Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: May 2021

30 Mei 2021. 10 voedselpakketten uitgeleverd via Jainaba Express.

30 Mei 2021.

Loes Kroos en Jainaba hadden weer 10 bestellingen binnen van sponsoren.
Zondag zijn zij deze gaan verdelen tesamen met Lamin. Loes was in Gambia dus die heeft eindelijk van dichtbij kunnen meemaken hoe dit allemaal te werk gaat en was verbaasd over de onvermoeibare inzet van Lamin. Al met al was het een erg leuke dag.

Foto van Jainaba Fofane volgt nog.

28 Mei 2021. 30 leerlingen gaan vervolg onderwijs volgen op de Amazing Grace.

28 Mei 2021.

30 leerlingen gaan door naar de Amazing Grace met dank aan de sponsoren.

 

25 Mei 2021. – Tobaski (offerfeest) voedselactie –

– T o b a s k i  ?  R i j s t a c t i e –

Het Offerfeest (Eid al-Adha, ‘Slachtfeest’, ‘Feest van Ibrahim’ of ‘Schapenfeest’) is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Dit jaar komt dat overeen met dinsdag 20 juli. Deze datum kan echter afwijken per land.

Nu zou het natuurlijk helemaal geweldig zijn als we alle families een geit of schaap cadeau zouden kunnen geven, maar dat is ons (en jullie waarschijnlijk ook) toch net iets te gek. Daarom bieden we de mogelijkheid om 50 kilo rijst of 50 kilo rijst & 18 kilo uien te schenken. We houden rekening met het feit dat de prijzen altijd omhoogschieten rond deze periode, dus het bedrag ligt nu iets hoger. Zo zorgen we ervoor dat Lamin, Ousman en onze vriend Alagie van de rijstshop er ook nog iets aan verdienen, de auto volgetankt kan worden en iedereen er een fijn gevoel aan over houdt.

Wil je hieraan meedoen, maak dan svp het betreffende bedrag over op onderstaand rekeningnummer ovv de naam van je sponsorkind. Het is ook mogelijk om een schenking te doen aan een gezin dat door ons wordt uitgekozen. Vul dan bij omschrijving in ‘Willekeurig gezin’. Wil je een schenking doen namens je bedrijf, vraag ons dan om een factuur. In Heart House Kartong is nog ruim voldoende voedsel op voorraad, dus die slaan we deze ronde over.

We krijgen van meerdere mensen de vraag of er  toch nog eventueel een mogelijkheid is om een schaap of geit te doneren. We hebben Ousman daarom  laten informeren en komen op dit moment uit op € 130,00 voor een geit en € 170,00 voor een schaap. Dit is inclusief transportkosten en voer.

Ons advies is om niet te wachten tot de Tobaski datum nadert, omdat de prijzen dan schrikbarend stijgen. We kunnen bij voldoende animo de dieren laten kopen en afleveren bij je sponsorgezin, zodat de familie ze nog een paar weken kan verzorgen totdat ze geslacht kunnen worden. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om aan een willekeurig gezin te schenken.

Keuze uit:

– 50 kilo rijst € 27,50
– 50 kilo rijst en 18 kilo uien € 42,50
– 1 geit € 130,00 (incl. voer en transport)
– 1 schaap € 170,00 (incl. voer en transport)

Actie sluit op zaterdag 19 juni
Prijs is inclusief bezorgen
Stichting Gambia, Geven met Liefde
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A

23 Mei 2021. Blacka (Buba) wederom in het ziekenhuis.

Mei 2021.

23-05-2021.
Het gaat nog niet echt goed met onze vriend Blacka (Buba). 23 Mei is hij weer de hele dag in het ziekenhuis geweest ter observatie, met flinke uitdrogingsverschijnselen is besloten om hem een dag aan het infuus te leggen om aan te sterken. Volgens de dienstdoende arts ging het beter dan vorige week met hem mede door de medicijnen die voorgeschreven waren. We helpen waar we kunnen en wensen hem veel sterkte en beterschap ?

11-05-2021.
Ousman gaf aan dat het zo slecht met Blacka ging en hij had het idee dat als er niets zou gebeuren hij afscheid van hem kon nemen. Wij hebben direkt een afspraak gemaakt bij Lamin Health Center voor onderzoek, en dat was kennelijk net op tijd. De artsen hebben hem de hele dag goed onderzocht, een paar uur aan het infuus gelegd  en meerdere medicijnen voorgeschreven welke Ousman met alle liefde is gaan halen bij verschillende apotheken.

