7 Januari 2023.

Op bezoek bij de weduwe van Buba ( Blacka)

Toen onze geliefde vriend Buba (bijnaam Blacka, taxicontroller bij Baobab) overleed, hebben wij hem op zijn ziekbed beloofd om voor zijn weduwe en 6 kinderen te zorgen. En daar houden we ons aan. Ik had thuis een aantal foto’s van hun man/zoon/vader af laten drukken, gelamineerd en meegenomen. Niet te beschrijven hoe blij ze hiermee waren.. We brachten verder rijst, uien, suiker en een paar gezinsdozen voor ze mee. Van Ousman kreeg oma spontaan nog 100 dalasi, zo lief.

Voordat we naar huis gaan in februari willen we ze heel graag nog 1x bezoeken met rijst, uien, olie etc. en misschien wat contant geld, zodat ze de aankomende maanden geen zorgen hebben.

Deze familie vraagt nooit ergens om en is nog steeds dankbaar dat wij in maart (na een actie op Facebook) een nieuw dak hebben laten plaatsen en matrassen hebben gekocht. Voor die tijd sliepen ze op een vies stuk schuimrubber in t zand, terwijl het regenwater naar binnen kwam. Oma sliep op een stapel stenen.. We hebben toen Buba nog leefde de watertap aan laten sluiten, zodat ze ook geen vies water uit een put meer hoefde te halen een stuk verderop. Alle buren betalen nu mee aan de waterrekening, zodat iedereen er profijt van heeft.

De kinderen gaan allemaal keurig naar een openbare school en spreken engels. Alleen de jongste 2 kinderen zijn van Njieya zelf, de andere 4 zijn van de eerste vrouw van Buba, maar ze zorgt liefdevol voor alle zes plus haar schoonmoeder. De man in het gele shirt is de broer van Buba, die ook zijn best doet om de familie te steunen van het geld dat hij met taxiritjes verdient. Gewoon een familie die op een plek woont waar de omstandigheden zeker niet makkelijk zijn, maar ze blijven positief. Stuk voor stuk fijne mensen en kinderen, waar we trots op zijn ?