget over voor 6x lunch, dat zijn 6 weken.

 1. Karin Bingley ✅️
 2. Wilco Wijsman ✅️
 3. Karin Bingley ✅️
 4. Fred Eringaard ✅️
 5. Birgit Hoeve ✅️
 6. Corrie Hokken ✅️
 7. Lindy Lejeune
 8. Marleen Bode
 9. Karin Bingley
 10. Ytsje Smink
 11. Corrie Hokken
 12. Karin Bingley

Wil jij een lunch voor de hele school sponsoren? Dat kan al voor €67,-  Als je dit bedrag overmaakt naar de rekening van onze stichting, dan zorgen wij er voor dat er met jouw donatie minimaal 105 borden worden gevuld.

Stichting Gambia Geven met Liefde

NL86ABNA0502945176

Omschrijving: Schoollunch

26 Februari 2023. Corrie en Jan op bezoek bij het Heart House in Kartong.

26 Februari 2023.

H e a r t  ❤️  H o u s e

Wat een geweldige vrouw is Isatou
De kinderen worden zo goed verzorgd, zijn zo lief en vrolijk.
Petje af voor haar. Onderstaand stukje is gekopieerd van af de FB pagina van de stichting Gambia geven met liefde.
Rijst en uien voor het Heart House mocht ik namens mensen uit Rockanje doneren ?

Isatou redt het redelijk met ondersteuning van onze stichting, maar mocht iemand nu of in de toekomst nog iets voor dit gezin over hebben in de vorm van schoolspullen, kleding voor de kinderen, toiletartikelen, waspoeder, een grote zak rijst, uien, olie etc. of contant geld.. dan is dat altijd van harte welkom! ❤️

Stichting Gambia Geven met Liefde
NL86ABNA0502945176
Een factuur is mogelijk.

 

 

 

18 Februari 2023. Onze Ousman is vandaag jarig.

18 Februari 2023.
Onze betrouwbare, zorgzame, bescheiden steunpilaar, onmisbare kracht voor de stichting, beste chauffeur/taxidriver en vriend voor het leven Ousman Cham is vandaag jarig. Lieve Ousman, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren in gezondheid gewenst ❤️

 

10 Juni 2023. Update huisje Sam Jatta.

10 Juni 2023.
Vandaag is het Lamin eindelijk gelukt om foto`s te maken van het huisje van Sam Jatta.
Zij wonen nu echt prachtig en genieten ervan.

11 Maart 2023.
Vandaag is de vloer gelegd, hierdoor kan het water niet meer naar boven komen en het gezin in een droge omgeving slapen.
Ook is er buiten een plek gecreëerd om heerlijk te kunnen zitten.

 

 

01 Maart 2023.
Vandaag zijn het raam en de deur geplaatst. Ook heef men de muren mooi gestuct. Nu is het even wachten op de man die de vloer gaat leggen, wij houden je op de hoogte.

21 Februari 2023.
Het dak zit erop, nu eerst alles opruimen, dan de deur en het raam erin, daarna alles plasteren  en dan kan de tegelzetter de vloer gaan leggen.

 

16 Februari 2023.
Het huisje voor Sam begint nu echt vorm te krijgen! Morgen beginnen ze met het dak en ik ben vanmiddag samen met Ousman op pad geweest voor vloertegels, een raam en een deur. Voor zus Marie vonden we ook nog ergens een knap matras, zodat ze niet meer op de koude grond hoeft te slapen. Slaap lekker lieverd ❤️

 

 

 

 

16 Februari 2023. Dagje MyFarm op de Amazing Grace Primary school.

16 Februari 2023.
My Farm op de Amazing Grace.
Vandaag kwam het team van My Farm weer langs om 50 kinderen uit klas 3 en 4 kennis te laten maken met hydrocultuur, het werken op tablets,  bouwen met Duplo, Lego en ander montagespeelgoed. Er werden puzzels gelegd, gezichten geschminkt, er werd uitgelegd hoe je blikjes of plastic flessen kunt hergebruiken om planten/groentes in te kweken, er was limonade en als afsluiting een stoelendans. Het was deze keer een stuk rustiger omdat de andere leerlingen vrij hadden gekregen. Het My Farm team was vandaag wel heel uitgebreid aanwezig met enthousiaste vrijwilligers en studenten (uit verschillende landen), zodat we lekker veel hulp hadden. Het was weer een fantastische leerzame dag, enig minpuntje was dat we geen cake konden bakken met de solaroven omdat het te bewolkt was.

