28 Maart 2022.

– Het nieuwe dak –

De bouwvakkers zijn elke ochtend om 6 uur begonnen, waardoor het dak nu bijna af is. Als verrassing hadden we de 3 matrassen bij ons en van het overige geld hebben we 50 kg rijst, 18 kg uien, jerrycan olie, pak maggiblokjes, Ataya thee, 5 kg suiker, melkpoeder, een voetbal, grote blikken tomatenpuree, een flinke jute  zak aardappelen, mega zak met 50 zakjes chips, emmertje chocopasta voor op brood etc. gekocht. We hadden ook een doos gevuld met spullen die hier nog opgeslagen lagen en die we niet direct meer nodig hebben zoals, handdoeken, theedoeken, bekers, haarborstel, schaaltjes.. En van Baobab kregen we een paar mooie lakens en nog meer handdoeken. Voorlopig kan de familie zich hier goed mee redden! Ze hebben voor t eerst zoveel eten tijdens de Ramadan, vertelde Mam blij. ❤️❤️❤️

26 Maart 2022.

– Huisje van Buba✨ & Mam –

We krijgen regelmatig te horen dat we als Stichting zulke fantastische sponsoren hebben. We vragen jullie steun voor een nieuw project en soms bijna dezelfde dag nog krijgen we al genoeg donaties om te starten. We zijn heel trots en dankbaar voor dit vertrouwen. Hierdoor kunnen we snel schakelen en helpen waar onze hulp het hardst nodig is.

Echt geweldig!

We hebben op dit moment totaal €305,00 van jullie ontvangen. Van dit bedrag kunnen we 3 grote schuimrubber matrassen (met overtrek) kopen! Dit moet voldoende zijn voor het hele gezin, inclusief oma om lekker te kunnen slapen. De matrassen zullen we meenemen zodra het dak klaar is, dat zal waarschijnlijk vandaag of morgen zijn. We zullen met Mam bespreken waar we het overige geld aan zullen besteden.

‘Not the ones speaking the same language,

but the ones sharing the same feeling

understand eachother..’

Het dak is er af! ?

Vanmorgen om 6 uur zijn ze begonnen met het dak. Lekker vroeg omdat het anders te warm zou worden, helemaal prima! Ik dacht dat oma de enige was met een redelijk bed, maar nu ik goed keek sliep ze op betonblokken en een jutezak gevuld met hooi. Als het goed is houden we nog wat geld over om matrassen voor ze te kopen..

De mannen zijn nu onderweg om houten balken, dakplaten, spijkers etc in te kopen. Dit zal straks met een vrachtwagen worden bezorgd, zodat ze morgen meteen verder kunnen. Intussen slaapt het gezin overal bij buren. Mam is echt een topwijf, ze is constant bezig om de werklui aan de gang te houden en ons te updaten.

Superblij is ze!

We hebben in totaal €1375,00 van jullie ontvangen om het hele dak te vernieuwen. Een fantastisch mooi bedrag! Het plan was om daar een bedrag van over te houden waarvan we dan nog matrassen zouden kopen. Dat is helaas niet gelukt.. Het bleek toch een redelijk complex dak, alle prijzen zijn hier schrikbarend hoog en we hebben daarom alles nodig gehad voor:

het transport van de bouwmaterialen, de houten balken (€500,00) de dakplaten (€400,00) werkuren, bankkosten, vergoeding voor Ousman, brandstof etc. Ik ga aankomende week nog een keer terug om het eindresultaat te bekijken en foto’s te maken.