Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: November 2021

25 November 2021, Abdoulie Bayou viert zijn verjaardag bij Tejo`s Pannenkoeken restaurant namens de sponsor.

25 November 2021.

??Happy Birthday ???

Abdoulie Bayou is vandaag jarig en zijn sponsorouders hadden als verrassing voor hem en zijn familie een gezellig etentje geregeld bij Tejo’s Pannenkoeken restaurant.

Wil jij dit ook voor je sponsorkind? Neem dan contact op met Monique en stuur een mailtje om te reserveren naar tejosenegambia2016@gmail.com

Dan regelen wij dat jouw gezin met de taxi gehaald en gebracht wordt door Lamin en verrast wordt met een heerlijk etentje. De meeste kinderen zijn nog nooit in een restaurant geweest, dus dat is een geweldige ervaring voor ze!

*Het is ook een leuk idee om bijvoorbeeld (in overleg met ons) een groepje kinderen bij Tejo’s te laten eten. Vraag Monique naar de mogelijkheden.

 

27 November, 2, 3 en 5 December 2021. Voedselactie regio Dippa Kunda uitgeleverd.

Voedselactie regio Dippa Kunda November-December 2021.
Het leek ons om verschillende redenen een goed idee om alvast te beginnen met de uitlevering van 67 pakketten.

27-11-2021 zijn er 22  voedselpakketten bezorgd.

02-12-2021 zijn er 20 voedselpakketten bezorgd.

03-12-2021 zijn er 20 voedselpakketten bezorgd.

05-12-2021 zijn er 5 voedselpakketten bezorgd.

– Actie is gesloten op 3 december.

Je mag je bestelling(en) via WhatsApp doorgeven aan Henk, echtgenoot van Jainaba. Vermeld hierbij het pakketnummer, je naam, naam sponsorkind of willekeurig gezin. De betaling wordt ook door hem verzorgd. Deze actie geldt alleen voor de gezinnen van onze scholen in de regio Dippa Kunda.

– Telefoonnummer- Whatsapp Henk 00220 – 7086280

1️⃣ 25 kilo rijst + 30 eieren € 22,50

2️⃣ 50 kilo rijst + 30 eieren € 35,00

3️⃣ 50 kilo rijst, ca.18 kilo uien, 30 eieren € 47,50

Heb je nog vragen, stel ze gerust.

Een aantal kinderen waren niet thuis omdat ze op zaterdag naar de Arabische school gaan en sommige moeders waren al naar de markt, waardoor iemand uit de compound het pakket in ontvangst nam. Lamin spreekt dat altijd van tevoren af, dus dat komt helemaal goed. We wachten even af hoeveel bestellingen er nog binnenkomen, aan de hand daarvan plannen we de volgende bezorgingen.

22 leveringen 27 November in onderstaand kader.

20 leveringen 2 December in onderstaand kader.

20 leveringen 3 December in onderstaand kader.

5 leveringen 5 December in onderstaand kader.

16 November 2021. Versturen van goederen naar Gambia per direct gestopt.

16 November 2021.

**** BELANGRIJKE MEDEDELING****

Beste Gambia vrienden,

Met gemengde gevoelens brengen wij jullie hierbij op de hoogte van het genomen besluit:

Containervervoer via Goods for Gambia gaat stoppen!

In december 2021 zal de laatste container verstuurd worden. Dit moeilijke besluit hebben zij om verschillende redenen moeten nemen.

Verder lezen via onderstaande link:

Mededeling transporten naar Gambia gestopt per direct.

****IMPORTANT ANNOUNCEMENT ****
Our carrier Goods for Gambia has decided to stop sending containers to The Gambia for a number of clear reasons which we (Monique and Fred) understand.
There are now a few containers on the way and they will arrive in the coming weeks, in January-February 2022 the very last container with goods will arrive and after that it’s unfortunately over.
We will try to assist the sponsored children in a different way and will think about it in the coming days, we will of course keep you informed of developments.

12 November 2021. 3 nieuwe bewonertjes erbij in het Heart House Kartong.

12 November 2021.

– H e a r t ? H o u s e –

Sinds kort heeft Isatou weer 3 nieuwe kinderen opgenomen in haar wees/pleeggezin: Lewentine, Fatou & Modou Lamin. Totaal wonen er nu officieel 12 kinderen, maar daarnaast zijn ook alle kinderen uit de buurt altijd welkom voor een maaltijd en wat extra aandacht. Vind jij het leuk om ook iets bij te dragen aan dit project, dan is dat van harte welkom! Denk dan bijvoorbeeld aan kleding, houdbare voeding, toiletartikelen, waspoeder, schoolspullen, kleine muziekinstrumenten etc. Met een financiële bijdrage zijn we natuurlijk ook superblij! Heb je vragen, stel ze gerust.

Met elkaar maken we het verschil ??

13 November voedselpakketten namens sponsoren afgeleverd in Kartong

13 November 2021.

– H e a r t ? H o u s e –

-Voedselpakket Buba namens Mieke Wezenberg (sponsorouder)

-Doos Aisha namens Nicole Knoop (sponsorouder)

We hebben een fantastische donatie gekregen van Mirjam Lindhorst, Ria Hulshof, Annemiek Dekkers,Trudy Honschooten en Eugene Kock. Ousman heeft hiervan een grote voorraad rijst, suiker, uien, olie, kippen en zakjes chips gekocht. Het overige geld heeft Isatou contant gekregen om naar eigen inzicht te besteden. Ousman en Lamin hebben ook nog ieder een bedrag gehad als dank voor hun hulp aan onze stichting. Isatou was net aan de laatste rijst begonnen, dus dit kwam precies op t juiste moment.

Superbedankt iedereen! ???

 

Iedereen bedankt de sponsoren voor deze geweldige donatie.

7 November 2021. Voedselactie regio Dippa Kunda en Kartong.

7 November 2021. – V o e d s e l a c t i e –
We proberen het altijd positief te houden op onze website, maar we willen jullie toch laten weten hoe ontzettend belangrijk de voedselpakketten op dit moment zijn voor de mensen in Gambia.

Omdat de nood hoog is in Gambia, hebben we voor jullie weer een mogelijkheid gecreëerd om een voedselpakket te bestellen. Dit is inclusief bezorgkosten (Jainaba Food Express & Lamin) en een extraatje voor de stichting van 2576,00 Dalasi wat we na afloop weer aan de kinderen zullen besteden. De laatste keer hebben we hier schriften voor de Amazing Grace Primary School van gekocht. De filmpjes hiervan kun je in een voorgaand bericht op facebook zien.

Om deze reden zullen we de voedselacties dan ook zoveel mogelijk blijven herhalen. Het is niet voor iedereen financieel mogelijk om steeds mee te doen aan acties, dus voel je verder niet verplicht. Hier is alle begrip voor.

Voor 40,00 Euro gaat Jainaba 50Kg rijst en 18Kg uien leveren.

Jainaba heeft zaterdagmorgen gevraagd of de rijst 2x 25 Kg mag zijn, wij gingen daarmee akkoord en Jainaba levert extra bij elk gezin 500 gram spaghetti.

Zondag 7 November zal Jainaba samen met Lamin starten met het bezorgen van de 23 pakketten, het pakket voor Kartong zal Ousman Cham de komende dagen af gaan leveren zodra er weer brandstof leverbaar is, de foto volgt asap.

 

Hieronder de verdeling per gezin.