26 Juli 2020.
Alweer een actie zul je misschien denken, maar de nood is zo hoog op dit moment dat we gewoon doorgaan. Normaal gesproken is het regenseizoen al een zware tijd, nu met de Corona is het leed helemaal niet te overzien. In dit dorpje, wat jullie misschien al kennen uit vorige berichten in Maart 2020, wonen rond de 600 mensen in meer dan 32 compounds. De meeste mensen hebben geen baan meer, kinderen gaan niet naar school, de regen spoelt alles weg inclusief het vuilnis van de belt waar het dorpje op is gebouwd, huizen storten in, grote kans op ziektes, geen geld voor eten.
We zijn hier al n paar keer geweest en hebben goed contact met de dorpsoudste Sarifo Sayang. Ousman heeft afgelopen weken met hem gesproken en wat foto’s voor ons gemaakt, zodat jullie een idee krijgen van de situatie. Rijst, babyvoeding, zeep en mondmaskers zijn op dit moment één van de eerste levensbehoeften, dus daar gaan we voor zorgen. Meerdere producten zoals fruit, groente, kippen en eieren wordt al gauw lastig met verdelen, omdat er dan kans op ruzies en gedrang ontstaat, dit willen we natuurlijk voorkomen.  € 1061,25 heeft deze actie opgeleverd. Ousman en Lamin hebben de goederen 26 Juli verdeeld.

Zie onderstaande foto reportage.

Uiteindelijk hebben wij de onderstaande producten met jullie hulp mogen afleveren.
73 zakken rijst van 25Kg, 42 blikken babyvoeding, 108 stukken handzeep en 90 mondmaskers.

Deze bijdragen zijn mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Katinka Stolk, Mieke Wezenberg, Monique Van Raak, Fam. Van Wijk, Fam. Rommen van Roestel, Amna Ibrahim, Birgit en Mike Hoeve,
Debby en Mike Ter Voert, Fam. Varkevisser, Fam. De Wit, Karin en Edward Bingley, Marijke en Erik van Steenis, Natalie en Maarten Matti,
Nadia Fisher en Ricardo Wijbenga, Fam. Van der Kolk, Mevr. Veltman en Dhr. Bleuming.

Bedrijven die het voedsel-project ondersteunden:
By Zoë Mae Get Tanned
Gambia for You
Pannenkoekenboerderij De Wildenburg Baarn
Grand Bistro Hét Postkantoor Heerenveen
Caravanstalling Westwijk Amstelveen

Verdeling rijst compilatie.

 

Verdeling zeep en babyvoeding.