Moses en Margret willen graag dat alle 350 kinderen een keer zo’n dag mee kunnen maken en zullen My Farm zelf ook nog 5x vragen om langs te komen. We gaan kijken of we op het schoolplein een stukje als moestuin kunnen inrichten, dus als jullie zaadjes mee willen sturen in de doos. Helemaal top!

 

 

15 Februari 2023. Vandaag een ziekenhuisdagje.

15 Februari 2023.

Z i e k e n h u i s d a g j e  ???

Vanmorgen om 9 uur iedereen opgepikt en met een auto vol richting Banjul. Daar hadden we om 10u een afspraak in het kinderziekenhuis met Dr. M. Die hadden we na een half uur zoeken eindelijk gevonden en na nog es een half uur wachten werd Mariama onderzocht, kregen we een recept mee en een verwijzing voor bloedonderzoek. Bij het lab (hokje van 2 x 2) werden we teruggestuurd naar Dr. M omdat hij dit onderzoek zelf moest doen volgens hen. Vaag verhaal..

De dokter was natuurlijk weer nergens te vinden, waarna ik besloot dat de labuitslag die destijds in Bakau was gedaan voldoende had uitgewezen dat Mariama sikkelcelziekte heeft. De moeder was intussen alle documenten kwijtgeraakt, maar Ousman en Lamin waren daar ook bij geweest. Mariama werd al angstig als de dokter naar haar keek en heeft de hele ochtend geen woord gezegd, dus een onnodige bloedtest leek me niet echt verstandig. We hadden nu in elk geval de medicijnen.

Daarna op bezoek bij Aisha. Zij heeft een paar weken geleden haar bovenbeentje gebroken en ligt nu (na een week aandringen bij oma) in het ziekenhuis. We hadden een rugtas meegenomen met wat stickerboekjes en een lekkere warme poncho plus een geldbedrag van haar sponsor. In Gambia word je verzorgd door familie, oma is dus al 2 weken 24 uur per dag bij Aisha. Van dit geld kan ze o.a eten en drinken kopen. Binnenkort wordt er weer een foto gemaakt en misschien moet het been dan nog in t gips. Met een soort tractie (touw en zak zand) wordt intussen geprobeerd om de breuk te herstellen.

Na afloop voor iedereen blikjes limonade en stokbroden met omelet gehaald, dat hadden we wel verdiend!

13 Februari 2023. Statiegeld aktie Jumbo Den Blanken Baarn was een succes.

13 Februari 2023.
Henk en Mieke Soppe hebben voor ons met de Jumbo in Baarn geregeld dat het statiegeld van Januari 2023 aan de stichting werd gedoneerd. Zij hebben het bedrag zelf afgerond op €300,00 en wij mogen dit naar eigen inzicht besteden. Dank jullie wel! ?

 

 

 

14 Februari 2023. De laatste rugzakjes, stickers en ballen mogen verdelen.

14 Februari 2023.
De laatste rugzakjes, stickerboekjes, opblaasballen, kleine speeltjes, snoepjes, appels etc. uitgedeeld aan alle kinderen die bij Lamin in de compound wonen. Waarschijnlijk is dit voorlopig ook de laatste keer dat ik daar ben geweest. Ik ga jullie zo missen….

Met dank aan Rita Elkhuri van Durabo B.V.

 

14 Februari 2023. Isa Faye is helaas overleden aan kanker.

14 Februari 2023.

Voor altijd in ons hart.
Tot ieders groot verdriet hebben we (alweer) afscheid moeten nemen van een bijzonder mooi mens. Na een kort ziekbed heeft Isa toch nog onverwacht, tijdens haar behandeling in Turkije, de strijd verloren. Lieve Isaa, we gaan je ontzettend missen ?

Isa was serveerster, gastvrouw en ‘het gezicht’ van Baobab restaurant. We wensen iedereen die haar lief had veel sterkte.

 

 

12 Februari 2023. Dozen met babykleding, poncho`s en mutsjes uit mogen delen.

12 Februari 2023.
Vandaag in de compound van Lamin dozen met babykleding & handgemaakte poncho’s, truitjes, vestjes, dekentjes, slofjes, mutsjes, knuffels etc. uitgedeeld  Lamin had velen uitgenodigd om langs te komen en dat was erg goed gelukt gezien de drukte.

« Older posts