09-05-2021.
We kregen een noodhulpvraag van iemand die nooit ergens om vraagt, dus namens de stichting direct rijst, uien en aardappelen gebracht bij onze (zieke) vriend Blacka (Taxicontroller Baobab Hotel) en zijn gezin. Na doorvragen bleek Blacka al maanden goed ziek te zijn na een blaasoperatie en al ruim een jaar geen werk en inkomen had. Hierop besloten wij voor hem een ticketkaart te kopen bij Lamin Health Center zodat hij alle noodzakelijke medische zorg heeft ( (consultatie, laboratorium, medicatie, opname, bevalling, tandarts, etc) totdat het saldo op is.

20 Mei 2021. Ziekenhuis en onderzoeken update.

Het geld voor de 3 patiënten vloog de afgelopen dagen onze zak uit, maar we zijn goed in de kosten geholpen door de 2 sponsorouders. Zo moest Angelica met Isatou uit Kartong komen met een taxi, terug gebracht worden door Ousman, kreeg ze medicijnen en volgende maand een dure scan. Als je dan een blij berichtje krijgt van Isatou, waarin ze vertelt dat Angelica eindelijk geen epilepsie aanvallen meer heeft gehad sinds gisteren en weer eet en drinkt, weet je weer waar je het allemaal voor doet.

Ousman belde Blacka vanmorgen en die voelde zich dankzij de medicijnen ook al een heel stuk beter. Zaterdag gaan ze weer samen naar de arts in Lamin Health Center voor controle, want hij mankeert iets ernstigs wat we heel goed in de gaten moeten houden.

Mariama (foto) gaat na een lange tijd ziek te zijn geweest, gelukkig ook weer naar school. Ze heeft medicijnen gekregen waar ze zich meteen al een stuk fitter van voelt en als ze deze in blijft nemen zal ze na een tijdje goed herstellen. Ook zij eet en drinkt nu beter, waardoor ze langzaam aan weer iets in gewicht aankomt.

We zullen binnenkort wel weer een beroep op jullie moeten doen, omdat de bodem van onze zorgpot in zicht komt. We betalen daar de transportkosten, medicijnen, onderzoeken, soms operaties en dat soort dingen van. Voor een relatief klein bedrag kunnen we iemands leven hiermee aanzienlijk verbeteren of zelfs redden in sommige gevallen, dus we proberen dat zo goed en zo lang mogelijk te blijven doen.

Met elkaar maken we het verschil!

19 Mei 2021. Leerlingen die doorstromen naar de Amazing Grace bedanken de sponsoren.

– B e d a n k j e – 

Er mogen dit jaar 30 kinderen doorstromen naar de Amazing Grace Primary School, waarvoor ze jullie hartelijk willen bedanken. En wij worden daar zelf natuurlijk ook heel blij van!

 

3 Mei 2021. Ramadan aktie Loes en Jainaba.

3 Mei 2021.

Loes en Jainabe hebben voor de sponsoren weer een mooi pakket samengesteld welke  8  Mei rondgebracht zijn in samenwerking met Lamin.

25 gezinnen hebben  weer een prachtig pakket ontvangen.

 

 

2 Mei 2021. Rijst verdeling Mini Dorpje Dippa Kunda.

2 Mei 2021.

? En we blijven maar doorgaan!

Ousman en Lamin hebben vanmorgen 900 kilo rijst uitgedeeld aan de inwoners van het mini-dorpje. Deze rijstactie werd mogelijk gemaakt door Marian Brugman en Tine Mantel (sponsorouders), zij hadden geld opgehaald met een eigen actie. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe welkom dit was..

1 Mei 2021. Het Heart House logo is gearriveerd.

01-05-2021.

Gisteren is het door Hans Kaijer ontworpen logo ontvangen in Gambia. Vanmorgen vroeg is Ousman vertrokken met een boormachine, schroeven, pluggen, waterpas een aantal dozen namens de sponsoren en uiteraard het enorm zware bord (ruim 30Kg).

Met hulp van wat stoere mannen hangt het bord, en wat waren ze allemaal blij.