Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: February 2021

20 Februari 2021. Voedselactie Dippa Kunda van start.

Update 27 Februari 2021.

25 gezinnen zullen zondag 28 Februari weer een pakket ontvangen namens de sponsoren. In het kader hieronder staan de foto`s van aflevering.

20 Februari 2021.

? F e b r u a r i   V o e d s e l p a k k e t ?

Het februari-pakket is te bestellen tot en met 26 februari en zal de zondag daarna worden bezorgd. Mochten er voor die tijd voldoende bestellingen zijn, dan zullen we daar eerder mee beginnen. De bestellingen worden voor € 2,50 per pakket bezorgd door Jainaba, in samenwerking met Lamin Jammeh. Aangezien Ousman elke dag bezig is in Kartong kun je ook voor deze kinderen bestellen, vermeld de naam van jouw sponsorkindje en Kartong dan kan Ousman het komende week afleveren, de verzenden afleverkosten zijn dan voor Ousman en brandstof bijdrage.

 

Foto`s van uitlevering zondag 28 Februari.

11 Januari 2019. Sportdag Burbage Nursery School.

11 Januari 2019.

Goods for Gambia had allemaal gymtoestellen gedoneerd gekregen en vroeg ons of deze geschikt waren voor de Burbage Nursery.

Ja zeiden wij volmondig.

In samenwerking met sponsoren hebben wij de verzendkosten bij elkaar weten te halen en uiteindelijk bij de Burbage Nursery kunnen afleveren. Het doel van het schenken van deze gymtoestellen was om kinderen de basis motorische vaardigheden aan te leren, ze te leren samenwerken en hun eigen kunnen in te schatten. Gymlessen maakt kinderen van jongs af aan vertrouwd met sport- en beweegactiviteiten en laat ze ontdekken wat ze leuk vinden, zie het net zoals rekenen en taal, een leermoment.

Voor de leerlingen is dit het favoriete dagdeel van de week, spelenderwijs maken ze gebruik van dezelfde hersengebieden die je nodig hebt om te leren. Een win win situatie dus.

Op vrijdag heeft Monique in samenwerking met Jessica (gym en turnlerares) een programma opgesteld en deze oefeningen met Jolanda Poos en de kinderen uitgevoerd, het was een hilarische dag.

Aan het einde heeft iedereen een medaille ontvangen voor hun deelname.

1 Februari 2021. Statiegeld aktie Jumbo Den Blanken Baarn.

?? ? – J U M B O  Den Blanken B A A R N – ???

Yes, de opbrengst van deze aktie is geworden € 325,64 !!
Alvast besteld:
8 x Klamboe`s besteld van 2x2x1.8mtr, 8 x Solarlampen, wat zullen de kids en Isatou blij zijn. Deze lampen en klamboe`s gaan op transport in April en zullen eind Mei aankomen in Kartong.

In de maand februari kun je ervoor kiezen om je statiegeldbon aan onze stichting te doneren.
De opbrengst zal gebruikt worden voor de weeskinderen van het Heart House in Kartong. We zijn op dit moment het woonhuis en de slaapvertrekken aan het verbouwen en kunnen elke cent gebruiken voor de aanschaf van verf, cement, ramen, deuren, tegels, klamboes etc.